08 Haziran 2009, Pazartesi 08:04:37

KAÇ YOLCUNUN CESEDİ BULUNDU?

Atlas Okyanusu'nda geçen hafta düşen Air France'a ait Airbus 330 tipi uçağın enkazını arama çalışmalarında şimdiye kadar toplam 17 yolcuya ait cesede ulaşılırken, bölgede arama çalışmalarının sistemli olarak sürdürüldüğü bildirildi.
  • Haklisiniz, daha basinda bu uçagin son 15 dak. arka arkaya hata mesajlari gönderdigini Air France, Fransa ve gazeteciler biliyordu ama kendi ülkelerini ve milli hava yolarini korumasini bildiler, herkezi üzücü habere alistirarak bilgi vermesini becerdiler ve dünyaya demeç vermediler. Amerika da da amerikan uçaklari düstü ama teknikten ziyade pilotu kahraman oldu ve yine gazeteciler dunya ya demeç vermediler. Ya bizler? bir manset için Uluslararasi kendi ülkemizi rezil etmeye haziriz. Düsünsenize baskalarina üzülürken, aman iyi ki bir Türk uçagi denize düsmedi diye sükrediyoruz, iki saniyede gazeteciler batan uçagi daha da batirip, dünya ya her zaman ki gibi rezil olurduk... Üstünlük ve gazete serbesligi tutumda...
  • Görülüyorki uçaktan haber alınamıyor dan şu güne kadar yapılan her türlü açıklama aslında yukarıda belirtilen sistem tarafından alınan 24 ayrı hata mesajı ve uçağın radardan kaybolması ilk andan itibaren biliniyordu. Fransızlar o kadar alıştırarak söylüyorlarki herkes en azından cesetleri bulsak bari diyerek yetiniyor! Elbette ana karalara uçak noktalarda okyanus geçişi sırasında olan bu talihsiz kaza, kaza yerine ulaşmayı ve enkazın deniz altında olması nedeniyle yerinin zor tespit edilmesi makul ama baştan bu yana 3-4 mesajdan, 4 dk içerisinde 24 mesaja yönelen açıklamalar vs.. Enteresan geldi bana! Bu mesajlar sonra gelmedi ki en başında geldi ve üzücü kaza meydana geldi. Air fransa nın umarım bir ihmali çıkmaz!

Brezilya ordusu yetkilileri, Rio de Janerio'dan Paris'e gittiği sırada 228 yolcusuyla denize çakıldığı öngörülen uçağın enkazının arama çalışmaları kapsamında kendilerinin daha önce bulunan 2 cesetle birlikte 4'ü erkek, 4'ü kadın ve birinin cinsiyeti henüz belirlenememiş 9 ceset bulduklarını, cesetlerin Brezilya açıklarındaki Fernando de Noronha adasına gönderildiğini kaydetti.

Bölgedeki arama çalışmalarına katılan Fransız gemisi tarafından da dün 8 ceset bulunduğunu ifade eden yetkililer, uçağın parçalarının da bulunduğunu söyledi, ancak konuya ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Brezilya medyasında yer alana haberlere göre, adada cesetler için soğutma sistemi bulunan bir araç beklerken, güvenlik görevlileri de kimlik belirleme çalışmaları için cesetlerden DNA örnekleri aldı.

Brezilya'nın 1.100 kilometre kuzeydoğusundaki enkaz arama çalışmaları Brezilya'dan 5 gemi ve 12 uçak, Fransa'dan ise bir gemi ve 2 uçak katılıyor.

Fransa'nın uçağın karakutusunu bulmak amacıyla gönderdiği nükleer denizaltının ise bölgeye çarşamba günü ulaşması bekleniyor.

Uçağın hız göstergelerinin doğru çalışmamasının düşme nedeni olabileceği yönündeki haberlerle ilgili olarak Air France yetkilileri yorumda bulunmazken, Fransa Uçak Kazaları Ajansı (BEA) 'pitot tüpleri'' olarak da bilinen hız göstergelerinin kazaya neden olabileceğini söylemek için henüz erken olduğunu bildirdi.

BEA yetkilisi, düşen A330'un hızla ilgili olanı da dahil olmak üzere 4 dakikada 24 hata mesajı gönderdiğini, benzeri durumun daha önce de meydana geldiğini kaydetti.

 

KAÇ YOLCUNUN CESEDİ BULUNDU?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Haklisiniz, daha basinda bu uçagin son 15 dak. arka arkaya hata mesajlari gönderdigini Air France, Fransa ve gazeteciler biliyordu ama kendi ülkelerini ve milli hava yolarini korumasini bildiler, herkezi üzücü habere alistirarak bilgi vermesini becerdiler ve dünyaya demeç vermediler. Amerika da da amerikan uçaklari düstü ama teknikten ziyade pilotu kahraman oldu ve yine gazeteciler dunya ya demeç vermediler. Ya bizler? bir manset için Uluslararasi kendi ülkemizi rezil etmeye haziriz. Düsünsenize baskalarina üzülürken, aman iyi ki bir Türk uçagi denize düsmedi diye sükrediyoruz, iki saniyede gazeteciler batan uçagi daha da batirip, dünya ya her zaman ki gibi rezil olurduk... Üstünlük ve gazete serbesligi tutumda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Görülüyorki uçaktan haber alınamıyor dan şu güne kadar yapılan her türlü açıklama aslında yukarıda belirtilen sistem tarafından alınan 24 ayrı hata mesajı ve uçağın radardan kaybolması ilk andan itibaren biliniyordu. Fransızlar o kadar alıştırarak söylüyorlarki herkes en azından cesetleri bulsak bari diyerek yetiniyor! Elbette ana karalara uçak noktalarda okyanus geçişi sırasında olan bu talihsiz kaza, kaza yerine ulaşmayı ve enkazın deniz altında olması nedeniyle yerinin zor tespit edilmesi makul ama baştan bu yana 3-4 mesajdan, 4 dk içerisinde 24 mesaja yönelen açıklamalar vs.. Enteresan geldi bana! Bu mesajlar sonra gelmedi ki en başında geldi ve üzücü kaza meydana geldi. Air fransa nın umarım bir ihmali çıkmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000