09 Kasım 2008, Pazar 08:55:51

Anadolujet komedisi Bakan'a soruldu

Ulaşımın kolay ve çabuk sağlanamadığı ülkemizde, vakitten kazanabilmek adına havaalanı olan bölgelere uçakla seyahat bir numaralı tercihimiz. Peki, size ulaşımınızı hem daha keyifli hem de daha kısa zamanda gerçekleştirebileceğiniz bir alternatif söylesek?
  • Denizli hv.limanı maliyetleri de incelenmeli.yeni yapılan terminalin masrafları ne kadar acaba.maaliyet hesabı yapmadan uçuş olsun da ne olursa olsun mantığı yanlış.neticede ticari bir kuruluş hayrına da uçuş yapılamaz..
  • Ayrıca sanki bashedilen havalimanı Dnizli de mi ki de bu kadar tantana yapıyolar. Eğer kendi arabanız yok ise şehir merkezine gidip servise bineceksin, servis 1 saat'den uzun süre yol katedip uçuştan 1 saat önce varacak..... Araba ile igitsen ankaraya daha az eziyet.
  • TABİ EFENDİM ..HERKESÇE BİLİNİR HİÇ KİMSENİN GİTMEDİĞİ YERLERE THY GİDER BİŞEKİLDE ...ZARARINIDA SÜBVANSE EDERLER BAŞKA Bİ HATTIN KARIYLA ...O AÇIDAN DEVLET MALI DENİZ..YA KARDEŞİM UÇMUYORSUNUZ BOŞ GİDİP GELİYOR VARMI BUNUN ÖTESİ ..BIRAKINDA BAŞKASI FAYDALANSIN...
  • denizliler 2 ay boyunca en düşük ücretlerle ankaraya nerdeyse hiç uçmamış ki neden birileri rahatsız oluyor, acaba kendileri daha rahat gidip gelmek icin ucak bos dahi olsa bu hatti yeniden mi actirmak istiyor, anlamiyorum. Istanbul aktarmali da denizliye uculabiliyor diye biliyorum. ...Meclise soru onergesi vermek istiyorum, sadece birileri rahat sekilde denizliye gidip gelmeleri icin Koskaca THY zararina ucturulup zararini yine halkin kendisi mi kapatsin
  • Sayin Denizli'liler, Ülkemizde THY yollarından başka havayolu yok mu? Kent olarak anlaşıp (uçakta belli bir koltuk sayısını garanti etmekle) onların Denizli'ye uçmasını istiyebilirsiniz. Alman'lar Doğu Alman'ya varken, oraya uçan üç batı havayollarını sübvansiyonla destekleyip turist ve Alman'ların Doğu Berlin'e uçmasını sağladılar. Hiç bir uçak şirketi para kazanmadıktan sonra uçmaz (devletin kendi havayolları değilse tabii)
  • Doluluk oranı düştü mü sefer iptali yapılmaz. Sen o hattı açmadan önce fizibiliteni, pazar araştırmanı hat uzmanlarınla beraber yapacaksın. Ondan sonra açacaksın. Para kazanamadım kapat. Yok böyle birşey.THY 1985 yılında (yanılıyor olabilirim)SIN hattını açtığında herkes gülmüştü. Ama şimdi o yıldan beri sürekli dolu. Demek ki hat analizi iyi yapılmış. Cahilane değil.
  • Kardeşim bu olay tamamen ticaridir, doluluk oranı düşük olan bir hatta, havayolu neden zarar ederek uçsun ki! Ondan sonra bu zararı vergi ve ilave zamlarla telafi etmeye çalışırız. Bu ne mantıksız bir hareket...

enizli’yle Ankara arasındaki Anadolu Jet uçak seferleri, 1 Temmuz’da görkemli başladı. 2 Eylül’de ise yolcu yetersizliği gerekçesiyle durduruldu. Bunun üzerine Vali Yavuz Erkmen, milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, Salih Erdoğan ve Mithat Ekici’ye Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in yer aldığı heyet çeşitli temaslarda bulundu.

Anadolu Jet’in bağlı olduğu THY’nin genel müdürü Temel Kotil ve yöneticileriyle görüşüldü. Ardından da Denizlilere müjde verildi, uçuşların 25 Eylül’de tekrar başlayacağı duyuruldu. Ancak sevinç kısa sürdü, seferlerin tamamen iptal edildiği açıklandı.

Bunlara yanıt istendi

Denizliler bu yaşananlara büyük tepki gösterdi. CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemur da TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Ertemur, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, “Ülke ekonomisine azımsanmayacak oranda katma değer sağlayan, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm cenneti olan Denizli’nin Ankara seferleri hakkı değil mi?” dedi.

