15 Haziran 2009, Pazartesi 08:02:38

Düşen uçaktaki yolcular neden çıplaktı?

Uçak kazasında hayatını kaybeden 50. yolcu da okyanustan çıkarıldı. Cesetlerin çırılçıplak olması kazanın nedenini çözmeye yardımcı oluyor.
  • vay be binlerce kilometre öteden klavye başında da çözdünüz ya olayı helal olsun.. bizim millet süper abicim ya süper.
  • İnsan vücudu 300 veya 167 veya 150 km. Böyle bir hız ile Tuzlu deniz suyu yoğunluğunda.Binlerce metre derinlinliğinde bir kitleye çarparsa ne hale gelir.Çıplaklığı ayrı bir konu... Kazazedenin bulunan bedeninin görüntüsünden havadan mı düştüğü denizin dibinden mi zıpladığı hemen belli olur.Elbisesi nasıl soyulmuş ise soyulmuş. Daha ne diyelim.Ama cesedi bulan teşhisi koymuştur.
  • Cesetlerin çıplak olmasının tek nedeni yüksekten düşmüş olabilecekleridir. Hepsi yüksekten düşmemiştir, bir kısmı örneğin uçağın gövdesinde oluşmuş bir delikten savrulmuş olabilirler. Tuzlu suda ve o soğukta cesetlerin şişmiş ve böylece giysilerin parçalanmış olması biraz zor. Hesabınızda da bir hata var, uçak 11000m de seyir halindeyse o noktadan serbest düşen bir nesne yere vardığında hızı 167km/sa civarında olur. Tabi bu sürtünmesiz ortam için yapılmış hesaptır, gerçek hızı bunun daha da altında olacaktır.
  • O kadar yüksekten elbiseleri parçalanacak kadar uzun süre düşecek ve 300 km nin üzerinde bir hızla tuzlu suya çarpacak cesetler ne halde olur acaba.Tahminler akılsızca ve fizik kurallarına ters. Uçak efendi gibi suya çarpmış ve kısmen parçalanıp batmış.Ya suya inmeye çalıştılar yada mermi gibi daldılar. Onun için cesetlerin tamamı ortada değil enkazdan sıyrılabilen cesetler su üstünde kalmış.Uçak suya çarpıp kırılmış infilak yangın yok.
  • havada parcalanmıs olsa deniz yuzeyinde daha fazla ceset , ucak parcası , enkaz parcası olmaz mı ? dikkat ederseniz ucak battıktan 3-4 gun sonra cesetler su yuzune vurmaya baslıyor koltuklar fln yavas yavas su yuzune vuruyor- bence havada parcalanmıs olsa dedigim gibi daha fazla enkaz parcası,ceset valiz maliz fln bulunurdu herhalde tabi bu yazdıklarım hicbir sekilde 'parcalanmamıstır' iddiası seklinde algılanmasın lutfen. aklıma gelenler sadece.
  • Uçağın havadan parçalandığını gostermez cesetler doğal olarak şişecek ve okyanustaki akıntılarla beraber kıyafetlerde çıkıp gidecektir. Bence bu olay çözülemez AF bu işin içinden çıkmasını çok iyi bilir. Hepsinin mekanı cennet olsun ...
  • cok acı cok yazık ..... mekanları cennet olsun .... cgy
  • Eğer yolcu cesetleri çıplak olarak bulunduysa bu kesin olarak uçağın havada parçalandığını ve yolcuların (en azından bir kısmının) o yükseklikten serbest düştüklerini gösterir. Geçmişte böyle bir çok vaka vardır. Çok yazık, allah sabır versin. Belki nedenini hiç öğrenemeyeceğimiz bir kaza.

Atlas Okyanusu’na düşen uçağın enkazdan çıkarılan 50 cesetten çoğunun çıplak olduğunu söyleyen uzmanlar, bundan yola çıkarak uçağın havada parçalara ayrıldığını, kilometrelerce yüksekten okyanusa savrulan yolcuların kıyafetlerini rüzgarın çıkardığını tahmin ediyor

TERÖR İHTİMALİ YOK

Rio-Paris seferini yaparken 228 kişiyle birlikte Atlas Okyanusu’na çakılan Air France uçağının enkazından çıkarılan 50 cesetten 16’sına yapılan otopsi sonrasında uçağın terör saldırısı nedeniyle düşmüş olabileceği iddiası ihtimal dışı kaldı.

CESETLERDE YANIZ İZİ YOK

Brezilyalı yetkililer cesetlerde hiçbir yanık izine rastlanmadığını açıkladı. Bulunan enkaz parçaları ve elde edilen diğer verileri inceleyen Brezilya Kaza İnceleme Ekibi, uçağın düşüşüyle ilgili en yüksek ihtimalli senaryoyu oluşturmaya başladı.

ÜST ÜSTE BİRÇOK SORUN

Buna göre, uçak 10 bin metre yüksekteyken dört dakika içinde üst üste gelen birçok sorunla karşı karşıya kaldı. Uçak, hız ölçmeye yarayan pitot tüplerinde meydana gelen arıza nedeniyle otomatik pilotu devre dışı kalınca fırtınaya oldukça düşük bir hızda girdi. Pilot tüpleri devre dışı kalınca pilotların uçağın yüksekliği ve hızını elle kontrol etmeleri gerekiyordu. Ancak türbülansta bunu yapmaları oldukça zordu. Aynı anda önlerindeki ana göstergelerin de devre dışı kalmasıyla birlikte 10 bin metrede “kör” hale geldiler.

