02 Haziran 2009, Salı 10:13:16

Türk yolcu sınava yetişmek için dönüyordu

Kaybolan Air France uçağında bulunan Türk yolcu Fatma Ceren Necipoğlu'nun, üniversitedeki sınavına yetişmek için dün dönmeye karar verdiği bildirildi.
  • 22 Kutu oldu, 27 ye kaldı 5 kutu
  • Üzülmemek,acımamak elde değil.İyi yetişmiş,görevini layıkiyle yapan bir insan.Türkiyemizin gururu yazık olmuş ecel kızımızı dünyanın nerelerinde bulmuş.Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin.Huzur içinde yatsın. Tabi eğer vefat ettiyse.Çok zayıf ihtimal olsada eğer yaşıyorsa Allah yardımcısı olsun sabır ve cesaret versin.
  • Böylesi yetişmiş insanlarımızın başına böyle talihsiz olayların gelmesi çok üzücü. Keşke bir mucize olsa da bu talihsiz olay en az kayıpla atlatılmış olabilse.

Air France'ın, Rio'dan Paris'e giderken, Atlanik Okyanusu üstünde kaybolan uçağında bulunan tek Türk'ün Fatma Ceren Necipoğlu olduğu açıklandı.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı bölümünde öğretim görevlisi ve arp sanatçısı olan Fatma Ceren Necipoğlu, konser vermek için gittiği Brezilya'dan dönüyordu.

Anadolu Üniversitesi Piyano Anasanat Dalı Başkanı Serla Balkarlı Can, Ceren Necipoğlu'nun Rio'da dünyadaki en büyük arp festivallerinden birine resital vermek için gittiğini söyledi.

Serla Balkarlı Can, Türk müzisyenin son ana kadar festivale gidebilmek için çok çabaladığını ifade etti. Can'ın verdiğin bilgiye göre, Necipoğlu üniversitedeki sınavına yetişmek için dün dönmek zorunda kalmıştı.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda piyona ve arp eğitmenliği yapan Necipoğlu'nun, verdiği başarılı konserin ardından Paris üzerinden Türkiye'ye dönmek üzere Fransız havayolu şirketine ait uçağa bindiği öğrenildi. Restör Sürmeli, "Yolculardan birinin öğretim görevlimiz Necipoğlu olduğunu öğrendik. Ailesi ve biz şu ana kadar kendisinden haber alamadık. İnşallah hayırlı haberler alırız" dedi.

ALMAN LİSESİ MEZUNU

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğetim görevlisi olan Fatma Ceren Necipoğlu 37 yaşında. 1984 yılında İstanbul Pendik Merkez İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra İstanbul Alman Lisesi Orta kısmı ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü Hazırlık Devresi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü İlk Devresinde eğitim gördü.

İstanbul Alman Lisesi ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü Orta Devresini bitiren Fatma Ceren Necipoğlu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü İleri Devresi ile Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nde eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Louisiana Devlet Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalı ve Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalı'nda yaptı.

Fransızca, İngilizce ve Almanca bilen Necipoğlu, Socrates Erasmus Programı Bölüm Koordinatör Asistanlığı görevinde de bulunuyor. Piyona ve arp eğitmeni olan Necipoğlu 60'ın üzerinde konser verdi.

Birçok projede imzası bulunan Necipoğlu çok sayıda burs ve ödül aldı. Bekar olan Necipoğlu'nun Fransızca, İngilizce ve Almanca bildiği öğrenildi.

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın da konserlerine çıkan Eskişehir Fatma Ceren Necipoğlu'nun 2001 yılından buyana Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak arp ve piyano eğitimi verdiği kaydedildi.

Türk yolcu sınava yetişmek için dönüyordu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
22 Kutu oldu, 27 ye kaldı 5 kutu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Üzülmemek,acımamak elde değil.İyi yetişmiş,görevini layıkiyle yapan bir insan.Türkiyemizin gururu yazık olmuş ecel kızımızı dünyanın nerelerinde bulmuş.Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin.Huzur içinde yatsın. Tabi eğer vefat ettiyse.Çok zayıf ihtimal olsada eğer yaşıyorsa Allah yardımcısı olsun sabır ve cesaret versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böylesi yetişmiş insanlarımızın başına böyle talihsiz olayların gelmesi çok üzücü. Keşke bir mucize olsa da bu talihsiz olay en az kayıpla atlatılmış olabilse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000