29 Aralık 2009, Salı 16:22:01

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ UÇAKLARINA KAVUŞTU

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu uçak filosuna iki uçak daha katıldı...
  • 1-shyo pilotaj ülkemizde pilotaj eğitimi veren iyi bir kurumumuzdur.(THK-SHYO-THY AKADEMİ aynı kalitededir.)Sadece shyo da LİSANSINIzın yanına bide üni diploması alırsınız...Eee diplomayla değl LİSANLA uçarsınız... 2-Torpillide olsanız bu işi beceremiyorsanız br yerde patlak verir.Type eğitimnide bir yerde... 3-Bugüne kadar thy de uçak anadolu shyo pilotların bir çoğuyla tanıştım.Hepsi çok iyi insanlar.Neyi paylaşamıyorsnuz. Torpillide
  • ehliyet kursu pilotu oldugumuz icin, zaten sabah aksam sadece bir lisans kazanabilmek icin ders calisioruz ve derse hazirlanioruz. var gucumuzle ucagi ve havaciligi anlamaya calisioruz. ben amerikada egitimimi tamamliorum suanda. ve ben havaciligi yerinde ogreniorum. ingilizcemi de aynen o sekilde gelistiriorum. ben atpl sinavima 14 ders ten birden girdim. havaciligin besigi amerika. bütün büyük adimlar ve buluslar nerde gerceklesti? ben daima sana biseyler ogretmeye hazirim. her kulvarda. ama sen bunu kendine yedirebilirmisin bu sözlerden sonra, bilmem. pilot ol biraz. hava atma. meslegin degerini bil. yoksa sen de flight simulator pilotlarindan birimisin?
  • ehliyet kursu pilotları ne zaman adam oldu da bu okula laf etmeye başladı allah aşkına. amerikadan parayla lisans alıp birde çalışarak lisans alanlara laf mı ediyorlar torpil para falan filan diye eger burda söylediğiniz kadar iyiyseniz zaten sizi havada kaparlar burda gevezelik edeceginize gidin kendinizi kanıtlayın. bu okulun bütün mezunları kendilerini gittikleri yerde zaten kanıtlıyorlar hava trafiğinden teknik bölümüne yada pilotajına kadar umarım bir gün beraber uçarız o zaman bilginiz konusunda sizi bir sınarım :) bakalım dediğiniz kadar iyimisiniz
  • 5 MİLYON DOLARLIK UÇAK ALINIYOR AMA SINIFLARDA MİLLET SIKIŞ TEPİŞ. BRAVO DAHA BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM... SHUİ.
  • hem pilotaj dışında bi bölümden mezun hemde okula bişekilde hizmet vermiş biri olarak söylüyorum, torpillilerde vardır hakedenlerde,4.snıf olup uçuş planını doğru dolduramayanlarıda gördüm canavar gibi ark.larımıda,o yüzden suçlu öğrenciler değil bence,okulu hiçbir çıkarı olmadığı halde bukadar pilotaj hocası ve uçağıyla ayrımcılık yaparak etkin kullanamayan,işi geldiğine ödenek bulup işine gelmediğine yok diyen yönetimindir bence.ayrıca 25uçak değil,toplasan 10 uçakla eğitim vermeye çalışılıyor sebeplerini de artık başkaları açıklasın.elbette düzelecektir diyerek yinede herkesi okuduğu bölüme destek olmaya davet ediyorum..
  • 20 yıldır icraatlarını uzaktan izlemeye çalışıyorum Çok Sayın Mustafa Hocam'ın.Okul ilk açıldığında ilk icraartları pilotaj bölümü bile olmayan okula Fevzi Sürmeli eşliğinde Bell206 Ranger almak oldu.Onuda şimdiki belediye başkanı eski rektöre makam helikopteri yaptılar.Yalvardık kendilerine hocam etmeyin bir laborotuar ortamımız bile yok, bu para ile yeni açılmış bu okula neler yapılır diye.Gerek yok çocuklar stajda öğrenirsiniz herşeyi denildi bize.20 yıldır ne lisans sorununu çözebildiniz ne part 147 ve 66 ya uyum gösterebildiniz.Hala 20 yıl önce bıraktığım Muttalip çayırında aynı şekilde otlamaya devam edin,uçak alın,pilot yetiştirin.Sakın teknik bölümlere yatırım yapmayın.Bu sektöre sadece pilot lazım çünkü.Woowoozange.
  • zaten 10 dan fazla öğrenci aldırmazlar diyorum..biraz kafayı çalıştırırsanız nedenini bulursunuz....40 uçak 25 faal uçak düşünün bakalım niçin 10 ögrenci? alamazlar vede aldırmazlar
  • matematiksel olarak zaten binlerce kişinin başvurduğu bir okulda alınacak öğrenci sayısı 10 ise bu on kişinin diğerlerinden ayrılacak bir özelliği olması gerekir.(ankarada dayı amca vb)
  • ben shyo da okurken pilotaj arkadaslara torpil varmi? sorusunu sordugumda : ben torpille girmedim ama su kisi torpille girdi derlerdi...digerine gidince de ben torpille girmedim ama su girdi derlerdi...yani tartismayin var o torpil var... sunuda yazmak istiyorumkki torpille girmis olsalar dahi hepsi pirlanta gibi ve bu isi seviorlar okul iyi egitim veriyor..yani pilotaj ogrencileride hakkini veriyorlar meslegin.. okul yonetimi de artik diger bolumlere uvey evlat gozuyle bakmamali orayi kazanan ogrenciler turkiyede oss de dereceye giren secilmis ogrenciler.. bunu oncelikle yonetim idrak etmeli saygilar
  • türk sivil havacılığına tüm alanlarda değerli elemanlar yetiştirmiş bir okulu sadece uçuş okulu gibi düşünüp o şekilde yöneten sayın cavcara ve ekibine yazıklar olsun.teknik bölümler için gerekli bir takım malzemelere ödenek yok diyen, fedexin bakım tecrübesi amaçlı hibe ettiği uçağı yerimiz yok diye kabul etmeyen sayın müdürümüz yılda 10 pilot yetiştirmek için iki hangarı ağzına kadar uçakla dolduruyor.yılda yüzlerce pilot yetiştiren ticari amamçlı uçuş okullarının hangisinde bu kadar uçak var hangisi çift motor eğitimi için c90 almış.

