31 Mayıs 2010, Pazartesi 09:10:31

Concorde tekrar...

10 yıl önce alev alarak düşen Concorde'u 2012'de tekrar uçurabilmek için kollar sıvandı.
  • Şimdi bu yorumla birlikte okuyucu olarak ne kadar salakmışız dedim, yorumu okumasam adamların concorde'un parçalarını birleştirip tekrar uçuracaklarını sanmıştım. Teşekkürler aydınlatmanız için...
  • Habertürk ölüyü bile diriltir. Herhalde bu yüzden yazmışlardır.
  • 10 yıl önce alev alarak düşen Concorde tamamıyla yok olmuş geriye sadece iniş takımları ve 1000lerce küçük parça kalmıştır ve tamiri imkansızdır.. Habertürkü biraz daha dikkatli haber yapmaya çağırıyorum.. Servisten kaldırlan british airlines'e ait bir concorde tekrar moderinize edilip servise geri dönecektir.. Düşen concorde tamir edilmeyecektir ! Zaten parçalarına dokunulamaz çünkü halen soruşturma sürüyor ve tek kanıt parçalar ve bir video..

2000 yılında Paris'te düşen ve 113 kişinin yaşamını yitirdiği Condorde'un tekrar uçurulabilmesi için çalışmalara başlanacak.

10 yıl önce Paris'teki Charles de Gaulle Havaalanı'ndaki kalkışı sırasında alev alarak düşen Concorde'un tekrar uçurulabilmesi için ilk teknik çalışmalar Paris yakınındaki Le Bourget Havaalanı ile Uzay Müzesi'nde yapılacak. 15 milyon sterline mal olması beklenen Concorde'un test uçuşu için British Save Concorde Group, SCG ve Fransız Olympus 593 grupları işbirliği yapacak. Çalışmalar kapsamında ilk olarak saatte 2 bin kilometrelik hızın üzerine çıkabilen süpersonic uçakta kullanılan 4 adet Rolls Royce motor elden geçirilecek. Motorların güvenli bir şekilde çalışabilmesi durumunda, Concorde'un tekrar kanatlanabilmesi yönündeki çalışmalar sürdürülecek. Öte yandan 2000 yılındaki kaza ile ilgili soruşturmalar halen devam ediyor.

“Londra Olimpiyatları’na yetiştireceğiz”

Fransız ve İngilizlerden oluşan teknik ekip hafta sonu çalışmalara başlarken SCG’nin Başkan Yardımcısı Ben Lord, "2012 Londra Olimpiyatları'nın açılış seremonisinde Concorde'u tekrar uçurabilmek istiyoruz" dedi.

Sesten hızlı uçan Concorde’un seferleri Air France ve British Airways tarafından 2003’te sona erdirilmişti.

Habertürk

Concorde tekrar...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi bu yorumla birlikte okuyucu olarak ne kadar salakmışız dedim, yorumu okumasam adamların concorde'un parçalarını birleştirip tekrar uçuracaklarını sanmıştım. Teşekkürler aydınlatmanız için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Habertürk ölüyü bile diriltir. Herhalde bu yüzden yazmışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
10 yıl önce alev alarak düşen Concorde tamamıyla yok olmuş geriye sadece iniş takımları ve 1000lerce küçük parça kalmıştır ve tamiri imkansızdır.. Habertürkü biraz daha dikkatli haber yapmaya çağırıyorum.. Servisten kaldırlan british airlines'e ait bir concorde tekrar moderinize edilip servise geri dönecektir.. Düşen concorde tamir edilmeyecektir ! Zaten parçalarına dokunulamaz çünkü halen soruşturma sürüyor ve tek kanıt parçalar ve bir video..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000