22 Şubat 2012, Çarşamba 12:17:40

AVRUPA'DAN BİR KÖTÜ HABER DAHA

Son aylarda iflas koruması başvurusu yapan ve batan şirket sayısı beşe yükseldi. American Airlines’ın sahibi AMR, Spainair, Malev ve Air Australia’nın ardından, Çek Hava Yolları da iflas etmesinin an meselesi olduğunu açıkladı.
  • Bizde durmak yok, yola devam...
  • 1 milyar TL ne ki koymaz koca THY 'na onlar bi şekilde yolunu merak etme elinin altında binlerce personel var çıkarıverir çokmu zor ? bide devlete zarar gösterdimi olay bitmiştir ;)
  • bütün dünyadaki havayolu şirketleri mali krizde ve iflasın eşiğindeyken 1 milyar tl den fazla zarar getiren ve kötü bir şekilde yönetilen thy nin mali durumu da iyi gözükmüyor ama sorun değil batsa da devlet kurtarır onu.
  • Onuda ekonomik durgunluk aliverecek.. Sefiller kitasi avrupa
  • Bilinen senaryoya adım adım...LH...BA...AF...kalana kadar herkesi batıracaklar...
Çek devlet şirketi olan Çek Aeroholding Genel Müdürü Miroslav Dvorak, “Çek Hava Yolları'nın (CSA) iflas etmesi an meselesi” açıklamasında bulundu.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da günlük ekonomi gazetesi E15’e açıklamalarda bulunan Dvorak, CSA'nın iflasın eşiğinde olduğunu, şirketin özelleştirilmesinin, ya da başka bir hava yoluna satılmasının çok zor olduğunu söyledi.

Çek Aeroholding'in CSA'yı kendi bünyelerine katmaktan başka çarelerinin olmadığını söyleyen Dvorak, ``Avrupa'da birçok hava yolu şirketi satılık, bu nedenle CSA'yı alacak ciddi bir müşteri göremiyorum” diye konuştu.

2009 yılında devletin CSA'ya 2,5 milyar kron (yaklaşık 100 milyon euro) kredi verdiğini söyleyen Dvorak, Avrupa Birliği Komisyonu Çek hükümetinin CSA’ya verdiği kredinin haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle soruşturma başlattığını açıkladı.

BEŞİNCİ ŞİRKET OLDU
Çek Havayolları henüz resmi olarak iflas etmemiş olsa da adı çöküşle anılan havayolu şirketlerinden beşincisi oldu. Daha önce American Airlines’ın sahibi AMR, Spainair, Malev ve Air Australia da iflas korumasında bulunmuştu.

Air Australia geçtiğimiz haftalarda iflas koruma başvuru yapmış, kabul eden gönüllü yönetim, şirketin mali sorunlarını çözmek için devreye girmişti.

Şirket, iflas korumasına girmesinin ardından filosundaki beş uçağını acil olarak indirmişti.

Air Australia’dan yapılan açıklamada, bütün uçuşların iptal edildiği ve faturalarını ödeyemediği gerekçesiyle yeni rezervasyonların alınmayacağını da açıkladı.

İŞTEN ÇIKARMALAR DA BERABERİNDE GELDİ
Macar Havayolları (Malev), Şubat ayının başında iflas etmiş ve çalışanlarının yüzde 30’nu işten çıkaracağını açıklamıştı.

200 milyon euro borcu olan şirket AB’den de yardım talep etmiş ancak talebi olumsuz karşılanmıştı. Macar devletinin de yardım etmemesi, Malev’in iflasını kaçınılmaz hale getirdi.

Malev’den önce Spainair de mali sıkıntılardan dolayı operasyonlarına devam edemeyeceğini açıklamış ve yaklaşık 2 bin kişinin işsiz kalmasına neden olmuştu.

13 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI
Mali sıkıntılar, sektörün devlerini de vurdu. ABD’nin en büyük havayolu şirketlerinden American Airlines, Kasım 2011’de iflas koruma başvurusunda başvurdu.

Şirket 2001’den bu yana yaklaşık 11 milyar dolardan fazla zarar etmişti.

Dünyanın dördüncü büyük havayolu şirketi American Airlines’ın iflası, 13 bin kişiyi işsiz bıraktı.

(Radikal)
AVRUPA'DAN BİR KÖTÜ HABER DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bizde durmak yok, yola devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1 milyar TL ne ki koymaz koca THY 'na onlar bi şekilde yolunu merak etme elinin altında binlerce personel var çıkarıverir çokmu zor ? bide devlete zarar gösterdimi olay bitmiştir ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bütün dünyadaki havayolu şirketleri mali krizde ve iflasın eşiğindeyken 1 milyar tl den fazla zarar getiren ve kötü bir şekilde yönetilen thy nin mali durumu da iyi gözükmüyor ama sorun değil batsa da devlet kurtarır onu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Onuda ekonomik durgunluk aliverecek.. Sefiller kitasi avrupa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bilinen senaryoya adım adım...LH...BA...AF...kalana kadar herkesi batıracaklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000