27 Mayıs 2015, Çarşamba 10:24:54

Dünyanın en gelişmiş havalimanı Charles de Gaulle oldu

Havayolu endüstrisinde en prestijli ödüllerden biri olan “Dünya Havalimanı Ödülleri”, Air France’ın bağlantı merkezi olan Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nı “Dünyanın En Gelişmiş Havalimanı” seçti.
  • Doha Hamad ve Heathrow dışında bu listedeki tüm havalimanlarının çıkarılması lazım ki liste doğru olabilsin.
  • yüksekova ve orgi nerde:)
  • 50 dk taksi yapılan,yolcu isteyince 40 dk sonra gelen CDG mü 1. olmuş ?Komik olmuş.
  • EN IYI HAVAALANI UCAN YOLCUYU KAZIKLAMAYAN HAVA ALANIDIR OTO PARK BAVUL TASIMA ARABASI BIR KAHVE PLASTIK BARDAKTA 3.EU INTERNETI PARAYLA SATAN ENGELLI YOLCUYA PARAYLA HOSTES SATAN VE DAHA NELER YOLCU C.IN LE BASLAYIP UCAGA KADAR HEP KAZIKLIYORLAR USTUNE UCAKTA BIR SISE SUYA 3.EU VERDIMI ADATA KENDINDEN GECIYOR AKSINI ISPAT EDEN VARSA BUYURSUB CEVAP VERSIN SLM.
  • Bu haber tamamen yanlış ho chi minh, amman, baku, cdg, köyden farksız bu meydanlar..
  • Changi (Singapur) havalimanını görmemişler bunlar herhalde!
  • evet herkes aynı görüşte...o havalimanı rezalet bir havalimanı...nasıl ilk sırada seçilir...performansına baktım AHL nin çok altında...gerçekten çok ilginç...hele o iğrenç düz basamaksız tepeye doğru insanın ayak bileklerini yoran kayan yolu yok mu...
  • Türkiş bilmem ne alanında bilmem kim tarafından avrupanin en iyisi secilirken iyi. Cdg de birilerince seçilmiş işte, yersen.
  • Burdaki meraklilar kadar havaciliktan anlamiyorum burda yazanlar kadar anliyorum ancak liste hakikaten komik kim hazirlamis bunu Dubai havalimani yok baku var :))
  • Gördüğüm en kötü hava limanı CDG...

Yıl bazında küresel olarak gerçekleştirilen en kapsamlı havayolları müşteri memnuniyeti araştırmasında, dünyanın her bir yanından yolcuların bizzat verdiği oylarla belirlenen bu ödül, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti alanlarında en çok ilerlemeyi ve gelişmeyi sağlayan havalimanına veriliyor.

Air France, 100’den fazla ülkede 230’u aşkın noktada hizmet veren Air France-KLM’in geniş küresel ağıyla birlikte, bağlantı merkezi olarak Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nı işletiyor. Aéroports de Paris, Paris Hava Meydanları İşletmesi ve Air France’ın yaptığı 743 Milyon ABD Doları tutarındaki yatırım neticesinde yenilenen havalimanında, navigasyonu kolay terminaller dahil olmak üzere birçok önemli iyileşmeler sağlandı. Gerek binlerce bağlantılı uçuş olanağı, gerekse demiryolu ulaşımına aktarma konusunda, büyük kolaylıklar sağlayan Paris Charles de Gaulle’de yolcular yürüyerek bağlantılarını daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapabiliyor.

Air France tek başına, uzun menzil ve orta menzil uçuşlarında veya tersine uçuşlarda iki saatten daha kısa bir sürede 18 bin bağlantı olanağı sunuyor. Paris Charles de Gaulle Havalimanı aynı zamanda, Brüksel’e, Fransa’daki bazı şehirlere ve kentsel ulaşım/express ağına (RER) bağlantılı yüksek hızlı tren (TGV) hizmeti sunarak hava ve demiryolu bağlantısını da kolaylaştırıyor.

