24 Ağustos 2011, Çarşamba 08:18:38

KLM'DEN İLGİNÇ ÇAĞRI

Haftalık Le Nouvel Observateur dergisinin internet sitesinde yer alan mektupta, ülkenin en zengin 16 kişisi, kamu borcunun ve bütçe açığının azaltılması amacıyla varlıklı kesimleri kapsayacak "özel katkı" oluşturulması çağrısı yaptılar.
  • adamlarin dusunce tarzini anlamadiginiz nasil belli, aslinda adamlar bizden vergi al derken, bizim sektordeki yabancilardan vergi al diyorlar:)) yabancilardan vergi al, bizlerden alma, biz daha fazla kar edelim, daha fazla istihdam yapalim, ithalat artsin, milli ekonomi gelissin diyorlar, ah rahmetli hocam Erbakan ahh, nerde MG? eh tabiiki bunu direkt diyecek halleri yok yaa...
  • aferin adamlara geçenlerde abd de aynı fikir iş adamlarından gelmişti, bizden farklı sanırım bu iş adamları. elini taşın altına sokmadan bir şeyler düzelmiyor kanımca.
  • Burada olsa kimse böyle bir şey demezdi. Mesela eskiden kriz olduğunda bırakın büyük şirketlerin devlete katkı yapmalarını, anında zarar gösterip, işçilerini kapının önüne koyup ekonomik krizi daha da derinleştirmek için ellerinden ne geliyorsa ardlarına koymayıp canla başla çalışırlardı. Mesela aklıma gelen ilk örnek Koç Grubu... --Volvo--
Fransa’da, aralarında L’Oreal şirketinin kadın mirasçısı ve petrol şirketi Total’ın Üst Yöneticisi, Air France KLM’in Başkanı Jean-Cyril Spinetta’nın da aralarında bulunduğu varlıklı kişiler, ülkenin finansal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla hükümete kendilerinden daha fazla vergi almaları çağrısında bulundular.

Mektupta, "Kamu finansman açıkları ve kötüleşen kamu borcu görünümü Fransa’nın ve Avrupa’nın geleceğini tehdit ettiği ve hükümet herkesten dayanışma istediği zaman bizim katkıda bulunmamız gerekli görünüyor" denildi.

Fransa’daki çağrıya katılanlar arasında;
L’Oreal’ın kadın mirasçısı Liliane Bettencourt, Total’ın Üst Yöneticisi (CEO) Christophe de Margerie, reklam şirketi Publicis Group’un CEO’su Maurice Levy, Societe Generale’nin CEO’su Frederic Oudea ve Air France KLM’in Başkanı Jean-Cyril Spinetta yer alıyor.
KLM'DEN İLGİNÇ ÇAĞRI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
adamlarin dusunce tarzini anlamadiginiz nasil belli, aslinda adamlar bizden vergi al derken, bizim sektordeki yabancilardan vergi al diyorlar:)) yabancilardan vergi al, bizlerden alma, biz daha fazla kar edelim, daha fazla istihdam yapalim, ithalat artsin, milli ekonomi gelissin diyorlar, ah rahmetli hocam Erbakan ahh, nerde MG? eh tabiiki bunu direkt diyecek halleri yok yaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aferin adamlara geçenlerde abd de aynı fikir iş adamlarından gelmişti, bizden farklı sanırım bu iş adamları. elini taşın altına sokmadan bir şeyler düzelmiyor kanımca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada olsa kimse böyle bir şey demezdi. Mesela eskiden kriz olduğunda bırakın büyük şirketlerin devlete katkı yapmalarını, anında zarar gösterip, işçilerini kapının önüne koyup ekonomik krizi daha da derinleştirmek için ellerinden ne geliyorsa ardlarına koymayıp canla başla çalışırlardı. Mesela aklıma gelen ilk örnek Koç Grubu... --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000