16 Temmuz 2008, Çarşamba 13:15:35

Pistin uzatılmasına YPK'dan onay

Anadolu Üniversitesi Havaalanı pisti nihayet uzatılıyor. Konuyla ilgili karar YPK (Yüksek Planlama Kurulu) tarafından onaylanarak, 2008 Yılı Yatırım Programına alındı.
  • Nasıl bir uygulama olucak bilmiyorum,ama biz şirket olarak oraya A319 ile uçuyoruz.Askeri üs ve VOR yaklaşmasını dikkate alarak sadece 09 a iniş yapabildiğimizden 09 pistine iniyoruz her zaman,fazla taksi yapmamak adına hafif sert sayılabilecek bir frenaj ile C taksi yolundan direk aprona çıkıyoruz genelde. Yani uzun lafın kısası pistin uzatılmasının bir aciliyeti yok,SHYO daki çocuklar içinde fazlasıyla yeterli bizim dışımızda oraya pek uçan jet uçağı yok,bizede yeterli geliyor.Ama pistin eni inanılmaz dar!Yan rüzgar arttığında inişler bizim için hafif zorlu ve keyifli olsada yolcular için korkutucu olabiliyor!Mutlaka enlemesine genişleme yapılması lazım.Ayrıca son inişlerimde fark ettiğim,pistin yan taraflarında bozulma ve çökme var.Yani sırf birilerine rant sağlamak için pist uzattırılmasın!Kendi adamlarına para yedirmesin maliye bakanı her zaman yaptığı gibi!.O pistin uzatılmasından önce yapılması gereken başka bakımları var bana göre.

Anadolu Üniversitesi Havaalanı pisti nihayet uzatılıyor. Konuyla ilgili karar YPK (Yüksek Planlama Kurulu) tarafından onaylanarak, 2008 Yılı Yatırım Programına alındı. Hatırlanacağı gibi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan geçtiğimiz Pazar günü geldiği Eskişehir’de, havaalanı pistinin uzatılması ile ilgili tüm bakanların imza verdiğini ve yalnızca Başbakan’ın imzasının beklendiğini söylemişti.

Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanının pistinin uzatılarak uluslar arası standartlara çıkartılması konusu bir dönem kentte uzun süre tartışılmış ancak hiçbir sonuca ulaşılamamıştı. Tartışmalar sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, havacılığın çok hassas bir konu olduğunu belirterek, pistin hem güvenliği hem de uluslar arası standartlara çıkması için mutlaka uzatılması gerektiğini söylemiş, ancak AKP buna şiddetle karşı çıkarak, pistin uzamasına gerek olmadığında ısrar etmişti.

Pist konusu kördüğüm olmuşken 2007 Temmuz ayında yapılan gen el seçimde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Eskişehir’den aday olmasıyla birlikte AKP’nin konuya bakışı 180 derece değişmiş ve pistin uzaması gerektiği savunulmaya başlanmıştı. Maliye Bakanının girişimleriyle Büyükşehir Meclisinde de uzlaşma sağlanınca Meclis tarafından yapılması gerekli olan imar plan tadilatı gecikmeli de olsa yapılabilmişti.

En son aşamada da, Maliye Bakanlığı tarafından dün gazetelere gönderilen faks metninde, Bakan Unakıtan’ın "Eskişehir Havaalanı pist sahalarının geliştirilmesi projesinin 2008 yılı programına alındığı ve konuya ilişkin Yüksek Planlama kurulu kararının çıktığı"nı bildirdiği yazıyordu.

Bakan Unakıtan ayrıca, YPK kararına göre, projenin 5 milyon YTL’lik yıllık ödeneğinin de Maliye Bakanlığı bütçesinde yar alan yedek ödenekten karşılanacağını da belirtti.

Kadir DÜZKESEN

Pistin uzatılmasına YPK'dan onay

Yorumlar

THY_A32XFleet ~ 16 yıl önce
Nasıl bir uygulama olucak bilmiyorum,ama biz şirket olarak oraya A319 ile uçuyoruz.Askeri üs ve VOR yaklaşmasını dikkate alarak sadece 09 a iniş yapabildiğimizden 09 pistine iniyoruz her zaman,fazla taksi yapmamak adına hafif sert sayılabilecek bir frenaj ile C taksi yolundan direk aprona çıkıyoruz genelde. Yani uzun lafın kısası pistin uzatılmasının bir aciliyeti yok,SHYO daki çocuklar içinde fazlasıyla yeterli bizim dışımızda oraya pek uçan jet uçağı yok,bizede yeterli geliyor.Ama pistin eni inanılmaz dar!Yan rüzgar arttığında inişler bizim için hafif zorlu ve keyifli olsada yolcular için korkutucu olabiliyor!Mutlaka enlemesine genişleme yapılması lazım.Ayrıca son inişlerimde fark ettiğim,pistin yan taraflarında bozulma ve çökme var.Yani sırf birilerine rant sağlamak için pist uzattırılmasın!Kendi adamlarına para yedirmesin maliye bakanı her zaman yaptığı gibi!.O pistin uzatılmasından önce yapılması gereken başka bakımları var bana göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000