20 Mayıs 2012, Pazar 09:03:55

AMERICAN AIRLINES İLE US AIRWAYS BİRLEŞİYOR

Yakın geçmişte de değindiğimiz üzere, 2011 yıl sonuna doğru iflas koruma kanununa başvurmuş olan American Airlines ile mali durumu daha sağlam olan US Airways birleşmenin eşiğinde...

Sektörde büyük oyuncular arasında konsolidasyon ölçek rekabeti yapabilmek adına çok büyük önem taşıyor. US Airways'in birleşme taleplerine aylardır olumlu sinyal vermeyen American Airlines üst yönetimi, kredi sağlayan kuruluşlar ve sendikaların baskısına daha fazla direnemeyecek gibi gözüküyor. Yönetim,  iflas koruma kanunu sürecinden güçlü çıkmayı ve takiben birleşmenin daha doğru olduğunu savunuyor. Öte yandan havayolunun 50 bin çalışanını temsil eden üç ayrı sendika, muhtemel US Airways birleşmesini desteklediklerini açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda sendika isteklerine karşı çıkan üst yönetici Gerard Arpey görevinden ayrılmış ve yerine Thomas Horton atanmıştı. Şayet söz konusu birleşme gerçekleşirse, yıl sonuna kadar işten çıkarılması muhtemel 13 bin American Airways personelinin yarısı, işlerini muhafaza etmiş olacak. İlaveten bu yılın ABD'de seçim yılı olduğunu da göz önünde bulundurursak, yıl sonuna kadar bu iki havayolunun birleşerek dünyanın en büyük havayolunu oluşturacağını öngörerek doğru yapmış oluruz.

(Tolga Turgut / Akşam)

AMERICAN AIRLINES İLE US AIRWAYS BİRLEŞİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000