09 Kasım 2008, Pazar 09:04:34

'UZUN BACAK' FARKI 40 EURO

Havayolu şirketlerinin kárlılıklarını artırma çabası sürekli yeni servis ve hizmet ücretlerinin ortaya çıkmasına yol açıyor.
  • charter ve low cost havayollarımda bu uygulamayı yapmayan havayolu bulmak zaten çok zor hepsinin yaptıgı bir uygulama bu tarifeli hava yollarıda artık başlamız tk da başlar ykında çünkü güzel bir gelir kapısı nerede baksanız her uçakta enaz 12 15 adet exit koltuk bulunmakta tabiki bunu degerlendireceklerdir
  • Pegasus da bunu yapıyor ama başa bela bir usuldur bu, bu koltuklar acil çıkış kapısı da olduğundan o koltuklarda herkes otuamaz, Örn. Yaşlı, sakat, bebekli vs. vs. ama bu kişiler bu durumlarını belirtmeden acentelerden bu koltukları fark ödeyerek alırlar, uçakda sonra kabin amiri ile binbir tartışma, huzursuzluk, kişi haklı olarak extra ücret ödediği için o koltukdan kalkmak istemez, ama amirde onu orada oturtamaz, sonunda yolcular oradan şu yada bu şekilde kaldırılır. Doğal olarak yolcu bu koltuk için ödediği extra ücreti geri ister ama bu ücret hemen orada kendisine tabiki ödenemez, kendisinin bu konu ile ilgili olarak sonra şirket ile irtibata geçmesi söylenir. Bazen bu durumlarda ortalık fena karışır. Şirketin yolcuya bu extra ödemesini iade edip etmediğini ise bilmiyorum.
  • Corendon bunu 6 aydır yapıyor, 15 euro karşılığında...
  • Boyu kisa olan yolculara indirim yapacaklarmi peki?

Fransız Havayolları Air France, son olarak uzun bacaklı müşterilerinden uçuş sırasında daha rahat edebilecekleri bir koltuk istemeleri durumunda, 40 Euro ekstra ücret talep edecek.

Hemen önünde yeni koltuk bulunmayan bu özel koltuklar, uçaklarda çoğunlukla ilk sıralarda ve acil çıkış (exit) kapılarının hemen yanında yer alıyor.

Bacak mesafesi daha uzun olan bu koltuklarda seyahat etmek için eskiden sadece ricada bulunan yolcuların, bundan böyle parayı da gözden çıkarması gerekiyor.

Şirketin Gold ve Platinum uçuş sadakat kartına sahip olan yolculardan ise bu koltuklar için ek ücret talep edilmeyeceği belirtiliyor.

Şu anda Fransa ile Kanada ve Amerika arası uçuşlar için alınan bu ücret uygulamasının, kısa sürede diğer havayolu şirketlerine de yayılması bekleniyor.

'UZUN BACAK' FARKI 40 EURO

Yorumlar

dlmstaff ~ 15 yıl önce
charter ve low cost havayollarımda bu uygulamayı yapmayan havayolu bulmak zaten çok zor hepsinin yaptıgı bir uygulama bu tarifeli hava yollarıda artık başlamız tk da başlar ykında çünkü güzel bir gelir kapısı nerede baksanız her uçakta enaz 12 15 adet exit koltuk bulunmakta tabiki bunu degerlendireceklerdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 15 yıl önce
Pegasus da bunu yapıyor ama başa bela bir usuldur bu, bu koltuklar acil çıkış kapısı da olduğundan o koltuklarda herkes otuamaz, Örn. Yaşlı, sakat, bebekli vs. vs. ama bu kişiler bu durumlarını belirtmeden acentelerden bu koltukları fark ödeyerek alırlar, uçakda sonra kabin amiri ile binbir tartışma, huzursuzluk, kişi haklı olarak extra ücret ödediği için o koltukdan kalkmak istemez, ama amirde onu orada oturtamaz, sonunda yolcular oradan şu yada bu şekilde kaldırılır. Doğal olarak yolcu bu koltuk için ödediği extra ücreti geri ister ama bu ücret hemen orada kendisine tabiki ödenemez, kendisinin bu konu ile ilgili olarak sonra şirket ile irtibata geçmesi söylenir. Bazen bu durumlarda ortalık fena karışır. Şirketin yolcuya bu extra ödemesini iade edip etmediğini ise bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Carini ~ 15 yıl önce
Corendon bunu 6 aydır yapıyor, 15 euro karşılığında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Boyu kisa olan yolculara indirim yapacaklarmi peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000