11 Ağustos 2012, Cumartesi 10:27:21

BİR ŞİRKET DAHA BATIYOR

Avrupa'yı etkisi altına alan mali borç krizi, iflas eden havayolu şirketlerinin sayısındaki artışı da beraberinde getirdi. İtalya’da ucuz uçuşta (low-cost) büyük bir paya sahip olan WindJet de bu kervana katılmak üzere.
  • THY'nin önemini herkaz çok iyi biliyor. Bu kadar eleştiri alıyorsa olması gerektiği gibi bir ağabey havayolu olamadığı içindir.
  • THY onemini daha iyi anlayin diyecem fakat icimizdeki hainler anlamazlar.

İtalya’da, yılda 3 milyona yakın yolcu taşıma kapasitesiyle havayolu sektöründeki pazar payında 4’üncü sırada yer alan, Sicilya merkezli, 9 yıllık havayolu şirketi WindJet, iflas bayrağını çekmek üzere. Şirketin, içinde bulunduğumuz hafta süresince birçok uçuşunu iptal ederek mağdur ettiği yüzlerce yolcusuna ise Alitalia sahip çıkmaya başladı.

İtalya Ulusal Sivil Havacılık Kurumu (ENAC), faaliyetlerini sürdürmek için yeterli mali kaynağa sahip olmayan şirketin, en yakın zamanda iflasını açıklayacağını belirtti. Borç batağında olan WindJet yetkilileri, bu hafta ENAC’la gerçekleştirilmesi planlanan ve acil durum planlamasının yapılacağı 2 toplantıya da katılmaktan kaçındı.


10 MİLYON EURO’LUK BORÇ BATAĞI

İnternet sitesinde halen bilet satışı yaparak, tepkileri üzerine çeken WindJet’in, artan yakıt fiyatlarıyla birlikte 10 milyon Euro’luk bir borç batağına saplandığı belirtildi. Şirketin tek kurtuluş yolunun ise, bir süredir pazarlık halinde olduğu Alitalia’ya satışının gerçekleşmesi olduğu bildiriliyor. ENAC Başkanı Vito Riggio net konuşarak, WindJet’e çok kısa bir zaman dilimi verdiklerini, yolcuların mağdur edilmeye devam edilmesi halinde, şirketin iflasını açıklayarak, acilen Alitalia’ya satılması gerektiğini ya da uçuş lisansının elinden alınacağını söyledi.

12 HAVAYOLU ŞİRKETİ BATTI

Filosunda 12 uçağa sahip olan ve 504 kişilik bir ekibi bulunan WindJet, 2011 yılında 2,8 milyon yolcu taşıdı. 9’u iç, 8’i uluslararası olmak üzere 17 destinasyona uçan şirketin düştüğü bu durum, aslında İtalyan havacılık sektörüne çok da yabancı değil. La Repubblica gazetesinin haberine göre, ülkede neredeyse her yaz, irili ufaklı bir havayolu şirketi iflasını açıklıyor. Gazete, son 10 yıl içinde 12 low-cost şirketin battığını yazdı. Bunlar arasında, MyAir, Azzurra Air ve Panair gibi şirketler bulunuyor.

BİR ŞİRKET DAHA BATIYOR

Yorumlar

gone with the wind'e ~ 12 yıl önce
THY'nin önemini herkaz çok iyi biliyor. Bu kadar eleştiri alıyorsa olması gerektiği gibi bir ağabey havayolu olamadığı içindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gone with the wind ~ 12 yıl önce
THY onemini daha iyi anlayin diyecem fakat icimizdeki hainler anlamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000