Dünyanın en iyi terminallerinden biri seçilen Terminal 2E’deki Hall M, uluslararası ulaşım için CDG kapasitesini de genişletti. 2012’de açıldığından bu yana “SkyTeam” ortaklığına dahil havayollarının uçuşlarını taşıyan Terminal 2E’deki Hall M, aynı zamanda 32.291 metrekarelik alanıyla Air France ağındaki en geniş Business Lounge olarak hizmet veriyor. Noe Duchaufour-Lawrance tarafından tasarlanan ve adeta bir parkı anımsatan lounge içinde yolcular, ücretsiz hizmet sunan Clarins Spa’dan da faydalanabiliyorlar.

Air France, Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndan her yıl seyahat eden milyonlarca yolcu için genel olarak hizmet kalitesini artırmanın bir parçası olarak uluslararası yolcular için bazı hizmetlere yenisini ekledi. Ayrıca, İngilizce veya Fransızca bilmeyen yolculara yardımcı olabilmek için Air France, Çince (Mandarin ve Kanton lehçeleri), Japonca, Korece, Tamilce, Hintçe, İspanyolca, Portekizce ve Arapça konuşan çok dilli bir ekip oluşturuldu.

Air France’ın yolcu trafiğinin % 54'üne sahip olduğu Paris Charles de Gaulle Havalimanı hakkında kısaca:
•       Yılda yaklaşık 34 milyon yolcu
•       Günde ortalama 92.000 yolcu
•       Yüzde 54 aktarmalı yolcu ağırlaması
•       Günlük 670 uçuş (yaklaşık)
•       Her gün 340 refakatsiz küçük yolcu (ortalama)
•       Her gün 550 engelli ya da hareketi kısıtlı yolcu (ortalama)
•       Alışveriş alanında en iyi 5 havalimanı arasında
•       Hizmet alanında en iyi 10 havalimanı arasında
•       Air France’ın 2E terminalindeki Hall M, dünyanın en iyi 6. terminali

EN GELİŞMİŞ İLK 10'DA SIRALAMA ŞÖYLE

1- Paris CDG
2- Doha Hamad
3- Mumbai 
4- Baku
5- London Heathrow
6- Bogota
7- Ho Chi Minh
8- Chengdu
9- Yekateringburg
10- Amman

Dünyanın en gelişmiş havalimanı Charles de Gaulle oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

~ 9 yıl önce
Doha Hamad ve Heathrow dışında bu listedeki tüm havalimanlarının çıkarılması lazım ki liste doğru olabilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz!!! ~ 9 yıl önce
yüksekova ve orgi nerde:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
50 dk taksi yapılan,yolcu isteyince 40 dk sonra gelen CDG mü 1. olmuş ?Komik olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGRUYU SOYLE ~ 9 yıl önce
EN IYI HAVAALANI UCAN YOLCUYU KAZIKLAMAYAN HAVA ALANIDIR OTO PARK BAVUL TASIMA ARABASI BIR KAHVE PLASTIK BARDAKTA 3.EU INTERNETI PARAYLA SATAN ENGELLI YOLCUYA PARAYLA HOSTES SATAN VE DAHA NELER YOLCU C.IN LE BASLAYIP UCAGA KADAR HEP KAZIKLIYORLAR USTUNE UCAKTA BIR SISE SUYA 3.EU VERDIMI ADATA KENDINDEN GECIYOR AKSINI ISPAT EDEN VARSA BUYURSUB CEVAP VERSIN SLM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmkansız ~ 9 yıl önce
Bu haber tamamen yanlış ho chi minh, amman, baku, cdg, köyden farksız bu meydanlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Changi (Singapur) havalimanını görmemişler bunlar herhalde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ay ben gülerim. ~ 9 yıl önce
evet herkes aynı görüşte...o havalimanı rezalet bir havalimanı...nasıl ilk sırada seçilir...performansına baktım AHL nin çok altında...gerçekten çok ilginç...hele o iğrenç düz basamaksız tepeye doğru insanın ayak bileklerini yoran kayan yolu yok mu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiş bilmem ne alanında bilmem kim tarafından avrupanin en iyisi secilirken iyi. Cdg de birilerince seçilmiş işte, yersen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burdaki meraklilar kadar havaciliktan anlamiyorum burda yazanlar kadar anliyorum ancak liste hakikaten komik kim hazirlamis bunu Dubai havalimani yok baku var :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gördüğüm en kötü hava limanı CDG...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000