11 Şubat 2010, Perşembe 08:49:08

American Airlines, battaniye ve yastık için ücret alacak

American Airlines, yolculara seyahat sırasında isteğe bağlı olarak dağıtılan battaniye ve yastıktan 8 dolar almaya hazırlanıyor.
  • Kaptana söylesinler kabin ısısını düşürüversin, battaniyeleri çifter çifter satarlar walla. Tam yahudi taktiği....
  • ali abi duymasin aynisini uygular aman sessiz...
  • Bence uçuş ücreti hesaplanırken belli bir kilo baz alınmalı. Yurtiçi 120kg-Avrupa 140kg-okyanus ötesi 170 kg gibi. Bu baz ücret bu kadar kiloya karşılık gelmeli.Bu kilo " yolcu+bagaj " olarak hesaplanmalı.ABD de ki obezleri bilen arkadaşlar vardır 150-200 Kg lik adamalar. Uçağın en büyük giderlerinden birisi yakıt. Yakıtın hesabı mil başı kg dır. Baz ücret için limiti geçenler ya yanlarındaki eşyadan vazgeçmeli veya ilave ücret ödemeli.Uçuk bir fikir olsada en hakkaniyetli ücretlendirme olur diye düşünüyorum. Uygulanması zor olan biu fikrimi sadece farklı bir yaklaşım olarak paylaşmak istedim.
  • BU parayı verince herhalde yastık ve battaniye sizin oluyor .
  • AA'nın 2 saati aşmayan yurt dışı kaç uçuşu var acaba? Artık tadı kaçmaya başlıyor. Her şeye bedel alınılmaya çalışılıyor. Bıktırıcı seviyelere ulaştığı görüşündeyim.

İlk etapta yurtiçi uçuşlarda uygulamaya konulması planlanan ücretli battaniye ve yastık kuralı, 2 saati aşan uluslararası uçuşlar için de geçerli olacak.

American Airlines sözcüsü Andrea Huguely, ücretlerin 1 Mayıs'tan itibaren uygulanmasının planlandığını belirtirken, bunu 'ekonomik karar' olarak açıkladı.

Diğer ABD'li havayolu şirketi JetBlue ve US Airways ise battaniye ve yastık için müşterilerinden 7 dolar ücret alıyor.

American Airlines, battaniye ve yastık için ücret alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptana söylesinler kabin ısısını düşürüversin, battaniyeleri çifter çifter satarlar walla. Tam yahudi taktiği....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ali abi duymasin aynisini uygular aman sessiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence uçuş ücreti hesaplanırken belli bir kilo baz alınmalı. Yurtiçi 120kg-Avrupa 140kg-okyanus ötesi 170 kg gibi. Bu baz ücret bu kadar kiloya karşılık gelmeli.Bu kilo " yolcu+bagaj " olarak hesaplanmalı.ABD de ki obezleri bilen arkadaşlar vardır 150-200 Kg lik adamalar. Uçağın en büyük giderlerinden birisi yakıt. Yakıtın hesabı mil başı kg dır. Baz ücret için limiti geçenler ya yanlarındaki eşyadan vazgeçmeli veya ilave ücret ödemeli.Uçuk bir fikir olsada en hakkaniyetli ücretlendirme olur diye düşünüyorum. Uygulanması zor olan biu fikrimi sadece farklı bir yaklaşım olarak paylaşmak istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU parayı verince herhalde yastık ve battaniye sizin oluyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AA'nın 2 saati aşmayan yurt dışı kaç uçuşu var acaba? Artık tadı kaçmaya başlıyor. Her şeye bedel alınılmaya çalışılıyor. Bıktırıcı seviyelere ulaştığı görüşündeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000