01 Kasım 2009, Pazar 12:45:16

Airbus'tan müşterilerine kötü haber!

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, yıl sonuna kadar teslim etmeyi planladığı 13 adet A380’den bir veya ikisinin teslimatında gecikme olabileceğini açıkladı.
  • böle bir durum varda şimdiye kadar neden söyleme gereği duymadınız... herşeyimizi bu siparişlere göre ayarlamıştık... hiç profesyonelce bir yaklaşım değil...

Toulouse merkezli şirket, müşteri finansmanın zor durumda olduğunu ve iş çevresinin normal seyrine dönmesi için zaman geçmesi gerektiğini söyledi.

Airbus’ın üst düzey yöneticilerinden Fabrice Bregier, Air France KLM’ye teslim edilen A380’in seromonisinde 13 siparişin 13’ünü de yetiştirmeye çalıştıklarını ancak bir veya ikisinin Ocak 2010’a sarkabileceğini belirtti.

Herşeyin havayolu şirketlerinin finansman kapasitesine bağlı olduğunu ve bu kapasitelerine göre yıl sonuna kadar uçakları alıp alamayacağının belli olacağını belirtti. Ayrıca Airbus CEO’su Thomas Enders, müşteri finansmanı konusunda rahatlamak için daha erken olduğunu belirtti.

Enders, A380’in 2010’daki teslimat ritminin şimdiki ile çok benzer olacağını düşündüklerini söyledi. Geçtiğimiz ay Airbus, 2009 için teslim edeceği A380 sayısını 14’den 13’e düşürmüştü.

Katalog fiyatına göre A380’in fiyatı 330 milyon dolar.

Airbus'tan müşterilerine kötü haber!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
böle bir durum varda şimdiye kadar neden söyleme gereği duymadınız... herşeyimizi bu siparişlere göre ayarlamıştık... hiç profesyonelce bir yaklaşım değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000