18 Şubat 2010, Perşembe 08:53:35

Havayoluyla seyahat edenler dikkat!

Dubai'de 20 Ocak'ta kaldığı otel odasında İngiliz, İrlanda, Fransız ve Alman pasaportu taşıyan bir suikast timi tarafından öldürülen HAMAS lideri Mahmud el Mabbuh suikastiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

İngiliz The Independent Gazetesi Yazarı Robert Fisk, suikastten 6 gün önce Dubaili makamların İngiliz Konsolosluğu'nda bir diplomata sahte İngliz pasaportuyla ilgili bilgi verdiğini ancak İngilizlerin bir cevap vermediğini yazdı. Fisk, Fransız hava yolu şirketi Air France'ın tüm yolcularına ait bilgileri ABD'ye verdiğini ve bilgilerin doğrudan İsrail'e gittiğini de kaydetti.

Dubai'de İngiliz, İrlanda, Alman ve Fransız pasaportu taşıyan bir suikast timinin katlettiği HAMAS lideri Mahmud el Mabbuh'la ilgili olarak yapılan soruşturma devam ederken, sahte İngiliz pasaportlarıyla ilgili olarak Dubaili yetkililerin suikastten 6 gün önce İngiliz Konsolosluğu'na bilgi verdiği ortaya çıktı. İngiliz The Independent Gazetesi'nin Beyrut'ta yaşayan yazarı Robert Fisk, Dubai'deki İngiliz diplomata verilen bilgi konusunda Dubai makamların uygun bir cevap alamadığını yazarak, “Eğer bu doğruysa, İngiliz makamlar neden suikastte adın geçenlerin İngiliz pasaportu taşımasına ses çıkarmıyor. Bu durum tüm İngiliz vatandaşlarını risk altında bırakıyor” dedi.

İSRAİL, DUBAİ'Yİ BEYRUT'A ÇEVİRMEK İSTİYOR

Dubaililerin, geçtiğimiz yıl Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ekonomik krizi Batılı bankaların, İran'ın petrol şirketlerinin Dubai'yi kullanmasından dolayı bilerek çıkarıldığına inandığını belirten Fisk, Ortadoğu'da en çok siyasi cinayetin yaşandığı yerlerden biri olan Beyrut'u ima ederek, Amerika ve İsrail'in Dubai'yi körfezin Beyrut'una çevirmek istediğini yazdı. Bunun İsrail gazetesi The Jerusalem Post'ta da yer aldığına dikkati çeken Fisk, gazetenin Dubai'yi tehlikeli bir yer olarak yansıttığını kaydetti.

İNGİLİZ MAKAMLARI NEYİ SAKLIYOR?

İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nın Ortadoğu'daki tehlikeler nedeniyle her zaman İngiliz vatandaşlarını uyardığına dikkati çeken Fisk, Bakanlığın elinde bilgi varsa bunları İngiliz vatandaşlarına söylemesi gerektiğini kaydetti. Fisk, “Eğer bu konuda bilgileri yoksa bize söylemeliydiler. Ancak sessiz kalıyorlar. Neden? Acaba kapalı kapının altından gelen soğuk bir rüzgar mı var?” dedi.

YOLCULARIN TÜM BİLGİLERİ İSRAİL'İN ELİNDE

Birçok polis teşkilatının terör konusunda tatbikat almak için İsrail'e gittiğini ve bunlardan Kanadalı polislerin Tel Aviv'de intihar bombacısı pozuyla fotoğraf çektirdiğini kaydeden Fisk, Fransız hava yolu şirketi Air France'ın tüm yolcularının bilgilerini Amerikan makamlarına verdiğini ve İsrailli güvenlik mensuplarının savaş suçu işlemiş olma olasılıklarına rağmen bu bilgilerin doğrudan İsrail'e gittiğini kaydetti.

KATİLLERİN İNGİLİZ PASAPORTU TAŞIMASI...

Dubaili makamların sahte olduğu söylenen İrlanda pasaportlarıyla ilgili bilgiyi Dublin'in (İrlanda'nın başkenti) hala İngiltere'nin egemenliği altında olduğunu düşünerek İngiliz makamlarına verdiğini yazan Fisk, “Dublin'in İngiltere'nin egemenliğinden çıkalı 100 yıl oldu. Acaba kaç kişi Dubai'nin İngiltere'den ne zaman bağımsızlığını kazandığını hatırlayabilir? Bu tür basit yanlışlar ve İngiliz makamların sessizliği, iddiaların (suikastten önce İngiliz makamlarına sahte pasaport bilgisi verildiği iddiası) doğru olduğunu gösterebilir. Acaba katillerin İngiliz pasaportu taşımaları İngiltere'nin artık umurunda değil mi” ifadelerini kullandı.

PASAPORTLAR, İSRAİL'DEKİ İNGİLİZ VATANDAŞLARINA AİT

Fisk, suikastle ilgili olarak Dubaili makamların elinde başka bilgilerin de olduğunu ancak henüz açıklanmadığını öne sürdü. Öte yandan suikast timini gerçekleştirenlerin kullandığı İngiliz pasaportlarının İsrail'de yaşayan İngiliz vatandaşlarına ait olduğu ortaya çıktı. Yahudi asıllı İngiliz ve İsrail adına olan pasaportların nasıl ele geçirildiği ise bilinmiyor. İrlanda, kendi pasaportunu taşıyan üç ismin var olmadığını bildirdi. (Habervaktim)

Havayoluyla seyahat edenler dikkat!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000