05 Haziran 2009, Cuma 10:33:14

Bulunan parça Air France uçağına ait değil mi?

Atlas Okyanusu'nda bulunan parçaların Rio De Janerio-Paris seferini yapan Air France'a ait olmadığı iddia edildi.
  • bir taraftan bulunan parçalar Air France ait değil deniyor öbür taraftan enkazın yayılış şeklinden türbülans nedeniyle düşme olasılığından bahsediyor yine birileri atıyor ama hangi taraf yakında göreceğiz tekrar ediyorum uçak kazalarında ilk gelen haberlere inanmayın ve boşuna yorum yapmaya çalışmayın sonra komik duruma düşüyoruz
  • 15 SENELİK UÇAK TEKBNİSYENİYİM, EĞER BU SON TEKNOLOJİ UÇAK TÜRBÜLANS VB. GİBİ OLASI VEYA KIYTIRIK NEDENLERDEN DÜŞEBİLİYORSA BU MESLEĞİ BIRAKIRIM. HERGÜN YÜZLERCE KİŞİYİ SEFERE YOLLUYORUM. BUNUN SORUMLULUĞUNU TAŞIYAMAM.
  • Acaba olaya karışan başka bir uçak mı var? Böyle yüzlerce Senaryo yazılacak. Bu da Airbus ve Airfrance ın işine gelecek.Sis ortalığı kaplayacak. Ortada teknik bir bulgu yok.Görgü tanığı, hatta mayday çağrısı veya yardım sinyali de yok. Ama bir gerçek var: Bazı şahısların körü, körüne en modern,en yeni teknoloji,en güvenilir dedikleri uçak da gene en iyi denilen havayollarından birinin yönetiminde kaza yapabiliyor ve insanlar ölebiliyor. Hemde bütün teknolojisini OFF ederek.
  • 1. Bir uzay mekiği ile yaklaşık 113 tane A330 alınıyor. 2. Mekik uzaydan gelirken taşımış olduğu radyasyon sayesinde kolayca yeri tespit edildi. 3. İçerisinde çok kıymetli bir deneyin ve teknolojinin izleri vardı okyanusa ööylece bırakılamazdı...
  • 86 yılındaki uzay mekiği Chalenger faciasında enkaz okyanusun 3-4 bin metre dibine gömülmüştü. O zamanki teknoloji ile bile mekiğin nerdeyse civatalarına kadar her şeyini toplayabilmişlerdi. Ne oldu da teknoloji o zamandan bu yana bi kara kutuyu bulamayacak kadar geriledi acaba?

Brezilya donanması 228 yolcu ve mürettebatıyla atlantik okyanusuna düşen Fransız yolcu uçağının ilk enkaz parçasını su yüzeyine çıkardığını açıklasa da Brezilya arama ekipleri bulunan parçaların Air France uçağına ait olmadığını belirtti.

Açıklamayı Brezilya Hava Kuvvetleri'nden bir yetkili yaptı. Askeri yetkili daha önce uçağın enkazının bulunduğuna dair yapılan açıklamaları yalanlayarak, Air France uçağıyla ilgili hiçbir şey bulunamadığını açıkladı.

Bulunan parçalar içinde tahtadan bir taşıma paleti bulunduğu, Air France uçağının ise tahta paleti bulunmadığı belirtildi.

Şimdi "uçak neden düştü?" sorusunun da yanıtları aranıyor.

Fransız Le Monde gazetesinin "uçağın sistemine uygun bir hızda uçmadığı" iddiası üzerine Fransız yetkililer açıklama yaptı ve uçağın uçuş hızının bilinmediğini kaydetti.

Brezilya Savunma Bakanı Nelson Jobime göre ise enkazın yayılış şeklinden yola çıkarak uçağın türbülans nedeniyle havada parçalanmış olması ihtimali yüksek.

Yolcu yakınlarına da olayda hayatta kalan yolcu olabileceği umudu taşınmadığı belirtildi.

Uzmanlar karakutuların bulunması konusunda da umutlu değil.

Karakutuların okyanusun 2 - 7 kilometre derinliğinde olabileceği ifade ediliyor.

(Vatan)

Bulunan parça Air France uçağına ait değil mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
bir taraftan bulunan parçalar Air France ait değil deniyor öbür taraftan enkazın yayılış şeklinden türbülans nedeniyle düşme olasılığından bahsediyor yine birileri atıyor ama hangi taraf yakında göreceğiz tekrar ediyorum uçak kazalarında ilk gelen haberlere inanmayın ve boşuna yorum yapmaya çalışmayın sonra komik duruma düşüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
15 SENELİK UÇAK TEKBNİSYENİYİM, EĞER BU SON TEKNOLOJİ UÇAK TÜRBÜLANS VB. GİBİ OLASI VEYA KIYTIRIK NEDENLERDEN DÜŞEBİLİYORSA BU MESLEĞİ BIRAKIRIM. HERGÜN YÜZLERCE KİŞİYİ SEFERE YOLLUYORUM. BUNUN SORUMLULUĞUNU TAŞIYAMAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Acaba olaya karışan başka bir uçak mı var? Böyle yüzlerce Senaryo yazılacak. Bu da Airbus ve Airfrance ın işine gelecek.Sis ortalığı kaplayacak. Ortada teknik bir bulgu yok.Görgü tanığı, hatta mayday çağrısı veya yardım sinyali de yok. Ama bir gerçek var: Bazı şahısların körü, körüne en modern,en yeni teknoloji,en güvenilir dedikleri uçak da gene en iyi denilen havayollarından birinin yönetiminde kaza yapabiliyor ve insanlar ölebiliyor. Hemde bütün teknolojisini OFF ederek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1. Bir uzay mekiği ile yaklaşık 113 tane A330 alınıyor. 2. Mekik uzaydan gelirken taşımış olduğu radyasyon sayesinde kolayca yeri tespit edildi. 3. İçerisinde çok kıymetli bir deneyin ve teknolojinin izleri vardı okyanusa ööylece bırakılamazdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
86 yılındaki uzay mekiği Chalenger faciasında enkaz okyanusun 3-4 bin metre dibine gömülmüştü. O zamanki teknoloji ile bile mekiğin nerdeyse civatalarına kadar her şeyini toplayabilmişlerdi. Ne oldu da teknoloji o zamandan bu yana bi kara kutuyu bulamayacak kadar geriledi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000