28 Eylül 2013, Cumartesi 08:00:26

'KURUMSAL YÖNETİM ŞART'

Havacılık sektörüne hizmet veren kurum ve kuruluşların bir araya geldiği Türkiye’nin İlk Havacılık Eğitim Fuarı IFTE'de konuşan Herdem Avukatlık Bürosu’ndan Şafak Herdem, sektörün mutlak kurallarının aksamadan işlemesinin sadece kurumsal yönetim ilkelerinin etkin olarak yer bulmasıyla mümkün olacağına dikkat çekti.
  • ulkemizin en buyuk havayolu sirketinin basindaki zat havaciligi 6 ayda ogrenci gibi ders calisarak ogrendigini boburlenerek o guzel sivesiyle soyleyebildigi bir sektorde kurumsal olmak mumkun mudur mumkun olsa da ne kadar basarili olunabilir ???
  • artık kurumsal yönetim şart.. Şirketler için kaçınılmaz son..
  • Kurumsal yonetimin ilkelerinin zarzor bir tanesini uygulayabiliyorlar

IFTE, sektöre hizmet veren kurum ve kuruluşların uluslararası düzeyde bilinilirliğini arttırarak işbirliği zemini hazırlamak, havacılık eğitimlerinin sürekli gelişimine katkı sağlamak ve sektörle ilgili gelişmeler konusunda doğrudan bilgi sahibi olması amacıyla  27-28 Eylül 2013 tarihinde İstanbul Wow Convention Center’da gerçekleştirildi.

Fuarın ikinci gününde gerçekleşen, “Havacılık Endüstrisinde Kurumsal Yönetim” başlıklı oturumda bir konuşma gerçekleştiren Herdem Avukatlık Bürosu’ndan Av. Şafak Herdem, havacılık endüstrisinde kurumsal yönetimin sadece mevzuata bağlı olarak ele alınmaması gerektiğini vurguladı.

Kurumsal yönetim stratejilerini havacılık endüstrisinin tüm dinamiklerini ele alarak değerlendiren Şafak Herdem, kontrat yönetimi, uçak finansmanı gibi konuların da kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde ele alınmasının gerektiğini söyledi.

Şafak Herdem, "Havacılık endüstrisine hakim trading mentalitesi endüstriyi kurumsal yönetimden uzaklaştıran en büyük etkendir. Havacılıktaki kurumsal yönetim, şirket yönetimi ve havacılık mevzuatına tam uyumla tek başına sağlanması mümkün olmayan bir yapılanmadır. Bakım onarım,airline ve havacılığın diğer hizmetleri birbirinden farklı görülseler de taviz verilmeyen havacılığın mutlak kaideleri sadece kurumsal yönetimle sağlanabilir" dedi.

Aynı oturum çerçevesinde bir sunum gerçekleştiren Herdem Avukatlık Bürosu’ndan Finans ve Proje Uzmanı Altuğ Atılkan da, kurumsal yönetim konusunda doğru stratejiler uygulayan Japon Hava Yolları ile Air France'ın yaşadığı süreçleri ayrıntılı şekilde paylaştı.

Pilot olmak isteyen hedef kitleye doğrudan hitap eden IFTE'ye, 20 farklı ülkeden yedek parça tedarikçileri, bakım - onarım şirketleri, piston motorlu uçak üreticileri, simülatör üretim şiketleri, havacılık akademisi kurumları, uçuş ekipman sağlayıcıları, havacılık basın yayın kuruluşları, broker şirketleri ve havacılık sektöründeki birçok şirket katılım sağladı.
 

'KURUMSAL YÖNETİM ŞART'

Yorumlar

acaba ~ 11 yıl önce
ulkemizin en buyuk havayolu sirketinin basindaki zat havaciligi 6 ayda ogrenci gibi ders calisarak ogrendigini boburlenerek o guzel sivesiyle soyleyebildigi bir sektorde kurumsal olmak mumkun mudur mumkun olsa da ne kadar basarili olunabilir ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurumsal şart ~ 11 yıl önce
artık kurumsal yönetim şart.. Şirketler için kaçınılmaz son..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 11 yıl önce
Kurumsal yonetimin ilkelerinin zarzor bir tanesini uygulayabiliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000