20 Temmuz 2011, Çarşamba 15:40:21

260 ADET AIRBUS 320 ALACAK!

Amerika merkezli küresel havayolu şirketi Airbus’ın en çok satan tek koridorlu uçaklarının en son müşterisi oldu.
  • Avrupanın bu ticari hareketliliğe ihtiyacı vardı. Oldukça indirimli alınmış uçaklar.
  • merhabalar, wingletler kanatlarin aşağı kısmından yukarı kısma geçerek vortex, dolayisiyla sürtünme ve (induced) drag yaratan hava akımını azaltiyor. drag da ne kadar az olursa o kadar az yakarsiniz
  • Sayın arkadaşım,söz ettiğin low cost firmaları adam gibi fizibilite çalışması yapmadan,sadece % 10-20 gibi doluluk oranı yakalayacakları hatlara bu uçakları yollarsa doğal olarak batarlar.Yada para aklama amacı ile kurulan şirketlerde bu uçaklar sebebi ile batmadılar,aklanacak para bitince şirkette bitti,olay budur.Doğru araştırma,planlama,ekip ve ekipmanla bir havayolunun low cost yada değil,batma ihtimali yoktur..
  • sharklet ve winlet lerin nasıl bir yakıt tasarufu sağladığı konusunda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa seiniriz.
  • bu uçakları kullanıp zarar eden low cost havayolu var. havacılığı biz mi bilmiyoruz yoksa amerikalılarmı?
  • American Airlines on Wednesday split a giant order for 460 single-aisle jets worth up to $40 billion between Boeing Co and its European rival Airbus , which scrambled to win any of the narrowbody deal.The deal, which calls for American to buy 200 Boeing 737s and 260 Airbus A320s, comes after tense haggling as American Airlines played the world's two largest plane makers off against each other to win concessions from each. " it's the largest order in aircraft history." American Airlines 460 tane tek koridorlu, 200 tane Boeing 737 ve 260 tane Airbus 320 ucaklari siparis vermistir. Bu anlasma $40 milyar dolardir. Bu anlasma, ucak siparis tarihinde, en buyuk ucak siparis anlasmasidir. Saygilar.
  • faal olarak 281 uçakları var. adamlar üstüne dahada çıkartıyo. Maşallah ne diyelim Darısı THY mizin başına
  • üstüne 200 de boeing siparişi vardı yanlış okumadıysam
Airbus ve AMR Corporation’ın bir alt şirketi olan American Airlines 260 adet modern ve yakıt tasarrufu sağlayan Airbus A320 Aiesi uçağı için kesin siparişe imza attı. Kontrat havayoluna A319, A320 ve A321 uçaklarından istediğini seçme esnekliğinin yanı sıra 130 uçağı da Airbus’ın yeni motor opsiyonu (neo) ile sunuyor. 260 uçağın tümü de yakıt tasarrufu sağlayan ve “Sharklet” olarak adlandırılan kanatçıklara sahip olacak.

Airbus ve American Airlines arasında imzalanan anlaşma bugün havayolunun merkezi olan Dallas’da duyuruldu. Havayolu uçaklar için hangi motorları seçeceğini ise daha sonra duyuracak.

AMR ve American Airlines Başkanı Tom Horton: “Filomuzu modernleştirme stratejimiz doğrultusunda Airbus tek koridorlu uçaklarını filomuza eklemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. A320 Ailesi uçakları yakıt tasarrufu da dahil birçok operasyon maliyetini düşürmenin yanı sıra yolcularımızın seyahat deneyimini geliştirmemize yardımcı olacak. Airbus’la başarılı bir ortaklık kurmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Airbus Başkanı ve CEOsu Tom Enders: “American Airlines’ın küresel müşteri portfolyomuza katılmış olmasından dolayı inanılmaz derecede mutlu ve gururluyuz. American’ın siparişi sürekli geliştirdiğimiz tek koridorlu uçaklarımıza duyulan güvenin bir kez daha altını çizmiş oldu. Tüm Airbus ekibi olarak A320 Ailesi uçaklarımızı American Airlines renklerinde görmeyi ve de American ailesi ve yolcularına endüstrideki en iyi destek ve hizmeti sağlama sözümüzü yerine getirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

