12 Şubat 2009, Perşembe 08:07:42

Zorunlu iniş yapan uçaktaki arıza araştırılıyor

Eskişehir'de ön iniş takımları açılmadığı için havada saatlerce kalan ve yakıtı azaldıktan sonra pilotun gövdesi üzerine indirmeyi başardığı eğitim uçağındaki arızanın sebebi araştırılıyor.
  • Tüm okulumuza büyük geçmiş olsun...tekrarlanmaması dileklerimizle. Utkan
  • Uçağı başarılı bir şekilde indiren ve emergency usulleri tam uygulayan eğitmen ve talebesini kutluyor ve birdaha böyle bir olay yaşamamalarını diliyorum Gözcü
  • ucagın turlayışını ve alçalışını canlı olarak gördüm korku doluydu... büyük geçmiş olsunn
  • universitenin kıymetli yöneticilerine acizhane bir tavsiye okullarımız tamamen eğiyim amaçlı olmalıdır. uygulamada bu işleri ilgili bakım firmalarına bırakmak zorundadırlar. sebebi ise bakım firmaları bu tip arızalarda daha fazla karşı karşıya gelmiş olmaları tecrübeleri vardır . bakımlar esnasında daha dikkatli davranırlar .bugünkü şartlarda iniş takımlarının açılmaması gibi bir sorun olmamalıdır. normal/emerg/manulel kullanılma şartları vardır . eğer bütün bunlar çalışmassa bakım eksikliği vardır. allah korumuş .bir daha olmaması dileğimle iyi çalışmalar.
  • önemli olan kimsenin yara almadan kazayı atlatmış olması, herkese geçmiş olsun diyorum. teknik inceleme bi an önce yapılmalı ve uçuşlar daha güvenli hale getirilmelidir.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ait B200 tipi eğitim uçağı, 4 üniversite öğrencisi ve bir teknisyenle dün gece saatlerinde havalanmış, uçuş sonunda ön iniş takımlarının açılmaması sebebiyle havaalanına inememişti.

Pilot Ramazan Türkoğlu'nun havada yaklaşık 2 saat uçarak yakıtını azalttığı uçak, köpük sıkılan Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı pistine gövdesi üzerine inmişti. Kentteki tüm imkanların seferber edildiği ve 6 kişinin burnunun bile kanamadan atlatıldığı olayda, uçaktaki arızanın tespiti için çalışma başlatıldı.

Havada arızalanan uçağın ön iniş takımlarının açılmamasının sebebinin, teknik incelemenin ardından ortaya çıkacağı bildirildi.

Zorunlu iniş yapan uçaktaki arıza araştırılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Tüm okulumuza büyük geçmiş olsun...tekrarlanmaması dileklerimizle. Utkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağı başarılı bir şekilde indiren ve emergency usulleri tam uygulayan eğitmen ve talebesini kutluyor ve birdaha böyle bir olay yaşamamalarını diliyorum Gözcü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucagın turlayışını ve alçalışını canlı olarak gördüm korku doluydu... büyük geçmiş olsunn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
universitenin kıymetli yöneticilerine acizhane bir tavsiye okullarımız tamamen eğiyim amaçlı olmalıdır. uygulamada bu işleri ilgili bakım firmalarına bırakmak zorundadırlar. sebebi ise bakım firmaları bu tip arızalarda daha fazla karşı karşıya gelmiş olmaları tecrübeleri vardır . bakımlar esnasında daha dikkatli davranırlar .bugünkü şartlarda iniş takımlarının açılmaması gibi bir sorun olmamalıdır. normal/emerg/manulel kullanılma şartları vardır . eğer bütün bunlar çalışmassa bakım eksikliği vardır. allah korumuş .bir daha olmaması dileğimle iyi çalışmalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
önemli olan kimsenin yara almadan kazayı atlatmış olması, herkese geçmiş olsun diyorum. teknik inceleme bi an önce yapılmalı ve uçuşlar daha güvenli hale getirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000