10 Haziran 2012, Pazar 10:38:09

BU İDDİA ÇOK SU GÖTÜRÜR

Air France uçağının pilotunun düşüş öncesi hostes sevgilisiyle beraber olduğu iddia edildi....
  • bir dakikalık zevk 228 kişinin hayatı....bu pilotlarda maaşallah...bunlara bide üfleme cihazı konacaktı ne oldu..
  • 1 dk ,arkadaş adam oraya ışınlanacak değil ya.Düşen uçakta 1 dk demek bence oldukça kısa.Her zaman uçak şirketleri suçu pilota atarlar.Uçağın pitot tüpünün hiçmi suçu yok.
  • Her sevgilisiyle kırıştıran pilotun uçağı düşse hergün yüzlerce uçak düşerdi. Çok sığ kazayı böyle bir şeye bağlamak.
  • AHH BU HOSTESLER AHHH ADAMA UCAK BILE DUSURURLER..ZATEN APOLLO 13 UN ARIZALANMASININ SEBEBI DE HATIRLARSANIZ ARKA AMIRDI..
  • Yapilan son arastirmalara gore ucak kazalarinda pilotlar % 55 ile ilk sirada iken, ucak sistemlerindeki hatalar ise % 35 ile ikinci siradadir. %17 hava kosullari % 5 ATC ve % 3 bakim diye gidiyor... Hal boyle iken ve kazanin final raporu henuz aciklanmamisken (5 Temmuz da aciklanacak) nasil oluyor da kazanin insan hatasi oldugundan %100 emin olabiliyorsun anlamiyorum inan... Yeterince bilgiye ulasmadan sadece medyada yayinlanan haberler ile yola cikilirsa malesef yanlis kaniya ulasilmasi kacinilmazdir.
  • Bizde Thyde buyuk govdelilere hep yeni baslayan ucus saati az deneyimsiz 2.pilotlari geciriyorlar buda garip
  • AF/Fransa/Airbus kazası... uçak dışında, tüm yolcular dahil herkes suçlu olabilir...

228 kişiye mezar olan Air France jetinin son anlarıyla ilgili ortaya yeni bir iddia atıldı

Atlas Okyanusu'na düşen Air France uçağının soruşturmasında kaptan pilotun ihmali çıktı. Pilotun düşüş öncesi hostes sevgilisiyle beraber olduğu, ikinci pilotun kontrolü kaybettikten bir dakika sonra kokpite geldiği ortaya çıktı.

2009 yılında Atlantik Okyanusu'na içinde Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu'nun da bulunduğu 228 yolcusuyla düşen Air France'ın Airbus A330 tipi yolcu uçağının pilotunun uçakta seyahat eden bir hostesle birlikte pilot dinlenme kabininde olduğu ve görevini ihmal ettiği ortaya çıktı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinden Fransa'nın başkenti Paris'e yolculuk yaparken kötü hava şartları nedeniyle savrulup okyanusa düşen uçağın kontrolünde ise yardımcı pilotlar David Robert ve Pierre-Cedric Bonin vardı. Kaptan pilot Marc Dubois, o uçuşta görevli olmayan hostes Veronique Gaignard'la ilgilenirken onları kokpitte yalnız bırakmıştı.

KOKPİTE GİRMESİ UZUN SÜRDÜ

Hazırlanan raporlarda hava koşulları sebebiyle Dubois'ın kokpiti terk etmemesi gerektiği belirtilirken, fırtına sırasında yardımcı pilotun kontrolü kaybetmesinin ardından pilot kabinine gitmesinin 1 dakikadan fazla sürdüğü uçağın kara kutusundan elde edilen ses kayıtlarında ortaya çıktı.

Yapılan incelemelerde 58 yaşındaki emekli pilot Dubois'ın kadın arkadaşıyla olan birlikteliğiyle ilgili sorular üzerine konuşan, kazayla ilgili soruşturmayı yürüten JeanPaul Troadec, "Pilotun özel yaşantısı bizi ilgilendirmez. Kaza sırasında uçakta bulunan ve hayatını kaybeden hostes Veronique Gaignard, soruşturma kapsamımızda değil" diye konuştu.

Troadec, "Biz kaptan pilot Marc Dubois'ın o sırada rutin molada olduğundan yola çıkıyoruz. Ancak kötü hava koşullarının hâkim olduğu biliniyor. Bunun dışında yardımcı pilotlar Robert ve Bonin soruşturmamızın odak noktasını oluşturuyor" dedi. Yardımcı pilotlardan David Robert'in 6 bin 500, Pierre-Cedric Bonin'in ise 2 bin 900 saatlik toplam uçuşunun olduğu belirtildi.

(Presstürk)

BU İDDİA ÇOK SU GÖTÜRÜR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

yolcu ~ 12 yıl önce
bir dakikalık zevk 228 kişinin hayatı....bu pilotlarda maaşallah...bunlara bide üfleme cihazı konacaktı ne oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
1 dk ,arkadaş adam oraya ışınlanacak değil ya.Düşen uçakta 1 dk demek bence oldukça kısa.Her zaman uçak şirketleri suçu pilota atarlar.Uçağın pitot tüpünün hiçmi suçu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bored f/o ~ 12 yıl önce
Her sevgilisiyle kırıştıran pilotun uçağı düşse hergün yüzlerce uçak düşerdi. Çok sığ kazayı böyle bir şeye bağlamak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahh ~ 12 yıl önce
AHH BU HOSTESLER AHHH ADAMA UCAK BILE DUSURURLER..ZATEN APOLLO 13 UN ARIZALANMASININ SEBEBI DE HATIRLARSANIZ ARKA AMIRDI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak sucsuz diyen arkadasa... ~ 12 yıl önce
Yapilan son arastirmalara gore ucak kazalarinda pilotlar % 55 ile ilk sirada iken, ucak sistemlerindeki hatalar ise % 35 ile ikinci siradadir. %17 hava kosullari % 5 ATC ve % 3 bakim diye gidiyor... Hal boyle iken ve kazanin final raporu henuz aciklanmamisken (5 Temmuz da aciklanacak) nasil oluyor da kazanin insan hatasi oldugundan %100 emin olabiliyorsun anlamiyorum inan... Yeterince bilgiye ulasmadan sadece medyada yayinlanan haberler ile yola cikilirsa malesef yanlis kaniya ulasilmasi kacinilmazdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizde ~ 12 yıl önce
Bizde Thyde buyuk govdelilere hep yeni baslayan ucus saati az deneyimsiz 2.pilotlari geciriyorlar buda garip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
AF/Fransa/Airbus kazası... uçak dışında, tüm yolcular dahil herkes suçlu olabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000