A320 Ailesi, tek koridorlu uçak pazarında referans noktası olarak kabul ediliyor. Uçaklar şu anda var olan en yeni teknolojiye sahip olmanın yanı sıra en geniş ve konforlu kabin ile en yüksek operasyonel ortak kullanım özelliklerini sunuyor. Yüzde 99.7 güvenirlilik ve uzatılmış servis periyodları ile A320 Ailesi uçakları günümüzdeki en düşük operasyon maliyetine sahip tek koridorlu uçaklardan oluşuyor. 4700den fazla A320 Ailesi uçağı bugün çeşitli havayolları tarafından kullanılıyor.

2010 yılında lansmanı yapılan A320neo ise Airbus’ın en son ürünü. Bu yeni A319, A320 ve A321 modelleri 2 yeni motor opsiyonu – Pratt & Whitney’den PurePower PW1100G ya da CFM International’dan LEAP-X – ile sunuluyor. Bu yeni motorlar “Sharklet”ler ile birleşince yakıt kullanımını yüzde 15 düşürüyor ve uçak başına yıllık karbon dioksit salınımını 3600 ton azaltıyor. Eski nesil dar gövdeli uçaklar ile karşılaştırıldığında ise yakıt tasarrufu yüzde 30a kadar çıkabiliyor. Geçtiğimiz Aralık ayındaki lansmanını takiben neo bugüne kadar 1200e yakın sipariş aldı.

Dünyanın önde gelen uçak üreticisi olan Airbus, 100 ile 500 koltuk kapasiteli uçak pazarında en modern ve kapsamlı uçakları aile konseptinde sunuyor. Bugüne kadar 10,700den fazla Airbus uçağı için 440 havayolu ve operatör sipariş verdi ve şirketin kurulduğu 70li yıllardan günümüze kadar 6,700 uçak sahiplerine teslim edildi.
260 ADET AIRBUS 320 ALACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Avrupanın bu ticari hareketliliğe ihtiyacı vardı. Oldukça indirimli alınmış uçaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
merhabalar, wingletler kanatlarin aşağı kısmından yukarı kısma geçerek vortex, dolayisiyla sürtünme ve (induced) drag yaratan hava akımını azaltiyor. drag da ne kadar az olursa o kadar az yakarsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın arkadaşım,söz ettiğin low cost firmaları adam gibi fizibilite çalışması yapmadan,sadece % 10-20 gibi doluluk oranı yakalayacakları hatlara bu uçakları yollarsa doğal olarak batarlar.Yada para aklama amacı ile kurulan şirketlerde bu uçaklar sebebi ile batmadılar,aklanacak para bitince şirkette bitti,olay budur.Doğru araştırma,planlama,ekip ve ekipmanla bir havayolunun low cost yada değil,batma ihtimali yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sharklet ve winlet lerin nasıl bir yakıt tasarufu sağladığı konusunda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa seiniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uçakları kullanıp zarar eden low cost havayolu var. havacılığı biz mi bilmiyoruz yoksa amerikalılarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
American Airlines on Wednesday split a giant order for 460 single-aisle jets worth up to $40 billion between Boeing Co and its European rival Airbus , which scrambled to win any of the narrowbody deal.The deal, which calls for American to buy 200 Boeing 737s and 260 Airbus A320s, comes after tense haggling as American Airlines played the world's two largest plane makers off against each other to win concessions from each. " it's the largest order in aircraft history." American Airlines 460 tane tek koridorlu, 200 tane Boeing 737 ve 260 tane Airbus 320 ucaklari siparis vermistir. Bu anlasma $40 milyar dolardir. Bu anlasma, ucak siparis tarihinde, en buyuk ucak siparis anlasmasidir. Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
faal olarak 281 uçakları var. adamlar üstüne dahada çıkartıyo. Maşallah ne diyelim Darısı THY mizin başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
üstüne 200 de boeing siparişi vardı yanlış okumadıysam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000