01 Haziran 2009, Pazartesi 16:24:02

VE AIRBUS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

İçerisinde bulunan 216 yolcu ve 12 mürettebatıyla birlikte Rio De Jenario-Paris seferini yaptığı sırada kaybolan Air France uçağı ile ilgili Airbus açıklamada bulundu.
  • Her şeyi bildiğinizi ispat etmek zorundamısınız? Yorumları iyi anlamadan cevap veriyorsunuz ve karşınızdakini hep bilmemekle suçluyorsunuz.Acaba lisanımız mı farklı Eğer herşey anlatılacak olsa bu sayfalar yetermi.Siteye ve okuyuculara olan saygımızdan harf adedini hesap ederek yazıyoruz.Şu levye joystick olayında gerçekler var,espriler var airbusa ve körü körüne savunanlara küçücük taşlar var.Bilenler anlar diyerek yazıyoruz.Hemen hakarete varacak şekilde dikleniyorsunuz.Aslında biz sizin herşeyi bildiğinize ciddi olarak inanmıyoruz.Yazılarımızdan bizim bilgi seviyemizi anlayabilmeniz gerekir diye düşünüyoruz. Selam ve Sevgiler.
  • O bölgenin tipik kazalarından. Enkaz kolay kolay bulunamaz.
  • arkadaslar airbuslarda Ram Air Turbine denilen ve her iki motor jenaratoru off oldugunda yanı ucak bataryaya kaldıgında (o yukseklikle APU elektrik saglayamaz) pilot RATı devreye sokabilir. side stickinde pilot ve F/O yedekli bir sistem oldugunu dusunursek. bu iki sistem yanmıs veya RAT devreye girmemise elektrik arızası olmus olabilir ama bence bu senaryolar asılsız cıkıcak.
  • Yine bir kaza oldu, hepiniz uzman kesildiniz. Teknolojiyi bilmezsiniz, kulakdan dolma bilgilerle birseyler yazdiginizi sanırsınız. Beyler yine ufurmeye başladınız. Side stick mi lövye mi ? gibileriden. Arkadaş tüm yeni uçaklarda A330 da olduğu gibi fly bye wire teknolojisi kullanılıyor. Yani bunu boeing de kullaniyor, airbusta diğerleride, yani olmazsa olmaz. Farkmı şekil : kimi lövye , kimi joystick şeklini seviyor.. Kazanin nedeni herşey olabilir, ..., bakın daha önceki buna benzer olaylara: kaptan olamadı diye intihar eden 2.pilot, kabinde yangın, yakıt deposunun patlaması, kargoda patlayan bomba, uçağı kullanmaya çalışan hava korsanı, kokpitte koltuğa oturan çocuk, havada çarpışma. İlgili kalın
  • Sidestick dediğiniz resmen Joystick ve levye ile aynı işi görüyor. Levye(yoke) ile mekanik ulaştırılan kumandalar joystick den kablo ile yollanıyor (Fly by wire) Uçakta hiç elektrik olmaz ise, birşeyler yanarsa sistemler çökerse arıza bir tarafı kilitleyip desteksiz manuel uçuşa(Levye direksiyon uçuşa) mani olabilir Uçakda kumandasız kalır veya ters kumandalar alır.Olmaz mı ? Olur. Olmadı mı ?
  • Airbus'da kullanıma izin veriyor Levye Direksiyon değil '' Sidestick '' !!
  • Bu Airbus lar Levye / Direksiyon bilek kuvveti ile uçamıyordu değil mi? Tam elektrik arızasında kumanda sorunları yaşanıyordu. Olmaz.... olmaz olur. Allah hepimizi korusun.
  • Airbusın işi çok zor.Dünya şimdiden çalkalanmaya başladı Saat 16,57 heryerde bu kaza.

Air France'a ait A330-200 tipi yolcu uçağı içerisinde bulunan 216 yolcu ve 12 mürettebatıyla birlikte bu sabah kalkışında 3,5 saat sonra radardan kalbolmuştu. Olayın ardından Atlantik açıklarında arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Aradan geçen zamana rağmen uçaktan hala haber alınamazken, Airbus'tan olaya ilişkin bir açıklama geldi.

