05 Temmuz 2011, Salı 07:53:31

HAVADA 'AÜ VE AZAL' ANLAŞMASI...

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Azerbaycan Hava Yolları'nın (AZAL) Milli Havacılık Akademisi arasında, havacılık eğitimi konusunda işbirliği protokolü imzalandı...
  • Guzel bir anlasma. Baku`nun yetisdirdigi pilotlar eski SSCB ulkeleri arasinda en iyilerinde biri.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Azerbaycan Hava Yolları'nın (AZAL) Milli Havacılık Akademisi arasında, havacılık eğitimi konusunda işbirliği protokolü imzalandı. 
 
AÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AÜ ve AZAL Milli Havacılık Akademisi arasında eğitim konusunda işbirliğini içeren protokolü, AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ve Azerbaycan Milli Havacılık Akademisi Rektörü Prof. Dr. Arif Pashayev Bakü'de imzaladı. 
 
Prof. Dr. Aydın, imza töreninde yaptığı konuşmada, "bir millet iki devlet" sözünün ruhuna uygun şekilde AZAL Milli Havacılık Akademisi ile eğitim ve araştırma başta olmak üzere çok yönlü işbirliğini hayata geçiren protokolün tarihi bir anlaşma olduğunu kaydetti. 
 
Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nin destekleriyle oluşturulan protokole göre, AÜ'nün Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Azerbaycan Milli Havacılık Akademisi arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimiyle ortak lisans ve yüksek lisans programları geliştirilmesi ve açılması konusunda çalışmalar yapılacak. 
 
İşbirliği protokolüyle havacılık alanında ortak araştırma projeleri, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı kurallarına ve Bologna sürecine uyum, havacılık ve uzay tıbbı, raylı sistemler konularında da işbirliği amaçlanıyor. Protokole göre, laboratuvar ve simülatör imkanlarının karşılıklı kullanımı ve ortak ders materyallerinin geliştirilmesi de öngörülüyor. 
 
AZAL MİLLİ HAVACILIK AKADEMİSİ
 
AZAL Milli Havacılık Akademisi Azerbaycan'ın son yıllarda büyük atılımlar yapan hava taşımacılığı sektörüne uzman yetiştiren ve halen 17 alanda eğitim gören ve 2 bin 100 öğrencisi olan bir yüksek öğretim kurumu.
 
Milli Havacılık Akademisi, 5 fakülte, 21 bölüm, Havacılık Personeli Eğitim Merkezi ve Boeing 757/767, Airbus A319/320, ATR42/72 ve IL-76TD simülatörlerine sahip uçuş eğitim merkeziyle bölgenin en önemli yüksek öğretim kurumları arasından bulunuyor. 
 
Milli Havacılık Akademisinin Havacılık Personeli Eğitim Merkezi'nde yılda düzenlenen yaklaşık 350 kursa 10 binden fazla havacılık personeli katılıyor. 

Son Dakika
HAVADA 'AÜ VE AZAL' ANLAŞMASI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Guzel bir anlasma. Baku`nun yetisdirdigi pilotlar eski SSCB ulkeleri arasinda en iyilerinde biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000