27 Mayıs 2011, Cuma 08:22:50

AIR FRANCE'A NECİPOĞLU DAVASI...

Brezilya’dan 1 Haziran 2009 tarihinde dönerken okyanusa düşen uçakta hayatını kaybeden 228 yolcudan biri olan Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu için, Air France Havayolları’na tazminat davası açılacak...

Pazartesi günü Brezilya’da açılacak davayı, Necipoğlu ailesi adına ABD merkezli Amarante Hukuk Bürosu (Law Office of Amarante) yürütecek. Havayolu şirketinin uluslararası taşımacılık sözleşmelerini yerine getirmediği gerekçe gösterilerek açılacak davanın, birkaç gün önce bulunan uçağın kara kutusu ile şekil alacağı ifade ediliyor. Air France 447 sayılı Airbus A330 yolcu uçağının yolcularından 59’u Brezilyalı olduğu için, daha önce Brezilya’da Air France’e karşı tazminat davaları açılmış ve bazı yolcu yakınları 500 bin ile 1 milyon dolar arasında değişen tazminatlar kazanmıştı. Brezilya’da açılan davalarda, mahkemeler tazminat miktarlarına dava sonunda karar verdiği için, tazminat rakamı dava sonunda netleşecek.

Havayolu taşımacılığı ile ilgili kuralları belirleyen Montreal Sözleşmesi’ne göre uçak kazalarından sonra açılacak tazminat davaları, yolculuğun başladığı ve bittiği yer ile uçağın ve parçalarının üretildiği ülkelerde açılabiliyor. Buna göre Air France 447 için açılacak davalar Airbus üreticisi Fransa’da, parça üreticisi ABD’de, yolcuğulun başladığı Brezilya’da ve Necipoğlu’nun varış noktası İstanbul’da açılabiliyor. Ancak Brezilya’da açılan tazminat davaları süreci hızlı işlediği için, Necipoğlu davası ilk olarak orada açılacak.

Vatan

AIR FRANCE'A NECİPOĞLU DAVASI...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000