25 Ekim 2009, Pazar 12:04:40

PİLOTLARA ÇOK SERT UYARI

Air France yönetimi yayınladığı bir bildiri ile pilotlarına çok sert uyarılarda bulundu…
  • AIR F RANCE PİLOTLARI TEHDİT EDECEĞİNE BİNBİR KATAKULLİ İLE ÇIKARMAK İSTEMEDİĞİ DFDR VE CVR LARI BULSUN, NE YAPMAK İSTEDİKLERİ BELLİ !
  • ilk yorumu yazan vatandaşa biraz katılıyorum diyebilirim zira avrupalı hep bizim kötülüğümüzü istiyor, daha kurtuluş savaşımızın üzerinden 100 yıl bile geçmedi.. ve adamların düşünceleri de değişmedi.
  • Hepimiz Adem ve Havva nın çocuklarıyız. Tek bir Allah var , kim hangi yoldan giderse gitsin aynı Allaha inanıyor ,sığınıyor ,ve ölüm herkes için. Kazalarda ölenlerin hepsini rahmetle anıyor Allahın hepsinin günahlarını affetmesini diliyorum. Hepimizi yaratan Allah değilmi.
  • bence uzul cunku hepimiz onları yaptığı ucaklara binip onların geliştirdiği teknolojiyi kullanıyoruz yani ucu bize dokunuyor
  • O uçakta unutulmasın ki bir de Türk vardı. Sanatçı bir bilim insanı. hümanist . İlkel değil.....
  • yuh be kardeşim. ne yüreksizmişsin sen!!! yani abicim kusura bakmasın kimse ama ingilizin, fransızın ve israillinin felaketine üzülmüyorum, üzülemiyorum.. elimde değil...
  • sevgili 13.36 acının dili dini ırkı milleti olmaz insan insandır.. parçalanmış insan bedeni içinde kalp taşıyan herkesi derinden sarsar Allah böyle felaketleri hiçbir millete bir daha göstermesin... bi düşünsene o 200 küsür kişinin içinde tek bir türk olarak da sen olsaydın biz sana üzülürdük.. saygılarımla.. emre
  • Senin de işin zor. Pilotların haklı güvenlik taleplerine aldırış etmezsen iki grevde pestilin çıkar.
  • abicim kusura bakmasın kimse ama ingilizin, fransızın ve israillinin felaketine üzülmüyorum, üzülemiyorum.. elimde değil....

Air France’ın yayınladığı sert ifadeler içeren muhtırada, pilotlarını güvenlik prosedürleriyle ilgili tetikte olmaları gerektiği konusunda uyarırken Atlas Okyanusu kazası için uçuş ekipmanlarını suçlayan pilotları adeta azarlar bir dil ile uyardı.

Pilotlar Birliği ise kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü hatırlatarak, Air France’ın kazanın nedeni olarak pilotları göstermesine tepki gösterdi.

Air France pilotlar Birliği’nden Eric Derivry, Air France’ın pilotları suçlayan bu bildirisi karşısında şok olduğunu ve bunun resmen pilotları günah keçisi ilan etmek anlamına geldiğini belirtti. Air France ise bu muhtıranın uluslararası bir döküman olduğunu ve ısrarla pilotlarına güvendiğini belirtti.

Bu muhtıra ayrıca Air France’ın kazaya neden olduğu düşünülen pitot tüpleri ile ilgili cevaplarını da içeriyor.

Air France, üstü buz kaplanıp yanlış hız göstermesi endişesiyle eski pitot tüplerini değiştirdi.

Bununla birlikte Air France, pitot tüplerinin arızası halinde pilotların ne yapması gerektiği ile ilgili eğitimi de durdurduğunu açıkladı. Uçak üreticisi Airbus da bu eğitimde verilen simülasyonun pitot tüpü arızasında yaşanabilecek gerçek olaylar zinciriyle pek uyuşmadığını, ayrıca pilotlara böyle bir eğitimin verilmesinin pilotlar tarafından böyle bir olayın sık yaşanabileceği olarak algılanabileceğini belirtti.

Bu muhtıra, 4000’den fazla Air France pilotunun yeni güvenlik prosedürleri isteğini belirtmesi ve bu pilotları temsil eden pilotlar birliğinin grev tehdidine karşı yayınlandığı ifade ediliyor.

Bu pilot birliklerinin birinden olan Alter, grev tehdidine halen devam ettiklerini ve yayınlanan bu muhtıranın uçuş personelini tatmin etmek için yeterli olmadığını belirtti.

PİLOTLARA ÇOK SERT UYARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
AIR F RANCE PİLOTLARI TEHDİT EDECEĞİNE BİNBİR KATAKULLİ İLE ÇIKARMAK İSTEMEDİĞİ DFDR VE CVR LARI BULSUN, NE YAPMAK İSTEDİKLERİ BELLİ !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ilk yorumu yazan vatandaşa biraz katılıyorum diyebilirim zira avrupalı hep bizim kötülüğümüzü istiyor, daha kurtuluş savaşımızın üzerinden 100 yıl bile geçmedi.. ve adamların düşünceleri de değişmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hepimiz Adem ve Havva nın çocuklarıyız. Tek bir Allah var , kim hangi yoldan giderse gitsin aynı Allaha inanıyor ,sığınıyor ,ve ölüm herkes için. Kazalarda ölenlerin hepsini rahmetle anıyor Allahın hepsinin günahlarını affetmesini diliyorum. Hepimizi yaratan Allah değilmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence uzul cunku hepimiz onları yaptığı ucaklara binip onların geliştirdiği teknolojiyi kullanıyoruz yani ucu bize dokunuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O uçakta unutulmasın ki bir de Türk vardı. Sanatçı bir bilim insanı. hümanist . İlkel değil.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yuh be kardeşim. ne yüreksizmişsin sen!!! yani abicim kusura bakmasın kimse ama ingilizin, fransızın ve israillinin felaketine üzülmüyorum, üzülemiyorum.. elimde değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sevgili 13.36 acının dili dini ırkı milleti olmaz insan insandır.. parçalanmış insan bedeni içinde kalp taşıyan herkesi derinden sarsar Allah böyle felaketleri hiçbir millete bir daha göstermesin... bi düşünsene o 200 küsür kişinin içinde tek bir türk olarak da sen olsaydın biz sana üzülürdük.. saygılarımla.. emre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Senin de işin zor. Pilotların haklı güvenlik taleplerine aldırış etmezsen iki grevde pestilin çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
abicim kusura bakmasın kimse ama ingilizin, fransızın ve israillinin felaketine üzülmüyorum, üzülemiyorum.. elimde değil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000