23 Eylül 2009, Çarşamba 12:13:41

Havayolları parayı "bagajdan götürdü"

Amerika'daki havayolları ikinci çeyrekte bagajlardan alınan ücretlerden 669 milyon dolar gelir elde etti...
  • Haberi okuyamayanlar yorum yazıyor gerçekten ilginç. Haberde belirtildiği üzere fazla bagajdan en çok para kazanan şirketlerden olan American ve Delta bu çeyrekte zarar eden 7 şirket arasında yer alıyor. Yani her zaman yolcuyu yolan para kazanıyor diye bir kural yokmuş.Ayrıca yolcuya kontuarlarda 1 kg fazla bagajın var diyecek kadar seviyeyi düşürmek biraz ayıp.
  • Güzel ve cesur bir strateji olan chargeable fazla bagaj dünyanın dört bir yanındaki low cost şirketler tarafından uygulamaya konulmuştu. Şimdi ise meyvalarını vermeye başlamış. Tuvaletlerin paralı olmasına nazaran daha ciddi ve savunması olan "yandaki yolcunun bagajının parasını sen ödeme !! " bu stratejinin üreticilerini tebrik etmek lazım.
  • ne zannediyordunuz? kar marji bu kadar dusuk olan bu sektorde yuzbinlerce insan nasil ayakta kaliyor??
  • Iste bardagin nasil doldugunun ispati?Oral Egin'i bedava uctugu icin suclayanlar,isi fazla bartacagina Ucak Sirketleri yöneticileri aptal degiller.Bardagi doldurmak icin,muhakkak bir sistem gelistirmeden,bos bardagi önünüze koymazlar.Buda dolmasi lazimdir anlami.

Bu rakam bir önceki yılın aynı döneminde elde edilen kazancın neredeyse dört katı olurken 2009’un ilk çeyreğine göre de yüzde 18.2 daha fazla. American Airlines, bagaj ücretlerinden 118 milyon dolar gelir elde ederken onu Delta Air Lines takip etti. US Airways ise 104 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı. Bagajlardan elde edilen kazanç Amerikan havacılık sektörünün operasyon performanslarına olumlu yansıdı. Amerika’daki 21 havayolunun operasyon karı 361 milyon dolar olurken yedi havayolunun kaybı 111 milyon dolar oldu. Delta, Continental Airlines, American, Virgin America ve ExpressJet 2009’un ikinci çeyreğinde para kaybeden havayolları olarak sıralandı.

(Habertürk)

Havayolları parayı "bagajdan götürdü"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Haberi okuyamayanlar yorum yazıyor gerçekten ilginç. Haberde belirtildiği üzere fazla bagajdan en çok para kazanan şirketlerden olan American ve Delta bu çeyrekte zarar eden 7 şirket arasında yer alıyor. Yani her zaman yolcuyu yolan para kazanıyor diye bir kural yokmuş.Ayrıca yolcuya kontuarlarda 1 kg fazla bagajın var diyecek kadar seviyeyi düşürmek biraz ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Güzel ve cesur bir strateji olan chargeable fazla bagaj dünyanın dört bir yanındaki low cost şirketler tarafından uygulamaya konulmuştu. Şimdi ise meyvalarını vermeye başlamış. Tuvaletlerin paralı olmasına nazaran daha ciddi ve savunması olan "yandaki yolcunun bagajının parasını sen ödeme !! " bu stratejinin üreticilerini tebrik etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne zannediyordunuz? kar marji bu kadar dusuk olan bu sektorde yuzbinlerce insan nasil ayakta kaliyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Iste bardagin nasil doldugunun ispati?Oral Egin'i bedava uctugu icin suclayanlar,isi fazla bartacagina Ucak Sirketleri yöneticileri aptal degiller.Bardagi doldurmak icin,muhakkak bir sistem gelistirmeden,bos bardagi önünüze koymazlar.Buda dolmasi lazimdir anlami.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000