KARA KUTUNUN BULUNMASI GEREK

Ardından uçağın yüksekliğini ve dengesini belirleyen lazer jiroskop adlı araçta arıza meydana gelmesi ile pilotların uçağı kontrol etmesi oldukça güçleşti. Tüm bu sorunlar uçuş bilgisayarına yansıyınca “pilotun hata yapmasını engellemek” amacıyla ani hareketleri engelleyen sistem de pilotların kurtarma hamlelerini geçersiz kıldı. Brezilyalı uzmanlara göre, uçağın düşüşüne tüm bu sorunların üst üste gelmesi neden oldu. Ancak sistemlerdeki arızaların neden kaynaklandığını belirlemek için uçağın kara kutusunun bulunması ve uçağın kaza öncesinde Air France merkezine otomatik olarak gönderdiği ikaz mesajlarının açıklanması bekleniyor.

CESETLER ÇIPLAKTI UÇAK HAVADA PARÇALANDI

Ayrıca Brezilyalı uzmanlar cesetlerin büyük bir bölümünün çıplak olduğunu, bunun da uçağın havadayken parçalara ayrılıp kilometrelerce yüksekten okyanusa savrulan yolcuların kıyafetlerinin rüzgarın etkisiyle uçuştuğu ihtimalini akıllara getirdiğini söyledi.

Arama ekipleri dün uçaktan buldukları enkaz parçalarını sergiledi. Parçalar arasında iki uçak koltuğu, oksijen maskeleri, su şişeleri ve gövde parçaları bulunuyor. Okyanusun arama yapılan bölgesinde hava koşullarının kötü olması, arama çalışmalarını da zorlaştırıyor.

Düşen uçaktaki yolcular neden çıplaktı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
vay be binlerce kilometre öteden klavye başında da çözdünüz ya olayı helal olsun.. bizim millet süper abicim ya süper.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İnsan vücudu 300 veya 167 veya 150 km. Böyle bir hız ile Tuzlu deniz suyu yoğunluğunda.Binlerce metre derinlinliğinde bir kitleye çarparsa ne hale gelir.Çıplaklığı ayrı bir konu... Kazazedenin bulunan bedeninin görüntüsünden havadan mı düştüğü denizin dibinden mi zıpladığı hemen belli olur.Elbisesi nasıl soyulmuş ise soyulmuş. Daha ne diyelim.Ama cesedi bulan teşhisi koymuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cesetlerin çıplak olmasının tek nedeni yüksekten düşmüş olabilecekleridir. Hepsi yüksekten düşmemiştir, bir kısmı örneğin uçağın gövdesinde oluşmuş bir delikten savrulmuş olabilirler. Tuzlu suda ve o soğukta cesetlerin şişmiş ve böylece giysilerin parçalanmış olması biraz zor. Hesabınızda da bir hata var, uçak 11000m de seyir halindeyse o noktadan serbest düşen bir nesne yere vardığında hızı 167km/sa civarında olur. Tabi bu sürtünmesiz ortam için yapılmış hesaptır, gerçek hızı bunun daha da altında olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O kadar yüksekten elbiseleri parçalanacak kadar uzun süre düşecek ve 300 km nin üzerinde bir hızla tuzlu suya çarpacak cesetler ne halde olur acaba.Tahminler akılsızca ve fizik kurallarına ters. Uçak efendi gibi suya çarpmış ve kısmen parçalanıp batmış.Ya suya inmeye çalıştılar yada mermi gibi daldılar. Onun için cesetlerin tamamı ortada değil enkazdan sıyrılabilen cesetler su üstünde kalmış.Uçak suya çarpıp kırılmış infilak yangın yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havada parcalanmıs olsa deniz yuzeyinde daha fazla ceset , ucak parcası , enkaz parcası olmaz mı ? dikkat ederseniz ucak battıktan 3-4 gun sonra cesetler su yuzune vurmaya baslıyor koltuklar fln yavas yavas su yuzune vuruyor- bence havada parcalanmıs olsa dedigim gibi daha fazla enkaz parcası,ceset valiz maliz fln bulunurdu herhalde tabi bu yazdıklarım hicbir sekilde 'parcalanmamıstır' iddiası seklinde algılanmasın lutfen. aklıma gelenler sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağın havadan parçalandığını gostermez cesetler doğal olarak şişecek ve okyanustaki akıntılarla beraber kıyafetlerde çıkıp gidecektir. Bence bu olay çözülemez AF bu işin içinden çıkmasını çok iyi bilir. Hepsinin mekanı cennet olsun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cok acı cok yazık ..... mekanları cennet olsun .... cgy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer yolcu cesetleri çıplak olarak bulunduysa bu kesin olarak uçağın havada parçalandığını ve yolcuların (en azından bir kısmının) o yükseklikten serbest düştüklerini gösterir. Geçmişte böyle bir çok vaka vardır. Çok yazık, allah sabır versin. Belki nedenini hiç öğrenemeyeceğimiz bir kaza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000