27 Ağustos 2013, Salı 08:02:54

ŞİRKETLER MERCEK ALTINA ALINIYOR

Rusya Kamu Odası havayolu şirketlerini mercek altına aldı...

Rusya Kamu Odası basın servisinden edinilen bilgiye göre, 20 Ağustos’ta Rusya ve yurtdışında havayolu taşımacılığını kullanan yolcuların haklarını korumak amacıyla Kamu Odası tarafından açılan şikayet hattına gelen şikayetlere göre hangi havayolu şirketinin yolcu haklarına uymadığını, hangi havayolu şirketinden daha çok şikayet geldiğini denetlemek için liste oluşturacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu Odası üyesi Vladislav Grib, “Havayolu çalışmalarını ihlal eden şirketleri devlet kuruluşlarına bildireceğiz ayrıca oluşturduğumuz listelerden de hangi havayolu şirketinin neler yaptığını öğreneceğiz. Rus havayollarına ve diğer kurumlara gelen şikayetleri değerlendireceğiz, değerlendirmeler sonucunda listeleri oluşturarak hangi şirketin daha kötü hangisinin daha iyi çalıştığının çetelesini oluşturacağız. Yolcularımızın hangi havayolu şirketlerinin seferleri geciktirdiğini hangisinin yolcu haklarını ihlal ettiğini bilmesi gerekiyor” dedi.

Ria haberde yer alan bilgiye göre, şu an Kamu Odası uzmanlarının elinde bulunan şikayetlere göre en çok yolcu haklarını ihlal eden havayolu şirketleri, Kogalımavia, Air France, Nordwind Airline, S7 Airlines, Tataristan Avia, Utair ve Yakutiya olarak  açıklandı.

Yolcuların en çok şikayet ettikleri konu ise seferlerin geciktirilmesi,  uzun vadeli gecikmelerde yolculara yiyecek ve kalacak yer verilmemesi, bagajların kaybolması, hakları ihlal ettiklerinde maddi tazminat ödememeleri oldu. Yolcular sorun yaşadıklarında çözümü için havalimanında muhatap olacak herhangi şirket yetkilisi bulamadıklarından da şikayetçi oldular.Şikayet hattına gelen şikayetler değerlendirildikten sonra ilgili hava yolu şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlar çözümü için toplantı düzenlenecek. Toplantıda yolcuların can güvenliği, hizmet ve hakları dışında Rusya ile aralarında, yolcuların zararlarını karşılamaları için tazminat ödemeyi zorunlu kılacak Monreal sözleşmesi imzalanacak.

ŞİRKETLER MERCEK ALTINA ALINIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000