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Pilotaj Bölümü eğitim faaliyetlerinin etkinliğini önemli ölçüde artırmak ve Sivil Havacılık Yüksekokulu pilotaj eğitimini daha etkili hale getirmek amacıyla iki adet Beechcraft King Air C90GTI  uçağını filosuna kattı.

İki pilot ve beş yolcu kapasitesine sahip olan uçaklar, mevcut ulusal ve uluslararası pilotaj eğitimi mevzuatının zorunlu kıldığı çok motorlu uçaklarla yapılması gereken ATP(A) pilot eğitiminin son aşamasında ve uçuş ekibi işbirliği (Multi Crew Coordination) eğitiminde de kullanılacak.

Üniversite bünyesine dahil olan uçakların aviyonik sistemleri, jet motorlu yolcu uçaklarınınkiyle benzer özellikler taşımakta. Bu sayede piston motorlu uçaklarda eğitim alan Pilotaj Bölümü öğrencileri jet motorlu ve ileri teknoloji elektronik sistemlere sahip yolcu uçaklarına başarılı bir şekilde geçiş yapabilecek, mezun olduktan sonra havayolu işletmelerinin bu tür uçaklarına çok daha çabuk uyum sağlayabilecekler. Bu durum Pilotaj Bölümü eğitim faaliyetlerinin etkinliğini önemli ölçüde artıracak ve Sivil Havacılık Yüksekokulu pilotaj eğitimini daha da farklı hale getirecek.

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu uçak filosuna alınan uçaklar, 550 şaft beygir gücüne ve Pratt&Whitney Canada yapımı PT6A-135-A turboprop motora sahip. Uçağın maksimum seyahat hızı 500 kh/h, servis tavanı 9144 m ve maksimum menzili 2446 km’dir. Uçağın temel işletme ağırlığı 3243 kg ve 1365 kg faydalı yük taşıyabilmekte.

Uçak Collins Pro Line 21 glass cockpit aviyonik sistemine sahip olan uçaklarda; GPS (Küresel Konumlandırma Uyduları), TCAS (Trafik Uyarı ve Çapışma Önleyici Sistem), TAWS+ (Arazi Uyarı Sistemi) ve IFIS (Entegre Uçuş Bilgi Sistemi), Grafik Hava Durumu Alıcısı, Elektronik Jeppesen Kartları gibi en son teknoloji ürünü donanım uçak üzerinde bulunmakta.

Beechcraft King Air C90GTI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ UÇAKLARINA KAVUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 14 yıl önce
1-shyo pilotaj ülkemizde pilotaj eğitimi veren iyi bir kurumumuzdur.(THK-SHYO-THY AKADEMİ aynı kalitededir.)Sadece shyo da LİSANSINIzın yanına bide üni diploması alırsınız...Eee diplomayla değl LİSANLA uçarsınız... 2-Torpillide olsanız bu işi beceremiyorsanız br yerde patlak verir.Type eğitimnide bir yerde... 3-Bugüne kadar thy de uçak anadolu shyo pilotların bir çoğuyla tanıştım.Hepsi çok iyi insanlar.Neyi paylaşamıyorsnuz. Torpillide

