23 Mayıs 2011, Pazartesi 17:30:27

BU İDDİA ÇOK KONUŞULUR!

Dünyada son 57 yılda çoğu metal yorgunluğunda 26 kabin basıncı kaynaklı uçak kazası yaşandı.
  • Once haberi oku sonra thy ile baglanti kur gozluk lazim mi?
  • Pitot heat calismamis mi? Normalde pitot isiticilarinin devrede olmasi gerek..
  • Bizde de çok bunlardan. Buz kristali pitot yu bozmuş! Siberya üzerinde 40.ooo ft de eksi 66 ve bazen üzeri uçtum. Niye hiç donmadı acaba? İyi, bir sebep bulmuşlar! Hem etrafından dolaşmışlar, hem de kötü hava pitot yu bozmuş?
  • Bu haberde bir yalnışlık var.Pito tüpü buzlanmışsa uçağın hızını yalnış gösterir.Uçağın yükselmesi nedeni ile motorlar niçin shut down olsun. yani motorlar sebebsiz yere stop etmezler.Pilotlar uçak hızını yalnış bildiğinden ,uçak havada tutunması için gerekli hızın altına düşmüş ise stall olur havada tutunamaz takla atarak düşer veya uçağı kurtarma imkanı varda eğer pilot yapması gereken manevrayı yapamaz ise uçak düşer. Bu sebebten Birgen hava yolları bir uçak kaybetmişti.ANS
  • Bozacının şahidi ornegi, bu uçak sanki benzer buzlanma şartlarına hiç girmemiş! N.G de uçak kazaları raporları var, orada da bazı pito tüplerinin bu olaya neden olabileceği belirtildi, deneyler yapıldı. Ancak rotadan kaçınma değil arkadaki CB nin gorulememesi üzerinde de duruldu.
  • uçaklara thy uçak gibi davranmıyorki bildiğin halk otobüsü kargo baaj para için insanların can sağlığı tehlikede

Alman haber dergisi Der Spiegel'e göre, ismi açıklanmayan bir uzmanın, uçağın kara kutularının incelenmesi sırasında, uçağın kaptanı Marc Dubois'nın acil durum sırasında kokpitte olmadığının tespit edildiğini söyledi.

1 Haziran 2009'da Atlantik'e düşen Air France'ın 447 sefer sayılı uçağı, Rio de Janeiro'dan Paris'e uçmaktaydı. Ayrıca, Türk müzisyen F. Ceren Necipoğlu uçaktaydı.

Neredeyse iki yıldır ulaşılamayan uçağın enkazı geçtiğimiz ay Brezilya'nın kuzey doğu kıyılarının bin kilometre açığında bulunmuştu.

Kara kutu ortaya çıkana dek, diğer uçaklar etrafından dolaşırken, Air France uçağının kötü havaya doğru uçtuğu düşünülüyordu.

Ancak Der Spiegel'in ulaştığı bilgilere göre uçuş ekibi, uçağı fırtına bulutlarının dışında tutacak bir rota çizdiler. Bu rapora göre çizilen rotanın başarılı olduğu, uçak kayıtlarında yüksek türbülansla karşılaşılmadığı ortaya çıkıyor.

Der Spiegel'e açıklama yapan uzmanlar, kötü hava şartlarından kaynaklanan buz kristallerinin "pitot tübü" adı verilen ve uçağın hızının ölçülmesini sağlayan cihazı bozduğunu söylediler. Cihazın arızalanmasının ardından uçağın yükselişe geçmesinin motorları durdurduğu ve uçağın çakılmasına sebep olduğu düşünülüyor.

Habertürk

BU İDDİA ÇOK KONUŞULUR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Once haberi oku sonra thy ile baglanti kur gozluk lazim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pitot heat calismamis mi? Normalde pitot isiticilarinin devrede olmasi gerek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizde de çok bunlardan. Buz kristali pitot yu bozmuş! Siberya üzerinde 40.ooo ft de eksi 66 ve bazen üzeri uçtum. Niye hiç donmadı acaba? İyi, bir sebep bulmuşlar! Hem etrafından dolaşmışlar, hem de kötü hava pitot yu bozmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberde bir yalnışlık var.Pito tüpü buzlanmışsa uçağın hızını yalnış gösterir.Uçağın yükselmesi nedeni ile motorlar niçin shut down olsun. yani motorlar sebebsiz yere stop etmezler.Pilotlar uçak hızını yalnış bildiğinden ,uçak havada tutunması için gerekli hızın altına düşmüş ise stall olur havada tutunamaz takla atarak düşer veya uçağı kurtarma imkanı varda eğer pilot yapması gereken manevrayı yapamaz ise uçak düşer. Bu sebebten Birgen hava yolları bir uçak kaybetmişti.ANS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bozacının şahidi ornegi, bu uçak sanki benzer buzlanma şartlarına hiç girmemiş! N.G de uçak kazaları raporları var, orada da bazı pito tüplerinin bu olaya neden olabileceği belirtildi, deneyler yapıldı. Ancak rotadan kaçınma değil arkadaki CB nin gorulememesi üzerinde de duruldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçaklara thy uçak gibi davranmıyorki bildiğin halk otobüsü kargo baaj para için insanların can sağlığı tehlikede

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000