02 Temmuz 2009, Perşembe 20:11:43

İŞTE AIR FRANCE KAZASININ TÜM AYRINTILARI

Rio’ de Jeneiro’dan Paris’e giderken Atlas Okyanusu’na düşen Air France uçağının kaza ön raporu açıklandı. Raporu açıklayan Fransız yetkililer kazaya ilişkin yaptıkları değerlendirmelerde iki nokta üzerinde durdu …İşte ayrıntılar…
  • Butun ucaklari seferden cekmekmis. Boyle sacmalik mi olur. Avukatlik kimlere kalmis... Bir FIat kaza yapsa, hatta 10 tanesi kaza yapsa, ki yapiyorda, nicin bunlari yasaklamiyorlarki o zaman... Adamda akil olur, mantik olur...

1 haziran’da 228 yolcusuyla Rio’dan kalkan Air France uçağı Atlas Okyanusu üzerindeyken düşmüş ve kazada kurtulan olmamıştı. Uçağın kara kutularına bir türlü ulaşılamadığı için   kazanın oluşu nedeni  ile ilgili esrar perdesi hala  aralanamadı.  Ancak kaza ile ilgili ön rapor Fransız Uçak Kazalarını Araştırma Komisyonu tarafından açıklandı. Fransız yetkililerin iki nokta üzerinde durduğu ön raporda uçağın  havada parçalanmadığı havadayken uçuş  yönünü kaybettiği belirtildi.

Kazanın nedeninin tam olarak anlaşılmadığının altı çizilirken  raporda, uçağın düşmeden önce havadaki kontrolünün, Brezilyalı hava kontrolörlerinden, Senegalli meslektaşlarına geçmesi gerektiği, ancak bunun hiçbir zaman gerçekleşmediği bildirildi.


Fransız pilotların, Senegal'in başkenti Dakar'daki uçuş bilgi merkezine ulaşmak için üç kez temasa geçme girişiminde bulunmalarına rağmen bunu başaramadıkları belirtilen raporda ,  "Bunun da normal bir durum olmadığı" vurgulandı.

 

Uçağın kaybolmasından neden 6 saat sonra acil durum ilan edildiğinin
de araştırıldığını belirten yetkililer, Brezilya makamlarının otopsi sonuçlarını da hala kendilerine iletmediğini kaydetti. Yetkililer ayrıca hız sensörlerinin doğrudan kazaya neden olamayacağı görüşünde birleşti.

 

Raporda can yeleklerinin uçağın enkazının uzağında bulunduğu  ifade edildi. Bunun da yolcuların uçak düşmeden can yeleklerini takmaya fırsatları olmadığı anlamına geldiği kaydedildi.

 

Uçağın düştüğü yerde de 600 parça bulunduğu ifade edilirken  arama kurtarma çalışmalarına toplam  bin 612 kişi, 12 uçak ve 11 geminin katıldığı açıklandı. 2 milyon kilometre karelik bir alanın  tarandığını belirten yetkililer,  kazadan sonra ortaya çıkan ve düşen uçağın resimleri olduğu iddia edilen fotoğrafların da  tamamının sahte olduğunu vurguladı.

6 Haziran tarihine kadar uçağın herhangi bir parçası bulunamadığını kaydeden Fransız yetkililer uçağın burun ve kuyruğundan yapısal elemanlar, motorun bir büyük parçası ve ana kabinin parçalarının çıkarıldığını söyledi.

Ön raporda,  toplam 51 cesedin çıkarıldığı belirtilirken  kara kutu arama çalışmalarının 10 temmuz'a kadar devam edeceği kaydedildi.  

 

Öte yandan kazada ölen 20 yolcunun ailelerini temsil eden Avukat James Healy-Pratt, Airbus'tan tüm dünyadaki uzun mesafeli yolcu uçaklarını seferden çekmesini istedi.

 

AIRPORT TV

İŞTE AIR FRANCE KAZASININ TÜM AYRINTILARI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Butun ucaklari seferden cekmekmis. Boyle sacmalik mi olur. Avukatlik kimlere kalmis... Bir FIat kaza yapsa, hatta 10 tanesi kaza yapsa, ki yapiyorda, nicin bunlari yasaklamiyorlarki o zaman... Adamda akil olur, mantik olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000