04 Mart 2009, Çarşamba 08:06:03

Eskişehir Havaalanı genişletiliyor

Yıllardır doğuya mı yoksa batıya mı uzatılacağı tartışma konusu olan Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı’nı Pisti’nin uzatılması için geçtiğimiz gün temel atma töreni gerçekleştirildi.
  • Geçen seneye kadar sadece bir uçuş planı doldurularak gidilen bu hava alanının hangi sebepten Askeri Hava Alanı Statüsüne alındığını anlamak mümkün değil.Aksine Müsait olan Askeri hava alanları sivil trafiğe açılırken burası için böyle bir engel koymak uygun olmamıştı.AIP de mevcut hava alanları listesininde uzun zamandır güncellenmediği üzücüdür.Siz istediğiniz kadar pisti büyütün bu engelleme oldukça oraya kimse gitmek istemez.Saygılar.Fokker-27
  • yerli yersiz her yere havaalanı yapılmasına istinaden gerçekten eskişehir için çok isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum.Halen 2500 metre ile faaliyet gösteren uluslararası havaalanı 3000 metre ile faaliyete geçtiğinde oldukça fazla verim alınacağını düşünüyorum.
  • Eskısehıre boyle bır pıstın gereklılıgı cok onemlıydı.elıt bır tabaka var.ancak bu ucusların sadece ıstanbul degıl her tarafa olması gerekır.Tekrar hayırlı olması dıleklerımle.umarım her zaman kazanan eskısehır olur.

A.Ü. Havaalanının pistinin uzatılması ve genişletilmesi amacıyla başlatılacak inşaat çalışmalarının temelini atan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bu havaalanının pistini uzatacağımız zaman pist kapanmadan bu işleri yapın dediğimizde maliyet yükselir dediler. Helali hoş olsun dedik” şeklinde konuştu.

Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havaalanının pistinin uzatılması ve genişletilmesi amacıyla başlatılacak inşaat çalışmalarının temelini atmak üzere havaalanında düzenlenen törende, Eskişehir'in ulaşımı, kültürü, tarihi ve sanayisi bakımında Anadolu'nun kavşak noktasında bulunduğunu kaydetti. Yıldırım, “Bu havaalanı çok daha önce bitebilir, bugünlere kalmayabilirdi. Ama uzun süre Eskişehir havaalanını doğuya mı batıya mı uzatalım diye zaman kaybetti. Sonunda (batıya da doğuya da uzatacağız. Yeter ki havaalanı yapalım Eskişehir'e. Bu tartışmayı bitirin) dedik ve bugünlere geldik. Yapacağımız pistin uzunluğu 3 bin genişliği 45 metre olacak. Uluslararası standart bu. Onun için arkadaşlarımız önce taksi yolunu yapacaklar, apronları bitirecekler bu sefer uçuşları teksi yolundan yapacağız. Pistin iki tarafa uzatılmasını da gerçekleştireceğiz. Böylece hizmet aksamadan devam edecek.” dedi.

Bakan Yıldırım daha sonra Partisinin Atatürk Caddesi’ndeki seçim bürosunu ziyaret ederek partililerle görüş alışverişinde bulundu.

Eskişehir Havaalanı genişletiliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Geçen seneye kadar sadece bir uçuş planı doldurularak gidilen bu hava alanının hangi sebepten Askeri Hava Alanı Statüsüne alındığını anlamak mümkün değil.Aksine Müsait olan Askeri hava alanları sivil trafiğe açılırken burası için böyle bir engel koymak uygun olmamıştı.AIP de mevcut hava alanları listesininde uzun zamandır güncellenmediği üzücüdür.Siz istediğiniz kadar pisti büyütün bu engelleme oldukça oraya kimse gitmek istemez.Saygılar.Fokker-27

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yerli yersiz her yere havaalanı yapılmasına istinaden gerçekten eskişehir için çok isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum.Halen 2500 metre ile faaliyet gösteren uluslararası havaalanı 3000 metre ile faaliyete geçtiğinde oldukça fazla verim alınacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eskısehıre boyle bır pıstın gereklılıgı cok onemlıydı.elıt bır tabaka var.ancak bu ucusların sadece ıstanbul degıl her tarafa olması gerekır.Tekrar hayırlı olması dıleklerımle.umarım her zaman kazanan eskısehır olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000