26 Ağustos 2011, Cuma 08:12:16

ANADOLUJET KUŞ SÜRÜSÜNE DALDI

AnadoluJet'e ait Erzincan-Ankara seferini yapan Boeing 737 tipi yolcu uçağı Erzincan Havaalanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra kuş sürüsünün içine girdi.
  • bu uçaktaydım. 7000 metrede olay meydana geldi. bu irtifada kuş sürüsü olur mu?sadece bilmediğim için soruyorum. zaten ilk andan itibaren uçağın kalkışında bir sorun var gibiydi. şunu da eklemem gerek. aynı uçak ankaradan geldi ve 1 saatten az bir sürede tekrar havalandı. çok sık sefer, kontrol için çok kısa zaman? uçaklar çok bakımsız görünüyordu. ve erzincan havaalanı gerçekten zor bir havaalanı. pist çok kısa. pilotlar gerçekten doğa üstü özelliklere sahip. tebrik etmem gerek. ama bu olumsuzlukların giderilmesi için illaki bir facia beklenmemeli. değil mi?
  • Evet arkadaşım, dürbünle bakıyoruz sürekli. Kontrollerimiz çok yüksek seviyede olmasına rağmen, nereden geldi bu kuş sürüsü anlamadık. Birden türediler ortada.
  • kuşların kuzeyden güneye geçiş mevsimi olduğu için meydanlar civarında kuşlara dikkat etmek lazım.kalkış paterindede kuşların gecişinde kullerinde dikkatli olmaları lazım.uyarı için.pilot arkadaşa gecmiş olsun tebrik ederim.hocaların hocası.
  • Askeri meydanlarda kuslarla mucadele kapsamında bir takım tedbirler alınır( kusları uzak tutan patlangaclar,ses cihazları, kule devamlı durbunle izler vs.) sivil meydanlarda bu sekilde alınan tedbirler varmı acaba? Bilen varsa acıklayabilirmi.....
  • kule ne alaka?buraya niye herkes yorum yazabiliyor ki?
  • Mubarek aylarda Allah korumuş. İyiki tamamı kaybolmamış motorların. Pilot arkadaşımızada tebrikler soğukkanlı bir şekilde inişini yapmış. Allah kimsenin başına vermesin.
  • uyuma kule
Erzincan'dan Ankara'ya gitmekte olan AnadoluJet Havayollarına ait TK 7079 sefer sayılı, B737 tipi uçağı, kalkışından hemen sonra kuş sürüsünün içine girdi.

Çarpmanın etkisi ile motorda meydana gelen titreme, yolcular arasında kısa süreli paniğe neden olurken, pilot Erzincan Havaalanı'na inişe geçti. Teknik personelin uçak üzerinde yaptıkları incelemede, sağ motor kısmında arıza meydana geldiği tespit edildi.

Uçaktaki 131 yolcu, Ankara'dan gelen başka bir uçakla saat 20.00'de Ankara'ya gönderildi.
ANADOLUJET KUŞ SÜRÜSÜNE DALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu uçaktaydım. 7000 metrede olay meydana geldi. bu irtifada kuş sürüsü olur mu?sadece bilmediğim için soruyorum. zaten ilk andan itibaren uçağın kalkışında bir sorun var gibiydi. şunu da eklemem gerek. aynı uçak ankaradan geldi ve 1 saatten az bir sürede tekrar havalandı. çok sık sefer, kontrol için çok kısa zaman? uçaklar çok bakımsız görünüyordu. ve erzincan havaalanı gerçekten zor bir havaalanı. pist çok kısa. pilotlar gerçekten doğa üstü özelliklere sahip. tebrik etmem gerek. ama bu olumsuzlukların giderilmesi için illaki bir facia beklenmemeli. değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet arkadaşım, dürbünle bakıyoruz sürekli. Kontrollerimiz çok yüksek seviyede olmasına rağmen, nereden geldi bu kuş sürüsü anlamadık. Birden türediler ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kuşların kuzeyden güneye geçiş mevsimi olduğu için meydanlar civarında kuşlara dikkat etmek lazım.kalkış paterindede kuşların gecişinde kullerinde dikkatli olmaları lazım.uyarı için.pilot arkadaşa gecmiş olsun tebrik ederim.hocaların hocası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Askeri meydanlarda kuslarla mucadele kapsamında bir takım tedbirler alınır( kusları uzak tutan patlangaclar,ses cihazları, kule devamlı durbunle izler vs.) sivil meydanlarda bu sekilde alınan tedbirler varmı acaba? Bilen varsa acıklayabilirmi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kule ne alaka?buraya niye herkes yorum yazabiliyor ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mubarek aylarda Allah korumuş. İyiki tamamı kaybolmamış motorların. Pilot arkadaşımızada tebrikler soğukkanlı bir şekilde inişini yapmış. Allah kimsenin başına vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uyuma kule

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000