21 Ocak 2010, Perşembe 07:30:22

Şişman yolculara kötü haber!

Aşırı kilolulardan iki kat fazla bilet parası alınmasını kararlaştıran Fransız havayolu şirketi, "güvenlik tehdidi"ni gerekçe gösterdi...
  • Benden söylemesi, Bir sonraki adım, basküle çıkıp kilo başına bilet ücret ödemek. Aha da buraya yazıyorum, dedi dersiniz. :)
  • Ayırımcılıga gırıyor ama benım yanıma da bırkez asırı kılolu bır kısı dusmustu.Degıl klumu kıprdatmak,nefes bıle alamamıstım.Ayırımcılık yapmadan baska bır cozum yolu bulunmalı.Ona bakarsanız tum yolculuk bounca hıc susmadan aglayan cocuklar dabuyuk sorun.
  • cok yerinde bir karar, asiri kilolo insanlara diyecegim yok ama en son New York seferinde Cam kenarinda Oturuyordum bir kere WC ye gideyim derken, Koridor da Asiri Kilo lu bir Bey otururken onun yanindan Gecmek Öyle Güc dü ki, yane gercketne Anlatmak degil Yasamak lazim, yanimdaki Hanimefendi ye de acidim, Resmen Eziyet, cok yerinde bir Karar, Kutlarim...

Fransız Ulusal Havayolu şirketi Air France ve Hollanda Kraliyet Havayolu şirketi KLM, tek bir koltuğa sığamayacak kadar kilolu kişilerin iki koltuk ücretine yakın bir ücret ödemeleri gerektiğini karara bağladı.

Air France sözcüsü Monique Matze, "Check-in masasına geldiklerinde aşırı kilolu olduklarına kanaat getirilen kişilerden, uçağın doluluk durumuna göre ikinci koltuk ücretinin yüzde 75'inin de ödenmesi istenecektir" ifadesini kullandı. "Karar yolcularımızın güvenliği için alınmıştır" diyen Matze, olası bir kargaşa veya tehlike durumunda aşırı kilolu kişilerin uçak içinde güvenlik tehdidi yarattığını, diğer yolcuların hareket kabiliyetini kısıtladığını ve onları tehlikeye düşürdüğünü belirtti.

Matze aşırı kilolu yolcuların yanında oturanların emniyet kemerini bağlamalarının imkânsız olduğuna dikkat çekti. Yan yana boş iki koltuk bulunması halinde bu kişilerin ekstra ücret alınmadan boş koltuklara yerleştirileceğini belirten Matze, aksi halde uygulamanın devreye gireceğini söyledi.

170 KİLOLUK YOLCUYA TAZMİNAT

Kararın büyük tartışma yaratması bekleniyor. 2005'te, Yeni Delhi'den Fransa'ya uçmak için kendisini iki koltuk almaya zorlayan Air France'a karşı dava açan 170 kiloluk bir Fransa vatandaşı, 8 bin euro tazminat almaya hak kazanmıştı.

Şişman yolculara kötü haber!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Benden söylemesi, Bir sonraki adım, basküle çıkıp kilo başına bilet ücret ödemek. Aha da buraya yazıyorum, dedi dersiniz. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayırımcılıga gırıyor ama benım yanıma da bırkez asırı kılolu bır kısı dusmustu.Degıl klumu kıprdatmak,nefes bıle alamamıstım.Ayırımcılık yapmadan baska bır cozum yolu bulunmalı.Ona bakarsanız tum yolculuk bounca hıc susmadan aglayan cocuklar dabuyuk sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cok yerinde bir karar, asiri kilolo insanlara diyecegim yok ama en son New York seferinde Cam kenarinda Oturuyordum bir kere WC ye gideyim derken, Koridor da Asiri Kilo lu bir Bey otururken onun yanindan Gecmek Öyle Güc dü ki, yane gercketne Anlatmak degil Yasamak lazim, yanimdaki Hanimefendi ye de acidim, Resmen Eziyet, cok yerinde bir Karar, Kutlarim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000