İşte Airbus tarafından yapılan o açıklama:

Airbus üzülerek belirtir ki, Air France adına uçan bir adet A330-200 tipi uçak kalkışından 3.5 saat sonra kaybolmuştur. AF 447 uçuş numaralı uçak Rio de Janeiro'dan Paris'e gitmekteydi.

F-GZCP tescilli uçak 660 üretici nolu uçak olup, Air France'a üretim hattından olmak üzere Nisan 2005'te teslim edilmiştir. Şu ana dek 2500 uçuşta, yaklaşık 18800 saat kaydetmiştir. Uçağın motorları CF6-80E1 model motorlardır.

ICAO Annex 13'e göre, Airbus kaza kırım araştırması için elinden geleni yapmaya hazırdır. Bu konuda Airbus kazanın sebepleri üzerinde herhangi bir spekülasyona başvurmayacaktır.

Airbus çalışanları kazadan etkilenen herkesin ailelerine, arkadaşlarına ve sevdiklerine, iyi dileklerini ve üzüntülerini sunar.

©AirportHaber.com

VE AIRBUS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Her şeyi bildiğinizi ispat etmek zorundamısınız? Yorumları iyi anlamadan cevap veriyorsunuz ve karşınızdakini hep bilmemekle suçluyorsunuz.Acaba lisanımız mı farklı Eğer herşey anlatılacak olsa bu sayfalar yetermi.Siteye ve okuyuculara olan saygımızdan harf adedini hesap ederek yazıyoruz.Şu levye joystick olayında gerçekler var,espriler var airbusa ve körü körüne savunanlara küçücük taşlar var.Bilenler anlar diyerek yazıyoruz.Hemen hakarete varacak şekilde dikleniyorsunuz.Aslında biz sizin herşeyi bildiğinize ciddi olarak inanmıyoruz.Yazılarımızdan bizim bilgi seviyemizi anlayabilmeniz gerekir diye düşünüyoruz. Selam ve Sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O bölgenin tipik kazalarından. Enkaz kolay kolay bulunamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaslar airbuslarda Ram Air Turbine denilen ve her iki motor jenaratoru off oldugunda yanı ucak bataryaya kaldıgında (o yukseklikle APU elektrik saglayamaz) pilot RATı devreye sokabilir. side stickinde pilot ve F/O yedekli bir sistem oldugunu dusunursek. bu iki sistem yanmıs veya RAT devreye girmemise elektrik arızası olmus olabilir ama bence bu senaryolar asılsız cıkıcak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yine bir kaza oldu, hepiniz uzman kesildiniz. Teknolojiyi bilmezsiniz, kulakdan dolma bilgilerle birseyler yazdiginizi sanırsınız. Beyler yine ufurmeye başladınız. Side stick mi lövye mi ? gibileriden. Arkadaş tüm yeni uçaklarda A330 da olduğu gibi fly bye wire teknolojisi kullanılıyor. Yani bunu boeing de kullaniyor, airbusta diğerleride, yani olmazsa olmaz. Farkmı şekil : kimi lövye , kimi joystick şeklini seviyor.. Kazanin nedeni herşey olabilir, ..., bakın daha önceki buna benzer olaylara: kaptan olamadı diye intihar eden 2.pilot, kabinde yangın, yakıt deposunun patlaması, kargoda patlayan bomba, uçağı kullanmaya çalışan hava korsanı, kokpitte koltuğa oturan çocuk, havada çarpışma. İlgili kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sidestick dediğiniz resmen Joystick ve levye ile aynı işi görüyor. Levye(yoke) ile mekanik ulaştırılan kumandalar joystick den kablo ile yollanıyor (Fly by wire) Uçakta hiç elektrik olmaz ise, birşeyler yanarsa sistemler çökerse arıza bir tarafı kilitleyip desteksiz manuel uçuşa(Levye direksiyon uçuşa) mani olabilir Uçakda kumandasız kalır veya ters kumandalar alır.Olmaz mı ? Olur. Olmadı mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airbus'da kullanıma izin veriyor Levye Direksiyon değil '' Sidestick '' !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu Airbus lar Levye / Direksiyon bilek kuvveti ile uçamıyordu değil mi? Tam elektrik arızasında kumanda sorunları yaşanıyordu. Olmaz.... olmaz olur. Allah hepimizi korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airbusın işi çok zor.Dünya şimdiden çalkalanmaya başladı Saat 16,57 heryerde bu kaza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000