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ehliyet kursu pilotu oldugumuz icin, zaten sabah aksam sadece bir lisans kazanabilmek icin ders calisioruz ve derse hazirlanioruz. var gucumuzle ucagi ve havaciligi anlamaya calisioruz. ben amerikada egitimimi tamamliorum suanda. ve ben havaciligi yerinde ogreniorum. ingilizcemi de aynen o sekilde gelistiriorum. ben atpl sinavima 14 ders ten birden girdim. havaciligin besigi amerika. bütün büyük adimlar ve buluslar nerde gerceklesti? ben daima sana biseyler ogretmeye hazirim. her kulvarda. ama sen bunu kendine yedirebilirmisin bu sözlerden sonra, bilmem. pilot ol biraz. hava atma. meslegin degerini bil. yoksa sen de flight simulator pilotlarindan birimisin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ehliyet kursu pilotları ne zaman adam oldu da bu okula laf etmeye başladı allah aşkına. amerikadan parayla lisans alıp birde çalışarak lisans alanlara laf mı ediyorlar torpil para falan filan diye eger burda söylediğiniz kadar iyiyseniz zaten sizi havada kaparlar burda gevezelik edeceginize gidin kendinizi kanıtlayın. bu okulun bütün mezunları kendilerini gittikleri yerde zaten kanıtlıyorlar hava trafiğinden teknik bölümüne yada pilotajına kadar umarım bir gün beraber uçarız o zaman bilginiz konusunda sizi bir sınarım :) bakalım dediğiniz kadar iyimisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
5 MİLYON DOLARLIK UÇAK ALINIYOR AMA SINIFLARDA MİLLET SIKIŞ TEPİŞ. BRAVO DAHA BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM... SHUİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hem pilotaj dışında bi bölümden mezun hemde okula bişekilde hizmet vermiş biri olarak söylüyorum, torpillilerde vardır hakedenlerde,4.snıf olup uçuş planını doğru dolduramayanlarıda gördüm canavar gibi ark.larımıda,o yüzden suçlu öğrenciler değil bence,okulu hiçbir çıkarı olmadığı halde bukadar pilotaj hocası ve uçağıyla ayrımcılık yaparak etkin kullanamayan,işi geldiğine ödenek bulup işine gelmediğine yok diyen yönetimindir bence.ayrıca 25uçak değil,toplasan 10 uçakla eğitim vermeye çalışılıyor sebeplerini de artık başkaları açıklasın.elbette düzelecektir diyerek yinede herkesi okuduğu bölüme destek olmaya davet ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 yıldır icraatlarını uzaktan izlemeye çalışıyorum Çok Sayın Mustafa Hocam'ın.Okul ilk açıldığında ilk icraartları pilotaj bölümü bile olmayan okula Fevzi Sürmeli eşliğinde Bell206 Ranger almak oldu.Onuda şimdiki belediye başkanı eski rektöre makam helikopteri yaptılar.Yalvardık kendilerine hocam etmeyin bir laborotuar ortamımız bile yok, bu para ile yeni açılmış bu okula neler yapılır diye.Gerek yok çocuklar stajda öğrenirsiniz herşeyi denildi bize.20 yıldır ne lisans sorununu çözebildiniz ne part 147 ve 66 ya uyum gösterebildiniz.Hala 20 yıl önce bıraktığım Muttalip çayırında aynı şekilde otlamaya devam edin,uçak alın,pilot yetiştirin.Sakın teknik bölümlere yatırım yapmayın.Bu sektöre sadece pilot lazım çünkü.Woowoozange.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaten 10 dan fazla öğrenci aldırmazlar diyorum..biraz kafayı çalıştırırsanız nedenini bulursunuz....40 uçak 25 faal uçak düşünün bakalım niçin 10 ögrenci? alamazlar vede aldırmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
matematiksel olarak zaten binlerce kişinin başvurduğu bir okulda alınacak öğrenci sayısı 10 ise bu on kişinin diğerlerinden ayrılacak bir özelliği olması gerekir.(ankarada dayı amca vb)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben shyo da okurken pilotaj arkadaslara torpil varmi? sorusunu sordugumda : ben torpille girmedim ama su kisi torpille girdi derlerdi...digerine gidince de ben torpille girmedim ama su girdi derlerdi...yani tartismayin var o torpil var... sunuda yazmak istiyorumkki torpille girmis olsalar dahi hepsi pirlanta gibi ve bu isi seviorlar okul iyi egitim veriyor..yani pilotaj ogrencileride hakkini veriyorlar meslegin.. okul yonetimi de artik diger bolumlere uvey evlat gozuyle bakmamali orayi kazanan ogrenciler turkiyede oss de dereceye giren secilmis ogrenciler.. bunu oncelikle yonetim idrak etmeli saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türk sivil havacılığına tüm alanlarda değerli elemanlar yetiştirmiş bir okulu sadece uçuş okulu gibi düşünüp o şekilde yöneten sayın cavcara ve ekibine yazıklar olsun.teknik bölümler için gerekli bir takım malzemelere ödenek yok diyen, fedexin bakım tecrübesi amaçlı hibe ettiği uçağı yerimiz yok diye kabul etmeyen sayın müdürümüz yılda 10 pilot yetiştirmek için iki hangarı ağzına kadar uçakla dolduruyor.yılda yüzlerce pilot yetiştiren ticari amamçlı uçuş okullarının hangisinde bu kadar uçak var hangisi çift motor eğitimi için c90 almış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000