17 Temmuz 2008, Perşembe 07:33:44

American Airlines yolcuları dertli!

Amerika'nın havayolu şirketi American Airlines'ın uçak içinde yaptığı ikram hizmetinde ilginç bir uyarı dikkati çekiyor...
  • Hikayeyi bilirsiniz; Mikrodalga fırınların ilk çıktığı dönem, yaşlı bir hanım kedisini yıkıyor sonra da çabuk kurusun diye mikrodalgada ısıtıyor. Sonuç; kedi mikrodalganın içerisinde can veriyor. Bunun üzerine hanımefendi mikrodalga fırını üreten firmayı dava ediyor ve davayı kazanıyor. Neden? Çünkü fırının el kitabında "İçerisinde evcil hayvan kurutulamaz" ibaresi yok da ondan. İşte AA'nın fıstık paketleri de olası bir davadan kaçınmak için böyle yapılmış. O yazı olmasa ve yolculardan biri paketi açıp içerisindeki fıstığı burnuna soksa sonra da "Paketli verdikleri şey nefes almamı engelledi, az kaldı ölümüme neden olacaktı." diye firmayı dava etse Amerikan yasalarına göre davayı kazanma şansı %90'ın üzerinde (Sadece New York'ta bile özellikle böyle eften püften davalara bakan avukat sayısı 2,000 civarıymış.). Ne diyeyim Salak Amerikalılara az bile.

Yolculara verilen fıstık paketinin üzerindeki uyarı yolcuları hem güldürüyor hem kızdırıyor. Paketin üzerinde 'paketi açın, fıstığı yiyin' uyarısını gören yolcular şaşkına dönüyor. Bu uyarının havayolu tarafından yazdırıldığı yada üretici firma tarafından mı yazıldığı ise bilinmiyor.

Bu ilginç uyarı karşısında yolcuların 'bizi ne yerine koyuyorsunuz da bu uyarıyı yazıyorsunuz' şeklindeki sorularına kabin ekiplerinin kendileriyle alakalı olmağı cevaplarını verdiği belirtiliyor. Bu nedenle zaman zaman uçak içinde kahkalaların yada küçük çaplı tartışmaların çıktığı ifade ediliyor.

American Airlines yolcuları dertli!

Yorumlar

OpsOcc ~ 16 yıl önce
Hikayeyi bilirsiniz; Mikrodalga fırınların ilk çıktığı dönem, yaşlı bir hanım kedisini yıkıyor sonra da çabuk kurusun diye mikrodalgada ısıtıyor. Sonuç; kedi mikrodalganın içerisinde can veriyor. Bunun üzerine hanımefendi mikrodalga fırını üreten firmayı dava ediyor ve davayı kazanıyor. Neden? Çünkü fırının el kitabında "İçerisinde evcil hayvan kurutulamaz" ibaresi yok da ondan. İşte AA'nın fıstık paketleri de olası bir davadan kaçınmak için böyle yapılmış. O yazı olmasa ve yolculardan biri paketi açıp içerisindeki fıstığı burnuna soksa sonra da "Paketli verdikleri şey nefes almamı engelledi, az kaldı ölümüme neden olacaktı." diye firmayı dava etse Amerikan yasalarına göre davayı kazanma şansı %90'ın üzerinde (Sadece New York'ta bile özellikle böyle eften püften davalara bakan avukat sayısı 2,000 civarıymış.). Ne diyeyim Salak Amerikalılara az bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000