02 Mart 2010, Salı 08:59:55

PİST KAPATILDI, RÖTARLAR KAPIDA!

New York Uuslararası JFK Havaalanı’nın ana pisti dün 3 ay süreliğine kapatıldı. Yetkililer New York yolcularının 3 ay boyunca yoğun rötarlara hazırlıklı olması uyarısı yaptı.
  • Siz yıllar önce gerekli planlamayı yapmazsanız. Şimdi her türlü eleştiriye layık olursunuz. JFK 13L/31R (Bay Runway) 14,572ft uzunluğu ile uzay mekiğinin de yedek iniş alanı. (AHL 18L/36R nin uzunluğu 9.843ft genişliği de 148ft). Şimdi 150ft olan runway genişliği de 200ft e çıkarılıyor ve yeni Taxiway ler ekleniyor. 376m dolarlık bir yatırım.
  • Benzer durum heryerde olabilir. Sonucta pist kapatiliyor, havalimaninin kapasitesi, pist sayisina gore %50, %33 ya da %25 vs azaliyor. Bence THY'ye yuklenenlerde bir kasit aramamak lazim. O kadar antipatik gelismeler yasaniyorki (yolcu memnuniyetsizligi, %49'unun devletin olmasi ve hukumetin etkisi, kadrolasma vs) insanlarda bu kurumdan soguyorlar. THY, bu sitenin okuyucularindan, yorumcularindan kac yas buyuk. (kurulus 1933) Ben bir Fransiz'in Air France'a, bir Alman'in Lufthansa'ya, bir Singapur'lunun Singapur Havayollarina toz kondurdugunu gormedim. THY baskalarina sirin gozukmeye calisacagina, bizim paramizla diledigini yapacagina, biraz kendi insanini kazanmaya calismali diye dusunuyorum.
  • Bazi Arkadaslar Ataturk Havaalanindaki pist uzatma calismalarina baslanmasini elestiri olarak bu sayfalara yansittilar.Yoneticilerde eminmki elestirilmek icin yanlis kararalar almiyorladir.Duruma gore en iyisini yapmaya calisiyorlardir.Ama hernedense Turk Hava Yollari'nin yaptigi butun isler elestiri konusu oluyor.You tube 'de birisi diyorki bu gericilerin ucaklarina binmeyin diyor.Maalesef zihniyet bu .Neresinden baksan yanlis.Yonetici kim olursa olsun.isini iyi niyetle iyi is yapani alkislamak ve destek olmak lazim diye dusunuyorum.

Bu durumun Haziran ayı başına kadar milyonlarca yolcuya, rötar olarak yansıyacağı belirtildi. Havaalanı yetkilileri yenileme ve genişletme çalışmaları sebebiyle 3 ay boyunca hizmet dışı kalacak ana pist yerine diğer 3 küçük pistin kullanılacağını kaydetti.

Yetkililer, ABD’nin en yoğun havaalanlarından birinde yaşanacak yoğun rötarların dalga dalga Los Angeles, San Francisco ve Orlando gibi havaalanları başta olmak üzere ülke genelindeki birçok havaalanında da trafiği etkileyeceğine dikkat çekildi.

New York’ta uçak bilet fiyatları da artacak

JFK ana pistinin 3 ay süreyle hizmet dışı kalacak olması New Yorklu uçak yolcularına rötar dışında başka bir sorun daha yaşatacak. JetBlue, American Airlines ve Delta başta olmak üzere birçok havayolu şirketi, New York’a yönelik ya da New York’tan olan uçuş sayısında bu 3 ay boyunca yüzde 10 kesintiye gidecek. Bunun da filet fiyatlarında artış olarak yolculara yansıyacağı dile getiriliyor. Havaalanı yetkilileri, havayolu şirketleri ile, uçuş sayısını azaltma yerine, yeni uçuş takvimi belirleme konusunda görüşmelere devam ediyor.

(Turkish Journal)

PİST KAPATILDI, RÖTARLAR KAPIDA!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Siz yıllar önce gerekli planlamayı yapmazsanız. Şimdi her türlü eleştiriye layık olursunuz. JFK 13L/31R (Bay Runway) 14,572ft uzunluğu ile uzay mekiğinin de yedek iniş alanı. (AHL 18L/36R nin uzunluğu 9.843ft genişliği de 148ft). Şimdi 150ft olan runway genişliği de 200ft e çıkarılıyor ve yeni Taxiway ler ekleniyor. 376m dolarlık bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benzer durum heryerde olabilir. Sonucta pist kapatiliyor, havalimaninin kapasitesi, pist sayisina gore %50, %33 ya da %25 vs azaliyor. Bence THY'ye yuklenenlerde bir kasit aramamak lazim. O kadar antipatik gelismeler yasaniyorki (yolcu memnuniyetsizligi, %49'unun devletin olmasi ve hukumetin etkisi, kadrolasma vs) insanlarda bu kurumdan soguyorlar. THY, bu sitenin okuyucularindan, yorumcularindan kac yas buyuk. (kurulus 1933) Ben bir Fransiz'in Air France'a, bir Alman'in Lufthansa'ya, bir Singapur'lunun Singapur Havayollarina toz kondurdugunu gormedim. THY baskalarina sirin gozukmeye calisacagina, bizim paramizla diledigini yapacagina, biraz kendi insanini kazanmaya calismali diye dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bazi Arkadaslar Ataturk Havaalanindaki pist uzatma calismalarina baslanmasini elestiri olarak bu sayfalara yansittilar.Yoneticilerde eminmki elestirilmek icin yanlis kararalar almiyorladir.Duruma gore en iyisini yapmaya calisiyorlardir.Ama hernedense Turk Hava Yollari'nin yaptigi butun isler elestiri konusu oluyor.You tube 'de birisi diyorki bu gericilerin ucaklarina binmeyin diyor.Maalesef zihniyet bu .Neresinden baksan yanlis.Yonetici kim olursa olsun.isini iyi niyetle iyi is yapani alkislamak ve destek olmak lazim diye dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000