02 Haziran 2009, Salı 08:15:28

Necmi Ekici, Air France olayını değerlendirdi

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği Onursal Başkanı Necmi Ekici, Can Dündar tarafından hazırlanan Canlı Gaste'de uçağın kaybolmasını değerlendirdi.
  • Eğer necmi kaptanımızı eleştirecekseniz ondan bir adım daha önde olmanız gerekir ! kötü bir şey mi söylemiş? pilotlara hakaret mi etmiş? uçağa hata mı bulmuş? ne yapmış? okyanusu sayısız defa geçmiş bir kişi elbette inciğine cıncığına kadar bilir neyin ne olduğunu ve Sevgili Necmi Kaptanım bu bilgisiyle aktarımda bulunmuş önemli olan ; Sus konuşma çenesi düşük diyeceğinize kalkında ağzınızı sorunun ne olabileceği konusunda çalıştırın !bunu yapamıyor isenizde sükut a davet ederim!
  • seni tebrik ederim çok iyi analiz yapmışsın...artık dünya sivilleşiyor..bravo
  • yazdıklarını yaşadın sanırım..çok iyi biliyorsun kapıyı...senin kapıya böylemi indilerde çok iyi biliyorsun...tebrikler her dönemin lalelisi.....
  • sadece ülkesine hizmet etmiş kişileri eleştirmek için bazıları laf olsun diye yorumda bulunuyorlar. otoyolda araba kullanamayan, uçağın lovyesi ile arabanın vitesini birbirine karıştıranlar kalkıyorlar senelerce bu işin içinde olan kaliteli insanlara laf ediyorlar. ayıptır beyler. kendinize gelin.
  • ACABA diye başlık atan 14 üncü Dalaylama... Askerler suya siviller ağaç tepesinemi iniyor..Son çırpınmalar bunlar dünyada ki herhava yolu sivilleşiyor kazalar sıfıra iniyor..Kahraman Başçavuş seni..
  • Vatandaşın biri Türk pilotları için "yarım yamalak ingilizceleriyle nereye inerler ki?" diye sormuş. Aklı sıra çamur attığı Türk pilotları, arkadaşın "çıktığı binanın kapısı"(!)na bile iner, hiç merak etmesin...
  • bence pilotların kökenine bakmak lazım. acaba sivil kökenliler mi asker mi? eğer hava kuvvetlerindense okyanusa iniş yapmış olabilir, diye düşünüyorum.
  • sn necmi beyden de ancak böyle bir yorum beklenir...ya bizim pilotlar daha normal piste iniş yapamıyorlar(örn:hollanda)sen diyorsun adam okyanusa inmiş olabilir...dogru onlar nehire indi okyanusada inerler bence...ya bizimkiler allaha emanet yarım yamalak ingilizceleriyle nereye inecekler sene?
  • 43 yıllık tecrübe kolay olmuyor beyler. lütfen necmi kaptan ne diyor dinleyin belki bir şeyler öğrenirsiniz.
  • ya 5 yaşındaki çocuk güler bu yoruma gerçekten, uçak halen havadamı acaba??? nasıl düşmedi?

10 yıl boyunca okyanus ötesi uçuşlar yapmış bir pilot olan Ekici, şu bilgileri verdi:

"Uçak bulunmadıkça her zaman umut vardır. Uçak denize inmiş olabilir. Okyanus aşırı uçuşlar yapan bütün pilotlara denize inme ve orada yaşama eğitimi verilir. Herhangi bir olay veya istenmeyen bir durumda uçak denize inebilir. Uçak denize indikten sonra kapılardaki botlar açılır ve bunların her biri 100 kişiliktir. Zaten bir uçak 20 yılda tasarlanır, bu konular çok düşünülmüştür. Uçak eğer denize inmişse etrafa yaydığı sinyaller o bölgeden geçen uçaklar tarafından farkedilir.

