05 Ekim 2015, Pazartesi 22:58:26

Kaptan pilot uçuş sırasında öldü

American Airlines'ın Phoenix-Boston seferini gerçekleştiren uçağında kaptan pilot hayatını kaybetti. Yardımcı pilot uçağı New York'a indirdi.
  • Ne kadar çok işsiz varmış. 51.Pilot... oldu mu?
  • Bence de doğru tanımlama 2. pilot ya da ingilizce tanımıyla 'First Officer' olmalı. Yardımcı pilot tanımı bence doğru değil. FO kaptanın yardımcısı değildir, 2. pilottur. Bu olayda olduğu gibi kaptana birşey olduğunda uçağı yönetmek ve emniyetli bir şekilde indirmekle sorumludur. Kaptan 2. pilot ve diğer ekip üyeleri ile birlikte tüm operasyonu yönetir ve işin sorumlusudur. Not: Ben de her olayı dine bağlayan, bilimsel yaklaşımlardan uzak insanlardan hoşlanmıyorum ve yorumlarını alakasız buluyorum.
  • derken? Neye yardim ediyor? Birinin isi ayridir digerinin isi ayridir. Kokpitte herkes kendi isini yapar. Ayni zamanda da birbirlerine yardimci olurlar.
  • Madem konu ünvanlardan açıldı, SHGM mevzuatı uyarınca çok pilota sertifiyeli hava araçlarında SORUMLU PİLOT ve II.PİLOT bulunur.
  • bizde olsa atc yusuf yusuf... apron tıkandı nereye giderseniz gidin diye cıldıran atc var yahu
  • SACİT KAPTAN SİZE GÜLÜYOR.... PİLOTLUK KARİYERİNDE Kİ SİZLERİN BİLE MAHALLE KAVGASI HALİ YAZIK... MESUL KAPTAN/İKİNCİ KAPTAN .
  • Ne yardımcısı yahu ikinci pilot onun adı ya da first officer. Havacılık sitesi de halk tabiriyle yardımcı pilot diyor ya daha ne diyelim. Kimse kimsenin daimi yardımcısı değildir kokpitte.
  • İşte F/O ların önemi! Teknoloji ne kadar ilerlerse ilersen, o kokpitlerde Kaptan ve F/O ikilisi hep olacaktır.
  • ölümün nerde geleceği belli olmuyor. Sonuçta hepimiz ölücez Korkunun ecele faydası yok ama ölüme hazırlık yaparsak tabi ki de faydası var.
  • Hastalığı neymiş ? kalp krizinden felan mı hayatını kaybetmiş ? Bilen biri varsa

Amerika'da bu sabah saatlerinde Arizona eyaletindeki Phoenix kentinden havalanarak Massachusetts eyaletindeki Boston kentine giden American Airlines uçağında kaptan pilot hayatını kaybetti.

American Airlines'tan yapılan açıklamada bu sabah yapılan Phoenix-Boston seferinde hastalanan kaptan pilotun hayatını kaybettiği, yardımcı pilotun uçağı güvenli bir şekilde New York'a indirdiği belirtildi.

Yardımcı pilot, içerisinde 147 yolcusu ve 5 mürettebatı bulunan Airbus A320 tipi uçağı New York Syracuse'daki Hancock Havalimanı'na indirdi.

Yardımcı pilot, kaptan pilotun öldüğü haberini kuleye böyle bildirdi;

Kaptan pilot uçuş sırasında öldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

