28 Ekim 2008, Salı 08:28:49

Uçaklarda biyoyakıt kullanımı şart oldu!

Küresel ısınma ve çevre sorunlarıyla mücadelede bir adım daha atıldı.
  • Bu tam bir saçmalık. Dünyada bir sürü aç insan varken, onlar doyurulamazken, hububat yetiştirip yakıt olarak kullanmak tam bir cinayet olur. Başka bir sürü alternatif enerji çalışmaları var, onlara vaktiyle hız verilseydi şimdi daha iyi bir noktada olunurdu. Ne zaman yakıt fiyatı alıp başını gider, o zaman akıllar başlara gelir!

Küresel ısınma ve çevre sorunlarıyla mücadelede bir adım daha atıldı. Milyonlarca insanı taşıyan yolcu uçaklarının hava kirliliğini artırdığını belirten yetkililer, hava taşımacılığında biyoyakıtların kullanımı için çalışmalarda aşama kaydedildiğini ifade ederek üç yıl içinde bu yakıtların kullanılacağını söylediler

ABD Jet Üreticileri uzmanı Darrin Morgan, uçaklarda bioyakıt kullanımının yakın gelecekte resmen onaylanacağını umduğunu belirterek “Biyoyakıt kullanım belgeleri yakında hazır olacak. Umduğumuzdan kısa sürede uçaklar biyoenerjiyle uçmaya başlayacak. Üç ila beş yıl içinde bu uygulamanın hayata geçmesini palnlıyoruz ancak bu daha da erken olabilir” yorumunu yaptı. Hava endüstrisinin bu uygulamayla daha çok bitkiye ihtiyacı olacağını ve bunun uygulamanın önündeki en büyük engel olacağını ifade eden Morgan, “Bir anda 13 bin uçağın soyadan elde edilen enerjiye ihtiyac duyacağını düşünün. Bu araçların çalışmasını sağlamak için Avrupa kıtasının tümünde soya yetiştirsek bile ihtiyaç duyulan orana ulaşmamız oldukça zor olacak” şeklinde konuştu.

UYGULAMA BASİT
Bu uygulamayı hayata geçirmek için yeni bir teknolojiye gerek olmadığını, yapılacak uygulamanın oldukça basit olduğunu belirten Morgan, “Önemli olan varolan biyoenerjinin hammaddesini bulmak” ifadesini kullandı.

Uçak bilimi uzmanları bu yakın gelecekte hava taşımacılığının yüzde 30’unun biyoyakıtla gerçekleştirileceğini tahmin ediyor. Bunun için yılda 85 milyar galon kerosene ihtiyaç duyulacağını ekleyen uzmanlar, bu miktarın elde edilmesinin imkânsıza yakın olduğunu söylüyor. Biyoyakıt uygulamasını kullanan Virgin Atlantic Havayolu şirketi ilk denemede başarı elde edememiş, British Airways’in yönetim kurulu başkanı Willie Walsh “Biyoyakıt düşüncesi bir hata” demişti. Bunun yanı sıra British Airways, Air France ve KLM gibi havayolu şirketleri biyoyakıt kullanımını destekleyenler arasında yer alıyor.

 

Uçaklarda biyoyakıt kullanımı şart oldu!

Yorumlar

HPM900 ~ 16 yıl önce
Bu tam bir saçmalık. Dünyada bir sürü aç insan varken, onlar doyurulamazken, hububat yetiştirip yakıt olarak kullanmak tam bir cinayet olur. Başka bir sürü alternatif enerji çalışmaları var, onlara vaktiyle hız verilseydi şimdi daha iyi bir noktada olunurdu. Ne zaman yakıt fiyatı alıp başını gider, o zaman akıllar başlara gelir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000