17 Şubat 2014, Pazartesi 11:09:20

YOLCU UÇAĞINA PUSH BACK ARACI ÇARPTI!

Baltimore Washington Uluslararası (BWI) Thurgood Marshall Havalimanı'nda kalkışa hazırlanan American Airlines uçağına push-back aracı çarptı. Yaşanan kaza sonrası uçak seferden alınmak zorunda kaldı.
  • Sofor yanlıslıkla gaza basmıstır....
  • Buralardarolsa ucak kacirmayla esdeger tutulur boyle seyler siz gibilerin dilleri durmayinca kusurlusyda kusursuzuda hain oluyor bos bogazli dalkavuklar
  • demek ki kuzey amerikada olauyor bu kazalar..bu olayın aynısı adana havalimanında olmuştu thy nin Boeing 737-400 uçağında push back aracı biraz yaklaşayım derken halbuki herhangi bir komut gelmeden bir şekilde hareket ettiriyor ve uçağın en önündeki burnundaki radara sağlam geçiriiyor push back aracının kabini radara giriyor. uçaktaki yolcular terminale alınıyor, uçak seferden çekildi. ve aylarca mühendisler geldi, gitti, raporlar tutuldu, defalarca incelemeler yapıldı boeingden mühendisler geldi baktılar inceledir, burundan vurunca kokpitteki cihazlarda çok zarar görmüş, kablolar sensörler, sonra ön hidrolik aksamı, planlasan bu kadar zarar ziyan olmaz. sanırım push back aracını kullanını işden çıkardılar..kazayı yapan kişi aynı zamanda. radar en az 300 bin dolar ve asıl diğer hasarlar uçak sanırım perte çıktı..
  • Görünmez kaza işte...
  • Ben toronto pearsonda ramp agentim ve american airlinesin gercekten siki kurallari var ve her aracin ucaga yaklasmasi icin 3 kere brake check ( fren testi ) yapmak durumundalar fakat aceleye geldigi icin boyle olaylar olabiliyor ve turkiyedeki gibi insanlarin direk isine son verilmiyor 2 ay suspension veriliyor ve tekrar 3 aylik bir egitimden geciliyor
  • Türkiye'de olsaydı şimdiden personel hatası diye açıklama yapılırdı ve işine son verilirdi
  • Resimde görünen, pushback sırasında towbar ın yerinden kurtulması veya kırılması sonucu aracın duramayarak uçağa çarpması.
  • yorum yok....
  • Ekip pegasustan miymiş?:)
  • md 80 ler amerikda hala yaygın olarak kulanılıyor.türkiyede bunlar emekliye ayrılalı neredeyse 10 sene olcak

BWI Thurgood Marshall Havalimanı'ndan Dallas'a gitmek üzere kalkış hazırlıkları yapan Amerikan Airlines'a ait MD-80 tipi yolcu uçağına dün push-back aracı çarptı. Yolcu alımı tamamlanan uçakta, kaza sonrası büyük panik yaşandı.

Havalimanı basın sözcüsü Jonathan Dean tarafından yapılan açıklamada, yaşanan olay sonrası push-back aracını kullanan personelin hastaneye kaldırıldığı ancak sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Meydana gelen kazanın mekanik bir sorundan mı yoksa sürücü hatasından mı kaynaklandığı konusunda henüz bir açıklama yapamacayaklarını ifade eden Dean, "Olayın incelenmesi için mühendislerden oluşan bir ekip görevlendirildi. Kazanın neden kaynaklandığını bilmek istiyoruz. Uçağın burun kısmında ve iniş takımlarında büyük hasar meydana geldi. Uçak seferden alınmak zorunda kaldı" dedi.

Yaşanan kazayla ilgili ABD Federal Havacılık Kurulu (Federal Aviation Administration - FAA) tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı.

YOLCU UÇAĞINA PUSH BACK ARACI ÇARPTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Gazabasa ~ 10 yıl önce
Sofor yanlıslıkla gaza basmıstır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siz gibiler ~ 10 yıl önce
Buralardarolsa ucak kacirmayla esdeger tutulur boyle seyler siz gibilerin dilleri durmayinca kusurlusyda kusursuzuda hain oluyor bos bogazli dalkavuklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
demek ki kuzey amerikada olauyor bu kazalar..bu olayın aynısı adana havalimanında olmuştu thy nin Boeing 737-400 uçağında push back aracı biraz yaklaşayım derken halbuki herhangi bir komut gelmeden bir şekilde hareket ettiriyor ve uçağın en önündeki burnundaki radara sağlam geçiriiyor push back aracının kabini radara giriyor. uçaktaki yolcular terminale alınıyor, uçak seferden çekildi. ve aylarca mühendisler geldi, gitti, raporlar tutuldu, defalarca incelemeler yapıldı boeingden mühendisler geldi baktılar inceledir, burundan vurunca kokpitteki cihazlarda çok zarar görmüş, kablolar sensörler, sonra ön hidrolik aksamı, planlasan bu kadar zarar ziyan olmaz. sanırım push back aracını kullanını işden çıkardılar..kazayı yapan kişi aynı zamanda. radar en az 300 bin dolar ve asıl diğer hasarlar uçak sanırım perte çıktı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
9559 ~ 10 yıl önce
Görünmez kaza işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben toronto pearsonda ramp agentim ve american airlinesin gercekten siki kurallari var ve her aracin ucaga yaklasmasi icin 3 kere brake check ( fren testi ) yapmak durumundalar fakat aceleye geldigi icin boyle olaylar olabiliyor ve turkiyedeki gibi insanlarin direk isine son verilmiyor 2 ay suspension veriliyor ve tekrar 3 aylik bir egitimden geciliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye'de olsaydı şimdiden personel hatası diye açıklama yapılırdı ve işine son verilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek kaza ~ 10 yıl önce
Resimde görünen, pushback sırasında towbar ın yerinden kurtulması veya kırılması sonucu aracın duramayarak uçağa çarpması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
American TGS ~ 10 yıl önce
yorum yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip ~ 10 yıl önce
Ekip pegasustan miymiş?:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şşşt ~ 10 yıl önce
ne alaka
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
md 80 ler amerikda hala yaygın olarak kulanılıyor.türkiyede bunlar emekliye ayrılalı neredeyse 10 sene olcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000