khan ~ 9 yıl önce
Ne kadar çok işsiz varmış. 51.Pilot... oldu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardımcı. ~ 9 yıl önce
Bence de doğru tanımlama 2. pilot ya da ingilizce tanımıyla 'First Officer' olmalı. Yardımcı pilot tanımı bence doğru değil. FO kaptanın yardımcısı değildir, 2. pilottur. Bu olayda olduğu gibi kaptana birşey olduğunda uçağı yönetmek ve emniyetli bir şekilde indirmekle sorumludur. Kaptan 2. pilot ve diğer ekip üyeleri ile birlikte tüm operasyonu yönetir ve işin sorumlusudur. Not: Ben de her olayı dine bağlayan, bilimsel yaklaşımlardan uzak insanlardan hoşlanmıyorum ve yorumlarını alakasız buluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az haklı ~ 9 yıl önce
'FO kaptanın yardımcısı değildir,' Hangi şirkettesin bilmiyorum ama OM açıp okursan görev tanımlarını.. İlk madde olarak Kaptan'ı asiste etmek olarak yazar. Bende First Officer'ım çokta takılmamak lazım bu işlere. 2. pilot daha yanlış. Ecnebi dilinden bu şekilde çevrilmiş.Have a nice flayttt.. takılma bunlara
Yardimci pilot ~ 9 yıl önce
derken? Neye yardim ediyor? Birinin isi ayridir digerinin isi ayridir. Kokpitte herkes kendi isini yapar. Ayni zamanda da birbirlerine yardimci olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ünvanlar ~ 9 yıl önce
Madem konu ünvanlardan açıldı, SHGM mevzuatı uyarınca çok pilota sertifiyeli hava araçlarında SORUMLU PİLOT ve II.PİLOT bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bizde olsa ~ 9 yıl önce
bizde olsa atc yusuf yusuf... apron tıkandı nereye giderseniz gidin diye cıldıran atc var yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SACİT DOKUZLAR RUHU ~ 9 yıl önce
SACİT KAPTAN SİZE GÜLÜYOR.... PİLOTLUK KARİYERİNDE Kİ SİZLERİN BİLE MAHALLE KAVGASI HALİ YAZIK... MESUL KAPTAN/İKİNCİ KAPTAN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Sacit kaptan nerden guluyo? Kendisi de mi rahmetli oldu?:/ ordan da guluyosa suphesiz iyi bi insandi.
737 F/O ~ 9 yıl önce
Ne yardımcısı yahu ikinci pilot onun adı ya da first officer. Havacılık sitesi de halk tabiriyle yardımcı pilot diyor ya daha ne diyelim. Kimse kimsenin daimi yardımcısı değildir kokpitte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o? ~ 9 yıl önce
Ne oldu? zoruna mı gitti? Yardım etmiyor mu kaptana? Çalışırsan seninde bir yardımcın olur.
... ~ 9 yıl önce
birinci zabit desinler bence daha güzel:)
Astromega ~ 9 yıl önce
Senelerdir FO'yum Şu öz güven bende olmadı arkadaş..Yardımcı Pilot,İkinci Pilot takılmayın arkadaş bu kadar. Nedir yani? Böyle çevrilmiş. Memlekette olmuş 900 tane ecnebi pilot.Şu hassasiyeti bu konuda gösterin.. Madem bu kadar konuya vakıf vede ilgilisiniz. Kendi ülkelerinde adam size derki,'sooory' onlar uçar.Çünkü biz gereksiz işlerle uğraşmaya bayılırız millet olarak. Yardımcı Mardımcı bunlar ağrına gideceğine bu konu gitsin. OM oku görev tanımlarına bak.. PART A'da olabilir.Asist the captain. ''Kimse kimsenin daimi yardımcısı değildir kokpitte.'' Demişsin.. Breh breh işte bu hava işe yeni başlayınca olur. uçakta geçer Biraz instagram'da resim az paylaşıp sektorel konulara ağırlık vermekte fayda var. Aslan parçası 737 FO yazmış birde. Tum astronotların gözlerinden öperim
F/O ~ 9 yıl önce
İşte F/O ların önemi! Teknoloji ne kadar ilerlerse ilersen, o kokpitlerde Kaptan ve F/O ikilisi hep olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte ~ 9 yıl önce
İşte haberin özü budur.
UNUTMA! ~ 9 yıl önce
ölümün nerde geleceği belli olmuyor. Sonuçta hepimiz ölücez Korkunun ecele faydası yok ama ölüme hazırlık yaparsak tabi ki de faydası var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 9 yıl önce
Ben uçaktaydım. Kaptan müslümandı. Benimle konuşurken kendisinin ne zaman öleceğini bilmediğini, bu nedenle faydalı olsun diye ölüme hazırlık yaptığını ve yobazlık açısından da her habere saçma sapan ölüm ve dini yorumlara yapan hastalıklı yobaz beyinler ile görüştüğünü ve eğer bu dangalaklar cennete gidecekse kendisinin gitmek istemediğini söyledi. Ne demek istediğini ve kimlere cahil yobaz dangalaklar diye nitelendirdiğini yukarıdaki Türkçe fakiri, tuhaf yorumu okuyunca anladım. Ne zaman bu tür haber olsa bu yobazlar hemen kafa yapılarına uygun yorumlar yapıyorlar. Ne ilgisi var şimdi? Burası ne dini içerikli bir dergi, ne de saçmalamanın yeri. Senin gibiler için dini abuk sabuk dergiler var. Git onlara anlat derdini. Bu dergi havacılık dergisi ve havacılıkla ilgili haber veriyor. Okuduğunu anlamadığı belli. Ayrıca sana ne piloton ne olduğundan. Adam belki Ateist veya sadece Allah' a inanan bir deist. Sen şimdi bunun anlamını da bilmezsin. Aç oku. Okusan zaten böyle saçmalamazsın.
fo ~ 9 yıl önce
kardeşim sen de dinle ilgili bişey duyunca ne sinirlendin be..ezan duyunca ne yapıyosundur kimbilir
B-52 ~ 9 yıl önce
Yobazlıkla ezanı birbirine karıştıran fo. Burası yeri değil, ama sana cevap vereyim. Ezan sesi duyunca sadece gereğini yerine getiriyorum. O kadar. Daha fazla kurcalama istersen. Bu dergi, dediğim gibi, yeri değil. Bu kadarla yetin.
fo ~ 9 yıl önce
ne rahatsiz olmussun be
? ~ 9 yıl önce
Hastalığı neymiş ? kalp krizinden felan mı hayatını kaybetmiş ? Bilen biri varsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk Dil Kurumu ~ 9 yıl önce
"Felan" degil dogrusu "falan" olmalidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000