02 Şubat 2012, Perşembe 09:55:17

KABUS GİBİ İŞTEN ÇIKARMA...

American Airlines'ın sahibi AMR şirketi, 13 bin kişiyi, tüm işgücünün yüzde 15'ini işten çıkaracağını açıkladı.
  • aMERİKALIDA BİZLER İÇİN ÇOOOK ÜZÜLÜYOR VALLA VAH VAH YAZIK OLMUŞ
  • THY ye 400 pilot geliyor. Hemde amerikalı anadili ingilizce aralarında kaptanda vardır. Teknik zaten son denetimde ingilice yazışma olmadığı için uygunsuzluk almıştı birkaç personelde buraya bagaj taşıyıcların arasında Türko vardır onalarda istihdam edildi kaldı kabin ile idari personele onlarda bir yerlere sığdırılır...Barak arar bizim başkanı rica eder bizde hallederiz
  • Amerikalıya koymaz biz kendimize bakalım
Kasım ayında iflas koruma başvurusunda bulunan AMR, harcamalarında 2 milyar dolar kesinti, gelirinde de yıllık 1 milyar dolar artış sağlyabilmek için çalışanların masraflarını yüzde 20 azaltmak zorunda olduğunu açıkladı.

88 bin çalışanı bulunan AMR, emeklilik sisteminde de değişiklik yapmayı planlıyor.

Binlerce işçişyi temsil eden üç büyük sendika yapılacak değişikliklere karşı olduklarını açıklarken, AMR en kısa sürede sendikalarla görüşmeye başlamayı planladıklarını söyledi.

2011'in ilk dokuz ayında 884 milyon dolar zarar ettiğini açıklayan AMR'nin bu hafta yaptığı açıklamalara göre geçen yıl sadece Aralık ayındaki zarar ise 904 milyon dolar. Şirketin 2001 yılından bu yana zararı 11 milyar dolardan fazla.

Şirketin yapacağı en büyük işçi kesintisinin yaklaşık 4600 kişiyle tamir ve bakım ünitelerinden olması bekleniyor. Bunun yanısıra 4200 bagaj taşıyıcı, 2300 kabin görevlisi, 1400 idarî eleman ve 400 pilot da işlerini kaybedecek.

Sabit emeklilik maaşı sistemini de kaldırmayı planladığını açıklayan şirket, emeklilik fonunun milyarlarca dolar açık verdiğini bu masrafın taşınmasının artık mümkün olmadığını duyurdu.
KABUS GİBİ İŞTEN ÇIKARMA...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
aMERİKALIDA BİZLER İÇİN ÇOOOK ÜZÜLÜYOR VALLA VAH VAH YAZIK OLMUŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY ye 400 pilot geliyor. Hemde amerikalı anadili ingilizce aralarında kaptanda vardır. Teknik zaten son denetimde ingilice yazışma olmadığı için uygunsuzluk almıştı birkaç personelde buraya bagaj taşıyıcların arasında Türko vardır onalarda istihdam edildi kaldı kabin ile idari personele onlarda bir yerlere sığdırılır...Barak arar bizim başkanı rica eder bizde hallederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Amerikalıya koymaz biz kendimize bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000