25 Mart 2012, Pazar 08:32:39

AMERICAN AIRLINES'TA SULAR DURULMUYOR

Geçtiğimiz aylarda düştüğü maddi sıkıntılardan dolayı iflas koruma yasasına (Chapter 11 protection) başvuran ABD'nin mega havayollarından American Airlines'ta sular bir türlü durulmuyor...
  • ortada net olan durum şirket ifls etmiş durumda yani mahkeme kararı ile alacakları olanlara paralarını alamazlar şimdilik şirketin tekrar normal duruma dönmesi zorunlu aksi takdirde ya satılacak ya bölünecek ya da tamamen kapatılacak.. böyle bir durumda sendikaların abuk sabuk taleplerde bulunması dediklerimizi yapmassanız greve gideriz tehdidi şirket zaten chapter 11 iflas koruma programına alınmış ne istersinki açıkcaı anlamak mümkün değil sonunda şirket küçülecek işden çıkarmalar başlayacaktır göreceğiz..
Çiçeği burnunda üst yönetici Tom Horton,  yıl sonuna kadar yeniden yapılanmayı tamamlayarak iflas koruma durumundan normale geçmelerinin çok zor olacağını açıkladı. Sektörün uzmanları ise havayolunun yıl sonuna kadar toparlanmaması durumunda başka bir gruba satılması ya da bölünmesinin ihtimaller dahilinde olduğunu belirtiyor.

American Airlines üst yönetimi, iflas koruma yasası sürecinde başka bir havayoluyla birleşme seçeneğine şiddetle karşı çıkıyor. Horton'a göre bu kadar karışık bir yeniden yapılandırma esnasında bir de birleşme gerçekleştirmeye çalışmak, uzun bir maraton koşarken kişinin üzerine bir de sırt çantası yüklemekle eş değer. Üst yönetici Horton'un işi hiç kolay değil. Zira bir yandan yıllardır anlaşma sağlayamadıkları pilot sendikalarıyla uzlaşmaya çalışırken, diğer taraftan da kapasite azaltarak yıl sonuna kadar cirolarını 1 milyar dolar civarında artırmayı hedefliyor. 

Son yıllarda ABD'de US Airways-Americawest, Delta-Northwest ve United-Continental birleşmelerine tanıklık ettik. Hiç şüphesiz ki sonuç ne olursa olsun önümüzdeki aylar American Airlines'ın geleceği açısından son derece kritik.

Tolga Turgut / AKŞAM
AMERICAN AIRLINES'TA SULAR DURULMUYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
ortada net olan durum şirket ifls etmiş durumda yani mahkeme kararı ile alacakları olanlara paralarını alamazlar şimdilik şirketin tekrar normal duruma dönmesi zorunlu aksi takdirde ya satılacak ya bölünecek ya da tamamen kapatılacak.. böyle bir durumda sendikaların abuk sabuk taleplerde bulunması dediklerimizi yapmassanız greve gideriz tehdidi şirket zaten chapter 11 iflas koruma programına alınmış ne istersinki açıkcaı anlamak mümkün değil sonunda şirket küçülecek işden çıkarmalar başlayacaktır göreceğiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000