23 Nisan 2008, Çarşamba 16:40:32

Alitalia için karşı karşıyalar!

Günlük 1 milyon avro zarar ettiği söylenen İtalyan Havayolları Alitalia’ya 300 milyon avro kredi verme kararı alan İtalyan hükümeti, şirkete 2011 yılına dek devlet yardımı yapılmamasını isteyen AB Komisyonu’nu da karşısına aldı.

Günlük 1 milyon avro zarar ettiği söylenen İtalyan Havayolları Alitalia’ya 300 milyon avro kredi verme kararı alan İtalyan hükümeti, şirkete 2011 yılına dek devlet yardımı yapılmamasını isteyen AB Komisyonu’nu da karşısına aldı. Alitalia'yı satın almak için en son masaya oturan Fransız Havayolları Air France-KLM de geçtiğimiz günlerde bu kararından vazgeçmişti.

Halen görevdeki Romani Prodi hükümetinin, geçtiğimiz hafta iktidara gelen Silvio Berlusconi’nin isteği doğrultusunda hareket ederek, ulusal havayolu şirketi Alitalia’ya 300 milyon avro kredi verilmesini kararlaştırdığı bildirildi.

Daha önceki dönemlerde de ülkeyi yöneten Berlusconi son seçim kampanyalarında Alitalia’nın durumunu da seçim malzemesi olarak kullanmış ve günlük 1 milyon avro zararda olduğu söylenen şirketi devlet eliyle kurtaracağını belirtmişti.

Görevi önümüzdeki günlerde Berlusconi’ye devredecek Prodi hükümeti, şirkete en son talip olan Fransız Havayolları Air France-KLM’nin de Alitalia’yı satınalmaktan vazgeçmesi üzerine 300 milyon avro kredi desteği verilmesini karara bağladı. Prodi, 300 milyon avronun yıl sonuna dek geri ödenmesi koşuluyla verildiğini söyledi.

İtalyan hükümetinin Alitalia’ya bu desteği, hükümet ile AB Komisyonu’nu da karşı karşıya getirdi. Zira, AB ülkelerindeki ekonomik hareketleri de kontrol altında tutan AB Komisyonu, Alitalia’ya 2011 yılına dek devlet desteği verilmemesini kararlaştırmıştı.

Alitalia için karşı karşıyalar!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000