Ertemur, şu sorulara yanıt istedi: “Havayolu ulaşımının dünyada ve ülkemizde yaygınlaştığı bir dönemde Denizli’ye uçak seferleri neden kaldırıldı? Denizli’nin hava ulaşımı gibi hızlı ve güvenli olanaktan yoksun bırakılması kentte yaşayan yurttaşlarımıza karşı yapılan bir haksızlık değil mi? Denizli’yi ziyaret eden bakanların verdiği sözlerle ulaştırmayla ilgili bürok-ratların yaptığı açıklamalar, en kısa sürede Denizli’ye u-çak seferlerinin yeniden başlayacağı yönündedir. Bu söz ve taahhütler ne zaman yerine getirilecek? Hava ulaşımının durdurulmasının Denizli’nin turizmi ve ekonomisinde yaratacağı olumsuzluklar neler? Yılda 3 milyar dolarlık ihracat yapan ve Ege Bölgesi’nin büyük kentlerinden biri olan Denizli’ye uçak seferlerinin iptal edilmesini, ülkemizin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesi açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Anadolujet komedisi Bakan'a soruldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

KAPTAN ~ 15 yıl önce
Denizli hv.limanı maliyetleri de incelenmeli.yeni yapılan terminalin masrafları ne kadar acaba.maaliyet hesabı yapmadan uçuş olsun da ne olursa olsun mantığı yanlış.neticede ticari bir kuruluş hayrına da uçuş yapılamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Naklow ~ 15 yıl önce
Ayrıca sanki bashedilen havalimanı Dnizli de mi ki de bu kadar tantana yapıyolar. Eğer kendi arabanız yok ise şehir merkezine gidip servise bineceksin, servis 1 saat'den uzun süre yol katedip uçuştan 1 saat önce varacak..... Araba ile igitsen ankaraya daha az eziyet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir bilen.. ~ 15 yıl önce
TABİ EFENDİM ..HERKESÇE BİLİNİR HİÇ KİMSENİN GİTMEDİĞİ YERLERE THY GİDER BİŞEKİLDE ...ZARARINIDA SÜBVANSE EDERLER BAŞKA Bİ HATTIN KARIYLA ...O AÇIDAN DEVLET MALI DENİZ..YA KARDEŞİM UÇMUYORSUNUZ BOŞ GİDİP GELİYOR VARMI BUNUN ÖTESİ ..BIRAKINDA BAŞKASI FAYDALANSIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan2 ~ 15 yıl önce
denizliler 2 ay boyunca en düşük ücretlerle ankaraya nerdeyse hiç uçmamış ki neden birileri rahatsız oluyor, acaba kendileri daha rahat gidip gelmek icin ucak bos dahi olsa bu hatti yeniden mi actirmak istiyor, anlamiyorum. Istanbul aktarmali da denizliye uculabiliyor diye biliyorum. ...Meclise soru onergesi vermek istiyorum, sadece birileri rahat sekilde denizliye gidip gelmeleri icin Koskaca THY zararina ucturulup zararini yine halkin kendisi mi kapatsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Sayin Denizli'liler, Ülkemizde THY yollarından başka havayolu yok mu? Kent olarak anlaşıp (uçakta belli bir koltuk sayısını garanti etmekle) onların Denizli'ye uçmasını istiyebilirsiniz. Alman'lar Doğu Alman'ya varken, oraya uçan üç batı havayollarını sübvansiyonla destekleyip turist ve Alman'ların Doğu Berlin'e uçmasını sağladılar. Hiç bir uçak şirketi para kazanmadıktan sonra uçmaz (devletin kendi havayolları değilse tabii)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyareci ~ 15 yıl önce
Doluluk oranı düştü mü sefer iptali yapılmaz. Sen o hattı açmadan önce fizibiliteni, pazar araştırmanı hat uzmanlarınla beraber yapacaksın. Ondan sonra açacaksın. Para kazanamadım kapat. Yok böyle birşey.THY 1985 yılında (yanılıyor olabilirim)SIN hattını açtığında herkes gülmüştü. Ama şimdi o yıldan beri sürekli dolu. Demek ki hat analizi iyi yapılmış. Cahilane değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expert ~ 15 yıl önce
Kardeşim bu olay tamamen ticaridir, doluluk oranı düşük olan bir hatta, havayolu neden zarar ederek uçsun ki! Ondan sonra bu zararı vergi ve ilave zamlarla telafi etmeye çalışırız. Bu ne mantıksız bir hareket...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000