16 Eylül 2009, Çarşamba 13:56:33

Japon Havayolları'nda deprem!

Japon Havayolları da, 6 bin 800 çalışanını işten çıkarmaya karar verdi...
  • Japonya'da da 3,5 attıracağım.... :-))
  • Nasıl hesapsa? Adam 6 bin 800 çalışanını işten çıkarmaya karar vermiş. Herhalde önce çalışanlarını işten çıkar, hepsinin tazminatını öde. Ondan sonra seninle ortak olalım, diyorlar.

Dünya’nın 6’ncı büyük havayolu olarak bilinen Japon Havayolları şirketinin Genel Müdürü Haruka Nishimatsu, şirketin ekonomik nedenlerden ötürü 6 bin 800 çalışanını işten çıkarmaya karar verdiğini bildirdi.

Japon Havayolları, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, Mart ayından Haziran sonuna kadar olan dönemde 1.1 milyar dolar zarar ettiğini açıklamıştı. Havayollarının 3 ay önceki 11.3 milyonluk yolcu sayısı da yüzde 15 azalarak, 9.5 milyona inmişti. Geçtiğimiz günlerde Amerikan Airlines ile birleşmesi gündeme gelen Japon Airlines International ile işbirliği için, çok sayıda Amerikalı ve Avrupalı havayolu şirketinin sıraya girdiği de gelen haberler arasında. ABD'li havayolu şirketi delta ve American Airlines'ın yanı sıra Avrupalı havayolu şirketi Air France-KLM'nin de JAL ile görüşme halinde olduğu biliniyor.

Japon Havayolları'nda deprem!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Japonya'da da 3,5 attıracağım.... :-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nasıl hesapsa? Adam 6 bin 800 çalışanını işten çıkarmaya karar vermiş. Herhalde önce çalışanlarını işten çıkar, hepsinin tazminatını öde. Ondan sonra seninle ortak olalım, diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000