Elimizde şu an sahip olduğumuz veriler, uçağa kaza yaptıracak veriler değil. Yıldırım çarptığı zaman akım kanat ucundan ve kuyruktan çıkar gider, yıldırım uçağı parçalamaz.

Orage dediğimiz yüksek enerji dolu bir yere girerse sadece yıldırım değil kaya gibi buzlu parçalar uçağa vurur, motorlarını da durdurur. Ancak pilot zaten böyle bir yere hiçbir zaman girmez, hem yer de hem de gökyüzünde bu bilgilere sahiptir. Aynı zamanda meteorolojik olayları hem radarınızda hem de gözlerinizle görürsünüz.

Uçağın kaybolması normal değil, beni en çok şaşırtan durum uçakla hiçbir iletişim kurulamamış olması ve hiçbir yayın yapmamaları. Çünkü mecburi bildirim noktaları vardır, uçak bunların en az 3 veya 4'ünden geçmiştir. Niçin bu sinyal yayını yapılmadı? Pilotların zamanı olmamasını gerektiren olay neydi? Bir büyük yapısal hasar ya da kontrol edemedikleri bir olayla mı karşılaştılar? Sinyali yaymak için 10 saniye yeterlidir, üç tane butona basarsınız ve yayılır."

Necmi Ekici, Air France olayını değerlendirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer necmi kaptanımızı eleştirecekseniz ondan bir adım daha önde olmanız gerekir ! kötü bir şey mi söylemiş? pilotlara hakaret mi etmiş? uçağa hata mı bulmuş? ne yapmış? okyanusu sayısız defa geçmiş bir kişi elbette inciğine cıncığına kadar bilir neyin ne olduğunu ve Sevgili Necmi Kaptanım bu bilgisiyle aktarımda bulunmuş önemli olan ; Sus konuşma çenesi düşük diyeceğinize kalkında ağzınızı sorunun ne olabileceği konusunda çalıştırın !bunu yapamıyor isenizde sükut a davet ederim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
seni tebrik ederim çok iyi analiz yapmışsın...artık dünya sivilleşiyor..bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazdıklarını yaşadın sanırım..çok iyi biliyorsun kapıyı...senin kapıya böylemi indilerde çok iyi biliyorsun...tebrikler her dönemin lalelisi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sadece ülkesine hizmet etmiş kişileri eleştirmek için bazıları laf olsun diye yorumda bulunuyorlar. otoyolda araba kullanamayan, uçağın lovyesi ile arabanın vitesini birbirine karıştıranlar kalkıyorlar senelerce bu işin içinde olan kaliteli insanlara laf ediyorlar. ayıptır beyler. kendinize gelin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ACABA diye başlık atan 14 üncü Dalaylama... Askerler suya siviller ağaç tepesinemi iniyor..Son çırpınmalar bunlar dünyada ki herhava yolu sivilleşiyor kazalar sıfıra iniyor..Kahraman Başçavuş seni..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Vatandaşın biri Türk pilotları için "yarım yamalak ingilizceleriyle nereye inerler ki?" diye sormuş. Aklı sıra çamur attığı Türk pilotları, arkadaşın "çıktığı binanın kapısı"(!)na bile iner, hiç merak etmesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence pilotların kökenine bakmak lazım. acaba sivil kökenliler mi asker mi? eğer hava kuvvetlerindense okyanusa iniş yapmış olabilir, diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sn necmi beyden de ancak böyle bir yorum beklenir...ya bizim pilotlar daha normal piste iniş yapamıyorlar(örn:hollanda)sen diyorsun adam okyanusa inmiş olabilir...dogru onlar nehire indi okyanusada inerler bence...ya bizimkiler allaha emanet yarım yamalak ingilizceleriyle nereye inecekler sene?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
43 yıllık tecrübe kolay olmuyor beyler. lütfen necmi kaptan ne diyor dinleyin belki bir şeyler öğrenirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya 5 yaşındaki çocuk güler bu yoruma gerçekten, uçak halen havadamı acaba??? nasıl düşmedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000