15 Temmuz 2008, Salı 12:14:13

AIRBUS’TA CEP’E ONAY

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) bütün A320 serisi uçaklarda mobil telefon kullanımına izin veren sistemi onayladı. İzin A318, A319, A320 ve A321 serisi uçakları kapsıyor.

Airbus bütün bir uçak ailesi için uçuş sırasında mobil telefon kullanımını serbest bırakan izni alan ilk uçak şirketi oldu. Sistem üretim sırasında eklenebildiği gibi mevcut uçaklara sonradan da monte edilebilecek.

Bu izinle Airbus firması mobil telefon ve BlackBerry tipi aygıtların uçuş sırasında kullanımını, yolcuların sms, mms ve email alıp vermelerini mümkün kılarak, havacılık tarihinde yeni bir adım daha attı.

Aralık 2007’de Air France ile başlayan hizmet daha sonra Air Portugal’ın A319 TAP uçağında uygulanmıştı. Sistem kısa zamanda dünya çapında tüm A320’lerde uygulanacak. OnAir adı verilen sistem Airbus ve SITA ortaklığının ürünü. Uçak içi ekipmanlar Airbus KID-Sistem sorumluluğunda üretildi.

“Air France ve TAP ile yürütülen başarılı hizmetin ardından uçak içinde mobil iletişim için oluşan yoğun talebin karşılanması için Airbus ONAIR sistemini geliştirdi.” açıklamasını yapan Airbus İşletme Genel Müdür Yardımcısı Gerald Weber; “Kabinden mobil bağlantı konusunda süregelen yolcu talepleri sonucunda geliştirilen ONAIR sistemi gibi Airbus’tan havayolu şirketlerine sağlanan kabin içi hizmetlerdeki potansiyel büyüme devam edecektir.” dedi.

AIRBUS’TA CEP’E ONAY

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000