04 Temmuz 2008, Cuma 08:11:00

Havacılık devleri ortaklık arayışında

Rekor yakıt fiyatları, zayıflayan ekonomiler ve "öpen skies" anlaşması transatlantik havayolu pazarında şirketler arasında ortaklık ve birleşme sürecini hızlandırıyor.

Rekor yakıt fiyatları, zayıflayan ekonomiler ve "öpen skies" anlaşması transatlantik havayolu pazarında şirketler arasında ortaklık ve birleşme sürecini hızlandırıyor. American Airlines, British Airvvays ve İspanya'nın Iberia havayolu şirketleri ortak bir girişim oluşturarak transatlantik havayolu pazarında en büyük güç olmayı planlıyorlar. Bu ay kâr ve gelir paylaşımında tam bir anlaşmaya varmayı amaçlayan şirketler antitröst muafiyeti kazanmak için başvuruda bulundular. ABD ve AB, birçok büyük havayolu şirketinin işbirliği yapması ya da yeni ortaklılar oluşturmasını destekliyorlar. American'ın ile BA ile olan yürürlükteki anlaşması transatlantik havayollarını kapsamıyor. Ortaklık girişimine Iberia'nın da katılmasıyla diğer iki şirketin kıta Avrupa'sı Latin Amerika bağlantısı güçlenecek. ABD'li Delta ve Northvvest havayolu şirketleri, Air France KLM ile ortaklık oluşturarak bu yıl başında ABD'de antitröst muafiyeti hakkını alarak toplam 12 milyar dolarlık gelir potansiyeli oluşturdular.

 

American Airlines 7 bin kişi çıkarıyor

American Airlines , yıl sonuna kadar 7.000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Bu rakam, şirketin global iş gücünün yüzde 8’ ini ifade ediyor. American Airlines işten çıkarmalara gerekçe olarak, yüksek yakıt maliyetleri nedeniyle uçuş sayısını azaltacak olmasını gösterdi. American Airlines Mayıs ayında yaptığı açıklamada ABD'de uçuşlarını yüzde 11-12, dünya genelinde ise yüzde 8 azaltacağını bildirmişti.

Havacılık devleri ortaklık arayışında

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000