09 Haziran 2009, Salı 09:08:37

Depremlerle uçak kazalarının ilişkisi var mı?

Fransız uçağının düştüğü Atlantik fay hattının üzerinde depremler olmaya devam ediyor.
  • aynen katılıyorum
  • bilimsel bir açıklama yapılmış ve bir nebze doğruluk payı taşıyabilir fakat okyanuslarda sürekli depremler olur. özellikle atlantikte boydan boya koca bir fay hattı ve kolları vardır, fırtınalar da gayet sıktır ve sürekli ucaklar ucar bu bölge üzerinde, .. yetersiz bir acıklama. türbülansa sebep olabilir fakat düşürmesi cok zor bir ihtimal.. fransızlarda hiç arkasına sığınmasınlar bu durumun. bu iddanın ispatlanması ve kabul edilebilmesi için en az 10 tane depremle ilişki kurulabilecek kaza olması gerekir.. tabi hiçbirimiz istemeyiz böyle bir durumu, çok acı..
  • AİR FRANCE'DA HATA, BİZİM THY YÖNETİMİ GİBİ APRONDA DEVE KESMESSEN OLACAĞI BUDUR.TABİ FRANSIZLAR BÖYLE ÖNLEMLERİ ALMAMIŞ BELLİ.
  • THY ucagi kaza gecirdiginde, THY edilmeyen hakaret kalmamis idi. Kendi Ucaklari kaza gecirdi , Insan üstü Doga gücleri gibi sansasyonik teoriler üretiyorlar ! Cevap cok basit : Air France Ucagina teknik olarak bakim iyi yapilmamistir !!!
  • seytan ucgenındede oyle bır hıkaye vardı denızın altında gaz patlamaları oluyor gaz denız yuzeyınden atmosfere dogru cıkarken havada bosluk yaratıyor bu sekıldede ucaklar dusuyor yada gaz suyun uzerıne cıkarken orada bulunan gemı vs vs vs ne varsa bu gazın yarattıgı boslukta yutulup gıdıyor ...
  • bu durumda birilerinin ucak kazaları olduğu zamanların 48 saat önce ve sonrasında deprem varmı yok mu araştırması gerekmiyormu?

Kazadan bir gün önce 31 Mayıs’taki 4.8 büyüklüğündeki depremden sonra, 6 Haziran’da aynı fay hattının kuzeyinde 6, 7 Haziran’da da kazanın olduğu yerin daha güneyinde aynı fay üzerinde 5 büyüklüğünde iki büyük deprem daha meydana geldi.

Deprem sonrası ve öncesinde fay hatları üzerinde manyetik alanlar oluştuğunu, bunun da uçağın düşmesine neden olduğunu öne süren Londra’daki “Uluslararası Deprem Tahmin Kurumu”nun kurucusu Ronald Karel’in web sitesi  büyük ilgi görüyor.  Karel’in uçağın düşüşüyle ilgili senaryosu şöyle:

‘Sanki aşağı çekiliyor’

“25 Mayıs’ta  Atlantik fay hattında gerilim başladı. Elektromanyetik dalgalar okyanusun derinliği nedeniyle çok hızlı bir şekilde atmosfere yayılamadı. Ancak stresin yarattığı elektrik alanı çok yüksek olduğu için, birkaç günde atmosfere yayılan elektromanyetik alan Air France uçağı geçtiğinde o anda orada bulunan cumulonimbus bulutundaki yüksek elektriklenmeyle karşılaşınca, muhtemelen bir füzyon oldu ve felaket gerçekleşti. Endonezya üzerinde pilotlar fay hatlarından geçtiklerinde sadece elektriklenmeyle karşılaşmıyor, kuleyle irtibatlarını da kaybediyor, aşağıya doğru çekime maruz kalıyorlar."

(Milliyet)

Depremlerle uçak kazalarının ilişkisi var mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
aynen katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bilimsel bir açıklama yapılmış ve bir nebze doğruluk payı taşıyabilir fakat okyanuslarda sürekli depremler olur. özellikle atlantikte boydan boya koca bir fay hattı ve kolları vardır, fırtınalar da gayet sıktır ve sürekli ucaklar ucar bu bölge üzerinde, .. yetersiz bir acıklama. türbülansa sebep olabilir fakat düşürmesi cok zor bir ihtimal.. fransızlarda hiç arkasına sığınmasınlar bu durumun. bu iddanın ispatlanması ve kabul edilebilmesi için en az 10 tane depremle ilişki kurulabilecek kaza olması gerekir.. tabi hiçbirimiz istemeyiz böyle bir durumu, çok acı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AİR FRANCE'DA HATA, BİZİM THY YÖNETİMİ GİBİ APRONDA DEVE KESMESSEN OLACAĞI BUDUR.TABİ FRANSIZLAR BÖYLE ÖNLEMLERİ ALMAMIŞ BELLİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY ucagi kaza gecirdiginde, THY edilmeyen hakaret kalmamis idi. Kendi Ucaklari kaza gecirdi , Insan üstü Doga gücleri gibi sansasyonik teoriler üretiyorlar ! Cevap cok basit : Air France Ucagina teknik olarak bakim iyi yapilmamistir !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
seytan ucgenındede oyle bır hıkaye vardı denızın altında gaz patlamaları oluyor gaz denız yuzeyınden atmosfere dogru cıkarken havada bosluk yaratıyor bu sekıldede ucaklar dusuyor yada gaz suyun uzerıne cıkarken orada bulunan gemı vs vs vs ne varsa bu gazın yarattıgı boslukta yutulup gıdıyor ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu durumda birilerinin ucak kazaları olduğu zamanların 48 saat önce ve sonrasında deprem varmı yok mu araştırması gerekmiyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000