27 Mayıs 2011, Cuma 16:45:17

HEPSİ HEPSİ 3.5 DAKİKA...

Fransız havayolları Air France'ın 2009'da Atlas Okyanusu'na düşen uçağının kara kutularından elde edilen veriler, pilotun, uçağın düşmeye başladığı sırada kokpitte olmadığını teyit etti...
  • e hani bu uçaklara pilot gereksizdi be ya bak pilot mahalinden ayrılınca hemencecik düşmüş uçak be ya
  • Boş ver amirim yabancı olunca tüm herşeyin piri pakını bilirler , biz Türkler havacılıktan anlamayız.
  • ben bir kabin amiriyim.bizim şirketimizde bu tür uçuşlar 2 captan pilot ve 1 f/o ile yapılır.burda bir yanlış yok mu? 2 f/o ,1 cpt deniliyor.
  • THY ye angus Fransız pilot da alsınlar muhakkak.Airbus cı ya hepsi , Fransız mantelitesine göre üretiliyor ya Airbuslar ; hemen eleştirmeyin canım KILLOBAAALLLY YOOORRS.
  • Bilip bilmeden yorum yapip kendinizi komik duruma dusurmeyin.. ULR ucuslarinda ( Ultra Long Haul) ucaktaki ekipler Crew Rest alaninda (ucagin icinde yatakhane diye tabir edelim) ucus suresine gore dinlenirler. ABD ucuslarinda 4-5 saat civari olabilir bu. ve bu bir zorunluluktur aksi takdirde non-stop 15 saatlik bir ucusu yapamazsiniz flight time limitations denilen bir olay var yorumcu vatandas ogrenirsin belki...sonucta kaptan dinlenme icin kokpitten cikmis diger ekip devralmis ucuslarin planlamasi zaten bu durumlara uygun olarak yapilir...pilot kokpitte degilmis diye yaygara kopartmak cahil basinin cahil haberi olabilir olsa olsa
  • hız göstergesi mi ??? olamaz...
  • Uzun Menzil (Extended Range-ER) Uçuşlarında Kokpit personelinin iki kaptan ve bir FO veya Kaptan+Cruise Captain(CC)+ FO şeklinde oluşması normal. CC tırmanış ve alçalış dışında kaptan yetkilerine haiz olarak uçabilen, yetkilendirilmiş ve tecrübeli FO'dur. Olay esnasında Sorumlu kaptanın kokpitte olmaması bir usülsüzlük değil. Air France'ın Anormal durumdan çıkış eğitimlerinin gözden geçirileceğini düşünmek yanlış olmaz. Sistem arızasıyla beraber hatalı muhakeme, yetersiz ve/veya yanlış müdahale var görünüyor. Allah hiç birimizi böyle çaresiz düşürmesin.
  • Yabancı pilotlar iyidir diyen ırkçı kafalar, neredesiniz?
  • allah boyle kazalardan saklasin air frans degilde thy de boyle bir kaza olsaydi fransanin thy aleyhinde neler konusurdular,
  • hadi bakalım air france açıkla bakalım durumu. kendini nasıl kurtaracaksın. Pilotun kokpiti bırakmış gitmiş. Ne işi var kokpit dışında. Pilot senin bir parçan açıkla bakalım. açıklayabilirsen.

Karakutu verilerine göre, pilot, uçak 3 dakika 30 saniye süren düşüş başladıktan sonra kokpite gelmiş.

Kazayı soruşturan Fransız kurumu BAE'nin bugün yaptığı açıklamada, uçak düşmeye başladığında "iki yardımcı pilotun kokpitte olduğu, kaptan pilotun ise dinlenmekte olduğu" belirtildi.

Açıklamada kaptan pilotun kokpite uçak düşmeye başladıktan yaklaşık 1,5 dakika sonra döndüğü ve hiçbir zaman kumandayı ele alamadığı da kaydedildi.

Kara kutu verilerine göre, yardımcı pilotların, uçuş ekibine, düşüşten önce türbülansa girecekleri yolunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Yine kara kutu verilerinde, uçağın türbülansa girmesinin ardından, yardımcı pilotların önlerindeki ekranlarda da farklı hız göstergeleri tespit ettikleri görüldü.

Pilotların, göstergelerden birisinde aşırı hız kaybı, diğer göstergelerde yine farklı verileri görünce, ellerindeki bilgilerin ''doğru'' olmadığı yolunda yorum yaptıkları ortaya çıktı.

Okyanusun derinliklerinden kazadan iki yıl sonra çıkarılan kara kutulardaki bütün veri ve kayıtların okunabilir durumda olduğu, geçen hafta açıklanmıştı.

HEPSİ HEPSİ 3.5 DAKİKA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
e hani bu uçaklara pilot gereksizdi be ya bak pilot mahalinden ayrılınca hemencecik düşmüş uçak be ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Boş ver amirim yabancı olunca tüm herşeyin piri pakını bilirler , biz Türkler havacılıktan anlamayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben bir kabin amiriyim.bizim şirketimizde bu tür uçuşlar 2 captan pilot ve 1 f/o ile yapılır.burda bir yanlış yok mu? 2 f/o ,1 cpt deniliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ye angus Fransız pilot da alsınlar muhakkak.Airbus cı ya hepsi , Fransız mantelitesine göre üretiliyor ya Airbuslar ; hemen eleştirmeyin canım KILLOBAAALLLY YOOORRS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilip bilmeden yorum yapip kendinizi komik duruma dusurmeyin.. ULR ucuslarinda ( Ultra Long Haul) ucaktaki ekipler Crew Rest alaninda (ucagin icinde yatakhane diye tabir edelim) ucus suresine gore dinlenirler. ABD ucuslarinda 4-5 saat civari olabilir bu. ve bu bir zorunluluktur aksi takdirde non-stop 15 saatlik bir ucusu yapamazsiniz flight time limitations denilen bir olay var yorumcu vatandas ogrenirsin belki...sonucta kaptan dinlenme icin kokpitten cikmis diger ekip devralmis ucuslarin planlamasi zaten bu durumlara uygun olarak yapilir...pilot kokpitte degilmis diye yaygara kopartmak cahil basinin cahil haberi olabilir olsa olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hız göstergesi mi ??? olamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uzun Menzil (Extended Range-ER) Uçuşlarında Kokpit personelinin iki kaptan ve bir FO veya Kaptan+Cruise Captain(CC)+ FO şeklinde oluşması normal. CC tırmanış ve alçalış dışında kaptan yetkilerine haiz olarak uçabilen, yetkilendirilmiş ve tecrübeli FO'dur. Olay esnasında Sorumlu kaptanın kokpitte olmaması bir usülsüzlük değil. Air France'ın Anormal durumdan çıkış eğitimlerinin gözden geçirileceğini düşünmek yanlış olmaz. Sistem arızasıyla beraber hatalı muhakeme, yetersiz ve/veya yanlış müdahale var görünüyor. Allah hiç birimizi böyle çaresiz düşürmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı pilotlar iyidir diyen ırkçı kafalar, neredesiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allah boyle kazalardan saklasin air frans degilde thy de boyle bir kaza olsaydi fransanin thy aleyhinde neler konusurdular,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hadi bakalım air france açıkla bakalım durumu. kendini nasıl kurtaracaksın. Pilotun kokpiti bırakmış gitmiş. Ne işi var kokpit dışında. Pilot senin bir parçan açıkla bakalım. açıklayabilirsen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000