03 Nisan 2010, Cumartesi 08:51:54

KİLOLU YOLCULAR YANDI!

Fransız Ulusal Havayolu şirketi Air France ve Hollanda Kraliyet Havayolu şirketi KLM, tek bir koltuğa sığamayacak kadar kilolu kişilerin iki koltuk ücretine yakın bir ücret ödemeleri gerektiğini karara bağladı.
  • Bence hem dogru hem yanlis bir karar. Havayollarinin beraber 2 koltugun bos olmasi durumunda bu yolculara yardimci olacagindan supheliyim. Hastalik nedeniyle kilo problemi olan cok kisi var. Ben de yanimda asiri kilolu biriyle seyahat etmek istemezdim ama bebek ve cocuk yolcularda oldugu gibi belki %10-%20 fazla odeyerek belki 2 koltuk almalari saglanabilirdi sanki.
  • Her sirketin bunu uygulamasi lazim. Kim yaninda 150kg bir yolcuyla seyahat etmek ister ki...

Air France sözcüsü Monique Matze, aşırı kilolu yolcuların yanında oturanların emniyet kemerini bağlamalarının imkânsız olduğuna dikkat çekti.

Yanyana boş iki koltuk bulunması halinde bu kişilerin ekstra ücret alınmadan boş koltuklara yerleştirileceğini belirten Matze, aksi halde uygulamanın devreye gireceğini söyledi.

2005 yılında, Yeni Delhi'den Fransa'ya uçmak için kendisini iki koltuk almaya zorlayan Air France'a karşı dava açan 170 kiloluk bir Fransa vatandaşı, 8 bin euro tazminat almaya hak kazanmıştı.

iŞTE O HABER:

KİLOLU YOLCULAR YANDI!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bence hem dogru hem yanlis bir karar. Havayollarinin beraber 2 koltugun bos olmasi durumunda bu yolculara yardimci olacagindan supheliyim. Hastalik nedeniyle kilo problemi olan cok kisi var. Ben de yanimda asiri kilolu biriyle seyahat etmek istemezdim ama bebek ve cocuk yolcularda oldugu gibi belki %10-%20 fazla odeyerek belki 2 koltuk almalari saglanabilirdi sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her sirketin bunu uygulamasi lazim. Kim yaninda 150kg bir yolcuyla seyahat etmek ister ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000