15 Haziran 2015, Pazartesi 08:51:18

Necipoğlu ailesinin açtığı dava reddedildi

Fatma Ceren Necipoğlu'nun ailesinin, Fransız havayolu ile uçağa ayıplı pitot tüpünü (hız ölçer) takan Thales Avionics şirketine açtığı 1.5 milyon euroluk tazminat davası, usulden reddedildi.
  • Davayi acan avukatlar neden ikaz etmiyorlar önceden? Hakli olunan yerde bosuna masraf yapiliyor ve neticede magdurlar tekrar magdur oluyorlar.

Atlantik üzerinde 6 yıl önce düşen Air France uçağındaki tek Türk yolcu olan ünlü arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu'nun ailesinin, Fransız havayolu ile uçağa ayıplı pitot tüpünü (hız ölçer) takan Thales Avionics şirketine açtığı 1.5 milyon euroluk tazminat davası, usulden reddedildi. Atlantik Okyanusu'na çakılarak 228 kişiye mezar olan Air France jetinde tek Türk olarak bulunan Fatma Ceren Necipoğlu (37), Rio de Janeiro konserinden dönüşte, Brezilya açıklarında düşen uçakta hayatını kaybetti. Cenazesi, tam 2.5 yıl sonra Atlas Okyanusu'ndan çıkarıldı. Yapılan DNA testi sonucu cesedin Necipoğlu'na ait olduğu anlaşıldı. Kazanın ardından da Necipoğlu'nun ailesi, Fransız havayolu ile uçağa ayıplı pitot tüpünü takan Thales Avionics şirketine Türkiye'de 1.5 milyon euroluk tazminat davası açtı.

FRANSA'DAKİ DAVA İLE AYNI

Ancak, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 4 yıldır süren davanın usulden reddine karar verildi. Mahkeme, benzer 2 davanın ABD'de ve Fransa'da açıldığını hatırlattı, ABD'de açılan davanın "yetkisizlik" ile Fransa'ya gönderildiğine, Türkiye'de açılan davanın da Fransa'daki davayla aynı olduğuna işaret ederek reddine karar verdi. Raporlarda, uçağın düşmesinin birinci nedeni olarak 36 bin feet irtifadaki hava şartlarında çalışmayan pitot tüpü gösterilmiş, ayrıca kaptan pilotun diğer pilotlara yeterli talimatlar vermeden kokpiti terk edip istirahata çekildiği vurgulanmıştı.(Sabah)

Necipoğlu ailesinin açtığı dava reddedildi

Yorumlar

HO ~ 9 yıl önce
Davayi acan avukatlar neden ikaz etmiyorlar önceden? Hakli olunan yerde bosuna masraf yapiliyor ve neticede magdurlar tekrar magdur oluyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avukatlar ~ 8 yıl önce
avukatlar sadece alacakları paraya bakıyorlar malesef. onların için kimin haklı haksız olduğunun bir önemi yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000