26 Ağustos 2013, Pazartesi 12:52:01

ANADOLUJET ÇOCUK TİYATROSU’NA BÜYÜK ÖDÜL

AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun “Lambanın Sihri Hezarfen’in Fikri” adlı tiyatro oyunu; 13.Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde “Türkiye’de Başarılı Bulunan Çocuk Oyunları” kategorisinde Ankara ve bölgesinde büyük ödüle layık görüldü.
  • arkadaşları tebrik etmek lazım amaaaaaa çelebi lösev için yaptığında eleştirip bunlara alkış tutanlar var ya hah işte onlar utansın kendinden.
  • AnadoluJET'i geleceğimiz olan çocukları düşündüğü için ve bu güzel uygulamayı başlattığı için tebrik ediyorum. Inşallah devamı da gelir. Uçmayan Kalmasın...

Geride bıraktığı beş yılda pek çok toplumsal fayda sağlayacak projeye imza atan AnadoluJet; bu çalışmalardan en önemlisini ülkemizin gelecekteki karar mercii olacak çocuklar üzerine kuruyor.

Sanata verdiği değeri her zaman vurgulayan AnadoluJet, gerek kültürümüze gerekse o kültürü ileriki nesillere taşıyacak çocuklarımıza faydalı olmak adına 2012 yılında AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu oluşumunu başlattı.

Bu çalışma ile tarihi ve kültürel değerlerimizi çocuklarımıza anlatmayı hedefleyen AnadoluJet, evrensel kültüre önemli katkılar veren Türk büyüklerinin hayatlarından yola çıkarak hazırlanan oyunuyla, çocuklara içinde bulundukları kültürel değerleri tiyatro yoluyla aktardı. AnadoluJet’in bu çalışmaları geride bıraktığımız şu günlerde sanat camiası tarafından da takdir gördü.

İlk temsili Kasım 2012’de gerçekleştiren AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu’nun, “Lambanın Sihri Hezarfen’in Fikri” adlı tiyatro oyunu; gönüllü ve köy tiyatrolarının gelişmesini destekleyen 13.Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Türkiye’de Başarılı Bulunan Çocuk Oyunları kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ödülünü 4 Kasım 2013 tarihinde Eskişehir’de teslim alacak AnadoluJet; “Lambanın Sihri Hezarfen’in Fikri” adlı çocuk tiyatro oyunu ile şimdiye kadar Ankara’da 57 temsil ile 93 okuldan toplam 19 bin 353 öğrenciye ulaştı. Hayali bir kahraman olan Alaaddin’i, Türk bilim tarihinin önemli isimlerinden Hezarfen Ahmet Çelebi’yi ve Nasreddin Hoca’yı aynı sahneye taşıyan oyun, yeni eğitim sezonunda da yüzlerce öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.









 

ANADOLUJET ÇOCUK TİYATROSU’NA BÜYÜK ÖDÜL

Yorumlar

ayt ~ 10 yıl önce
arkadaşları tebrik etmek lazım amaaaaaa çelebi lösev için yaptığında eleştirip bunlara alkış tutanlar var ya hah işte onlar utansın kendinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
AnadoluJET'i geleceğimiz olan çocukları düşündüğü için ve bu güzel uygulamayı başlattığı için tebrik ediyorum. Inşallah devamı da gelir. Uçmayan Kalmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000