15 Aralık 2009, Salı 15:57:29

Open Skies anlaşmasına vardılar

Japonya ve Amerika Open Skies anlaşmasına vardılar ve böylece Amerika ile Japonya arasındaki hava servis hizmetlerini serbestleşmiş oldu.

Bu anlaşma Amerikalı havayolu şirketlerinin Tokyo Haneda havaalanına girişini garanti altına alması anlamına da geliyor.

Open skies anlaşmasına Mayıs 2009’dan itibaren başlanan ve 5 defa tekrarlanan görüşmeler sonucunda varıldı. JAL başkanı ve CEO’su Haruka Nishimatsu, iki ülkenin havacılık otoritelerine bu anlaşmanın gerçekleşmesine olan büyük katkılarından dolayı teşekkür etti ve bu anlaşma ile birlikte iki ülke arasındaki yolcu ve kargo trafiğini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu anlaşma ile birlikte, iki ülkenin havayolu şirketleri de yolcu ve kargo servisleri için yolcu isteğine bağlı olarak rota ve destinasyon seçebilecek ve bu seçimi yaparken iki ülke arasında uçan Japon veya Amerikalı havayolu sayısı ve yapabilecekleri uçuş sayısı gibi limitlere bağlı kalmayacaklar. Kapasite ve ücretlendirme ile ilgili kısıtlamalar open skies anlaşması ile ortadan kalkarken, iki ülke havayolları code-sharing gibi programlar oluşturabilecekler.

İki ülke otoritelerinin onay vermesiyle ve anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte Amerikalı ve Japon havayolları anti-trust immunity (tekelciliğe karşı dokunulmazlık) ‘ye başvurabilecekler. Bu da aynı zamanda American Airlines ve Delta Airlines’ın ekonomik açıdan zor durumda olan partnerleri JAL ile ilişkilerini güçlendirmek ve JAL’in Japonya ve Çin’deki rotalarında pay sağlamak için daha sıkı bir rekabete girmeleri anlamına geliyor. Bir diğer Japon havayolu All Nippon Airways de United Airways ve Continental ile olan ortaklığını daha da genişletmeyi planlıyor.

Open Skies anlaşmasına vardılar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000